BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1024157 przez drzyzgunia
Macie przepiękne brzuszki :) ja to mam gigancika podejrzewam, że na mój brzuszek trzeba by było połączyć kilka waszych :P

Miśka koniecznie pokaż kołyskę :)
Patikierc ale Ci zazdroszczę tego wypadu w góry...my korzystaliśmy z zimowej aury w domku były sanki :) młody się wyszalał :D a mamusia dotleniła :D

Kacha ja też z Sulejówka :laugh: :laugh: :laugh: :woohoo:

My dzisiaj na luzaka...wyspałam się oj od dawna tak dobrze mi się nie spało :D jutro muszę iść na pobranie krwi :) znowu kłócie ehhh :) a wieczorem wpadną psiapsiółki na ploteczki :D trzeba w końcu do ludzi wyjść :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1024185 przez owieczka1804
Drzyzgunia no to pokazuj swoj brzuchol :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024266 przez Skalarek
Wszystkie brzuszki sliczne! Niezle domki sobie te nasze dzieciaczki stawiają :laugh:

Pati u nas też mały ma dni, że rusza się mniej, ale to tak jak Ci dziewczyny pisały, może Jagódka ma lenia poprostu ;) zreszta jutro się uspokoisz jak zobaczysz mała :woohoo: o której wizyta, bo nie wiem czy od rana czatowac na foty czy moge spac spokojnie :P

Miśka koniecznie pochwal się kołyską :)

Ja też do tyłu z wyprawka... Zamówiłam kocyk, podusie, poduszkę antywstrzasowa i metkosia :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a z wyprawkowych to planujemy w lutym zamówić wózek ;) i tak się zastanawiałam czy inwestować w laktator czy nie? Dziewczyny które maja jakieś doswiadczenie w temacie, co radzicie?

8 lata 11 miesiąc temu #1024273 przez miśka23
No właśnie te doświadczone mamusie. Powiedzcie co wam się przydało a co okazało się zbędne.

Kołyskę mam :) wstawię jutro zdjęcie.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1024274 przez Skalarek
No powiem Wam, że mi to się marzy taka lista, albo nawet i dwie :P jedna - rzeczy niezbędnych, a druga, taka na której byloby to co można sobie darować lub ewentualnie dokupić później :evil:
Dałoby radę coś takiego stworzyc? Bylybyscie ratunkiem dla nas, kompletnie zielonych mamusiek :laugh:

8 lata 11 miesiąc temu #1024276 przez miśka23
Włąśnie... Ja i Skalarek zaliczamy się do tych zielonych :laugh:

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1024277 przez Skalarek
Nooo :) ja mam wrażenie, za ja to wręcz do tych ciemnozielonych :woohoo:

8 lata 11 miesiąc temu #1024278 przez miśka23
Jeszcze kilka miesięcy i zrobisz się bardzo jasna :P

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1024279 przez Skalarek
No obysmy się stały bardziej ogarnięte, bo póki co to jak tak sobie czasem pomyśle, to ja wiele nie wiem :blink: musimy zdać się na instynkt i podpowiedzi koleżanek z forum ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1024282 przez majka1987gnoWlkp
Powiem Wam... Wiele wyjdzie e praniu...
Ja jako mama dwójki dzieci...
Przy Tosi używałam non stop przewijaka na łóżeczko. Nie rozumialam jak można go nie mieć... Przy drugim dziecku w ogóle mało go używałam.. Ale mój mąż w obu przypadkach bo on wyższy ode mnie jemu gdziekolwiek było za nisko...
Laktator... Przy Tosi zbędny... Przy Misi elektryczny był wybawieniem..
Sterylizator zbędny ale wygodny..
Podgrzewacz... Zbędny...
No wiele jest takich rzeczy ale byście musiały pytać bo tak z czapy to nie wiem ;-)

[/url [/url]

8 lata 11 miesiąc temu #1024287 przez drzyzgunia
ja kupiłam laktator uważam, że jest potrzebny jeżeli chcecie karmić piersią. Przy pierwszym dziecku nie miałam M mi kupił w aptece tak okropny, że na sama myśl jest mi nie przyjemnie. Dlatego teraz wole wszystko sama wybrać aby nie było żadnych ale :)
podgrzewacz dla mnie przydatny tak jak przewijak przy Bartku nie miałam a po CC było mi okropnie ciężko go przewijać na łóżku :)

dużo jest list na necie jeżeli chodzi o wyprawkę dla malucha. Ja z nich korzystałam i pomogły :P .
Materacyk do kąpieli uważam, za niezbędny jak dla mnie tym bardziej przy pierwszym dziecku kiedy nie jesteśmy wprawione przy opiece nad noworodkiem.
Stelizatora nie używałam wystarczyło co jakiś czas wygotowac smoczek czy butelki :D
Pieluszki tetrowe przy Młodym wogóle mi się nie przydały poszły na szmaty :P dlatego teraz nie kupowałam w zamian flanelowa zawsze można maluch okryć :)

Dla mnie zbędne są te wszystkie i kosze pochłaniajace zapachy zresztą same będziecie wiedziały co się wam przyda :) a w razie W pytajcie :P

8 lata 11 miesiąc temu #1024290 przez owieczka1804
no i jeszcze ja się zaliczam do ciemnozielonych :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1024292 przez Skalarek
To umawiamy się tak, że przy kompletowaniu wyprawki bedziemy pytac na bieżąco co Wy na to ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu #1024294 przez drzyzgunia
Skalarek wal jak w dym...każda z nas była kiedyś Zielona. Moje drugie dziecko a na bank nauczy mnie wiele nowego

8 lata 11 miesiąc temu #1024303 przez miśka23
Wiec zanim cospię, zapytam waswaswas :)

Skalarek nie oklamuj nas i zrób jeszcze raz zdjęcie bez wciagania brzucha :evil:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka