BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 4 miesiąc temu #1040363 przez madzialenka
Reszta mamusiek milczy bo nie ma nadal czasu pewnie.my na szczęście już doszliśmy do ładu.

Smerfetko trzymam kciuki.walcz kochana.Sevilla ma rację mówiąc ze z butli łatwiej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1040368 przez Anna1991
Ja jeszcze nie wiem jakie szczepienie wybieram.
Kąpie małego z rana.
Widze ze moj temat jest o dzieciach rok po roku. Super sprawa. :) Wydaje mi sie ze teraz jeszcze wiecej poswiecam starszej córce czasu niż zanim pojawil sie brat. Jedynie meczące są wspolne wyjścia ale moze na to jakies rozwiazanie znajdę. :)
Kp. Nie odciagam obecnie bo laaktator byl w naprawie... ale juz przyszedł dziś i znów zacznę odciągać bo chce mieć troche mleka w zamrażarce. :)

8 lata 4 miesiąc temu #1040369 przez Lustigpaula
Mi laktotor bardzo malo mleka odciaga, wiec moze recznie coś wiecej poplynie.

8 lata 4 miesiąc temu #1040378 przez Smerfetka005
Madzia walcze walcze ale niestety mala jest uparta jak juz butle poczula tak koniec :(

8 lata 4 miesiąc temu #1040398 przez madzialenka
Ja ręcznie nawet nie umiem;) ja nie odciagam chyba ze są pełne i tak wczoraj z jednej S ciagnelam zaledwie 90 ml.. się zastanawiam czy to mało.ale moja lala najada się rośnie w zastraszającym tempiewwięc chyba jest ok.czasem na jednej piersi jak jest mega pełna robią mi się pod skórą takie wypuklosci jakby grudy nie bolą ani nic w tym miejscu i jak przystawkę mala a ta ściganie to znika wszystko.co to może być? Aaa i jeszcze jedno..jak mała poszła spać o 20 tak obudziła się dopiero o 3 na pierwsze karmienie później przed 7.

8 lata 4 miesiąc temu #1040401 przez magmus88
Madzia - ja też tak czasami mam, jak mały długo śpi... a piersi są pełne. Wydaje mi się, ze to takie zastoje poprostu....Ja kilka razy odciągałam pokarm jak np mieli goście przyjść. Tzn znajomi... żeby z cycem przy nich nie latać, poza tym ja sama bym się wstydziła... Na przyszły tydzień tez mi się szykują odwiedziny, więc raczej też odciągne...

Smerfetka - fajnego lekarza mieliśmy w szpitalu.... mówiłaś, ze to mama ma rządzić dzieckiem a nie dziecko mamą... tym bardziej takie malutkie. Jeżeli mama nie da butli to po prostu nie będzie jej jadło... i będzie musiało się przyzwyczaić do cyca. Chwile to może trwać a Ty musisz być silna :) On to tak wszystko z humorem opowiadał ale taki był sens jego słów.

Madzia - to ładnie Ci mała śpi :) tylko pozazdrościć :)

U nas znowu Bartek po 6 przywędrował do naszego łóżka... ja się wyspałam do 9 hehe a Młody dalej śpi...

8 lata 4 miesiąc temu #1040406 przez Smerfetka005
Po 3 tyg odciagania mam mniej pokarmu ale slyszalam ze sa takie zastoje i warto to przeczekac bo pozniej znow wraca pokarm

8 lata 4 miesiąc temu #1040453 przez Sevilla
Smerfetka nie przeczekać tylko wtedy jak najczęściej przystawiać, bo zwiększa się również zapotrzebowania dziecka. To tzw fizjologiczne kryzysy laktacyjne 3dnia, 3 tygodnia i 3 miesiąca. Teraz jestem mądrzejsza o wiedzę. Przy pierwszym nie wiedziałam i w 3 tygodniu dałam smoczek myśląc, że młody to cycozwis. W 3 miesiącu go odstawiłam myśląc, że nie stracza mu mój pokarm, bo nic nie mogłam ściągnąć. Wtedy na dobre laktacja już się normuje i mleko jest produkowane przy dostawieniu dziecka i cycki są już miękkie. No ale dopiero teraz to wiem.
I tak jak Magmus piszę, nie dasz butelki to w końcu znów załapie pierś, ale to wymaga od Ciebie przede wszystkim samozaparcia i cierpliwości.

