- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
ale tacy są Polacy zimno- źle, ciepło- też źle
Elusia dokładnie, zobaczysz jak sytuacja sie rozwinie
a jak Twój brzusio w II ciąży? bo mój zdecydowanie szybciej rośnie zrobiłam nawet zestawienie , zaraz pokaze
pierwsze zdjęcie- 12 tydzień obecnej ciąży, drugie zdjecie- 18 tycień ciąży poprzedniej...a róznicy brak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pochwalcie sie brzuszkami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Dziewczyny moze ktoras chce troche ciepełka ? oddam troche bo juz mam dosyc goraca Jutro mam wizyte u gina i juz sie nie moge doczekac rano po wyniki badan musze jechac a pozniej do lekarza Mam tylko nadzieje ze troche chlodniej bedzie bo nam sie klima w aucie zepsula a to jest jednak 100km
Asienka ale sliczny brzus Hehe faktycznie nie ma roznicy ja tez mam duzego brzucha heh rano nie jest taki zly ale wieczorem to juz wyglada jak ciazowy i to 5miesiac
Elusia to trzymam kciuki zeby jutro malenstwo dalo sie zmierzyc w koncu
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A upały faktycznie wykańczają :/ ja już ledwo dyszę przez te pogodę, sampoczucie od razu mi się pogarsza:/ lubię ciepło ale bez przesady:P
Gosia daj znać po wizycie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Elusia czekamy też na relacje z Twojej wizyty
brzusio sliczny taka szczuplutka jestes i tylko brzuszek delikatnie wystaje, fajnie w sumie, to masz podobny do mojego a ile przytyłas? ja juz jakieś 3,5 kg ;/
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie mam jeszcze wyników ze szpitala, p.doktor miała dać znać ale może coś jej wypadło bo cisza... ale będzie miała ze sobą mój wypis i wszystkie wyniki na następnej wizycie a dzisiaj maluszek pozwolił się zbadać chociaż też się wiercił wszystkie parametry w normie przepisała mi Aspargin 2x2 bo mówi, że dobrze jest brać profilaktycznie, jak mnie czasami brzusio pobolewa, to macica nie będzie taka napięta.... nie znam się...z synkiem magnezu dodatkowo nie brałam:P
A właśnie czy bierzecie już witaminy dla kobiet w ciąży? bo ja ciągle tylko kwas foliowy ale już koniec 3miesiąca to powinnam chyba zacząć zamiast niego brać witaminki już prawda?
Aha p doktor jak mnie badała w gabinecie to zasugerowała, że będzie chyba chłopiec ale jeszcze nie chciała na 100% mówić, bo mówi, że się tak wierci, że może pępowina była... dzisiaj inna doktor mnie zbadała jak mojej długo nie było i też zasugerowała chłopca:P ale zobaczymy, nie nastawiam się, bo znajomej też na początku mówili że chłopiec i to nawet chyba do 21tygodnia bo jakiś czas nie chciało się maleństwo obrócić a teraz wyszło, że na 100% córa:P
Więc czekam na kolejną wizytę, bo niby powinno już dobrze widać
Gosia Zdaj nam relację z wizyty i jak ten upał w aucie zniosłaś??
Kasiu co tam u ciebie? wszystko w porządku?
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
super, że u dzidzi wszystko ok, to najważniejsze ja na razie tylko kwas foliowy, ale wizyte mam w czwartek wiec zobaczymy... a to kwas do 3 miesiaca sie tylko bierze? ja juz nie pamietam, jak to było w pierwszej ciąży pamietam tylko, ze miałam w późniejszym okresie lekką anemie i żelazo miałam brać...
gratuluje synka aczkolwiek jeszcze wszystko moze sie zmienić u mojej szwagierki było podobnie też miała mieć synka, potem zamienił sie w córke i urodziła córkę aczkolwiek u mnie w pierwszej na prenatalnych lekarz zasugerował chłopca i urodził sie chłopiec pewnie wszystko wyjaśni sie na 100% na kolejnej wizycie a kiedy kolejna ?
Gosia Kasia czekamy na jakieś wieści
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Elusia swietne wiesci dobrze ze jest wszystko ok no i gratuluje synka
Ja wczoraj bylam u lekarza i moje malenstwo ma sie dobrze ma 3, 27cm, serduszko mu bije pieknie No i lekarz stwierdzil ze chyba synus bedzie mowi ze jest wczesnie ale tak mu tam wyglada na siurka i na prenatalnych zeby sie dopytac czy on to on kolejna wizyta za 3 tyg a za tydzien prenatalne
Sliczne brzuszki macie to ja wam pokarze moj heh tez jest juz dosyc spory jak na 10tydzien
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gosia super, że wizyta u doktora udana i maleństwo ma się dobrze szybko zaryzykował z tym mówieniem o płci ale może akurat będzie chłopak a chciałabyś chłopca czy dziewczynkę??
Ja mam kolejną wizytę 2.09, ale pewnie szybko zleci, bo akurat co weekend nam się goście szykują więc mam co robić
To teraz będę czekała na wasze relacje z prenatalnych !
Gosia aha wyszukałam też na necie, że są niby nosidełka już od noworodka dla dzieci... ciekawe czy rzeczywiście działają tak jak chusta, niby nie są sztywne, można wyregulować i nóżki też jakoś tak mają zabezpieczone, żeby były odwiedzione na żabkę ale nie za mocno.... Jak dla mnie to super alternatywa by była, szczególnie zimą... ale boję się żeby nie zrobić krzywdy maluszkowi jak jednak nie będzie to prawidłowa pozycja... DYLEMATY
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agulka witaj i rozgosc sie napisz cos wiecej o sobie ? ktora to ciaza itp?
Asienko w kazdej ciazy kwas foliowy bralam do 3 miesiaca a pozniej tylko witaminy
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka ja niestety nie z okolic Krakowa, ale super, że dołączyłaś czekamy na relację co u Ciebie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Elusia no widzisz, to ja ten zapas kwasu chyba siostrze dam, bo wczoraj na tescie ujrzała 2 piekne kreseczki
ja tez w pierwszej ciazy ciagle miałam zapalenie pecherza brałam duomax, czy jakos tak...
Agulka witaj ja jestem z
wiec to takie troszke dalsze okolice Krakowa na kiedy masz dokładnie termin? znasz juz płec ?
dołaczam sie do pytan Gosi
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asienka to gratulacje dla siostry moze w czwartek tez juz plec zobaczy? chyba ze dziewczynka to troche pozniej raczej... ja z corkami to dopiero ok 20tyg wiedzialam plec...
- Ania01
- Wylogowany
- gaworzenie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Gosia dziekujemy za gratulacje
Tez jestem ciekawa co mi jutro lekarz powie ej, ja tez w poprzedniej ciazy jeszcze brzucha nie mialam : P az sie boje co bedzie na koniec ciazy : P
Ania super ze dolaczylas skad jestes? Jak sie czujesz ? Ktory to tydzien? Pierwsza ciaza? Napisz nam cos wiecej