8 lata 4 miesiąc temu #1040458 przez kameame
Hej Kochane mamusie, my właśnie Na cycu :)
U nas wszystko gra, piękne wasze Maluszki :)

Dzisiaj moja Maja skończyła pięć tygodni, ale to zleciało. Ja pokarmu nie odciągam, chociaż myślę że w końcu wypadałoby zrobić jakieś zapasy. Dużo mam tego pokarmu i lecz nie jestem w stanie Trochę odciągnąć (czasami spuszczam trochę przed karmieniem bo za szybki wypływ jest i mała się dławi, dlatego myślę że jest to sporo bo łatwo idzie).

My bioderka mamy 23 sierpnia a szczepienia 31 sierpnia. Szczepimy 6w 1 i pneumokoki, ale raczej nie tego samego dnia. Ile u was wyszły szczepienia ? Bo u mnie chyba jakieś tanie wyszło około 330 zł Za obie.
Dzisiaj byliśmy na poprawinach i akurat mała strasznie się męczyłA nie mogła zrobić kupki, 1 000 000 rad dostałam (O maaaaater :/)

Moja mała czasami też za dużo zje i wtedy ulewa, najdłuższe noszenie nie pomaga ale też Położna mówiła że nie ma się co tym przejmować jeśli prawidłowo przybiera na wadze :)
Wykąpię my codziennie.

Cykaliśmy w domu foty, oto mój Skarb :)

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1040459 przez kameame
Magmus ja dziś na poprawinach poszłam w ustronne miejsce A potem do mnie dołączyły ciocie męża i dzieciaki z Wesela. Naprzeciwko stanęła dziewczynka ze Stanów Z aparatem i chciała mi cykać foty jak karmie. Dramat! Starałam się skupić tylko na tym Żeby mała się najadła

8 lata 4 miesiąc temu #1040466 przez madzialenka
A ja tam z karmienie w miejscu publicznym problemu nie mam.karmię piersią mala akurat zrobi się głodna to potrafię usiąść na ławce pobliskiej na mieście okryć cyca pielucha jak już mała się przyssie i jazda. Jakoś to dla mnie naturalne.W nosie mam czyjeś spojrzenia i niech sobie myślą co chcą.dla mnie ważniejsza jest Zuza

8 lata 4 miesiąc temu #1040467 przez madzialenka
Kame twoja to jak modelka;) slicznosci

8 lata 4 miesiąc temu #1040468 przez magmus88
Madzia... myślę, że jakbym była sama w miejscu publicznym to też bym karmiła.... żaden problem.
Tylko, że wstydzę się przy znajomych z racji tego, że mam GIGANTYCZNY biust.... i kompleksy na tym punkcie :) Przy rodzinie (tzn mamie, siostrze) karmię normalnie.... Tylko przy koleżankach patykach z biustem jak rodzynki.... nie, nie... to nie dla mnie :) hehe
A Bartuś nawet z butli i tak dostanie moje mleczko, więc żaden problem :)

Poza tym w domu chodzę w staniku do karmienia.... a na ulicę, że tak powiem hehe czy właśnie jak ktoś ma przyjść ubieram normalny stanik - w nim też mi ciężęj karmić.... jest poprostu nie wygodnie. Muszę go praktycznie śćiągnąć, żeby małego nakarmić....

Kame - jakie śliczności :) widzę u Was jakieś zapędy fotograficzne hehe :) super fotki!! No i mała ma piękne duże oczka :) Jak po imprezce??

Ja za uważyłam, że mały coraz więcej widzi... i wodzi oczkami :)

8 lata 4 miesiąc temu #1040472 przez kameame
Trraz dopiero zobaczyłam ze słownik mi poprawiał tekst i jakieś cuda niewidy wyszły :P

Macie racje z karmieniem, tyle ze ja właśnie jak Magmus przy obcych jakos łatwiej a jak rodzinka a ja jeszcze cyca wywaliłam a mała płakała do tego mleko strzelające z cyca :/ jeden mały 3 latek mówi ze mam duży brzuch i pokazuje na cycka

8 lata 4 miesiąc temu #1040473 przez kameame
Kurczaczki ucięło wiadomość :P

Ogólnie pisałam ze to krępujące tym bardziej ze rodzinka męża eh a cycek jak pełny to wielki, mała jeszcze sie denerwowała i nie mogła chwycić i mleko sikało a każdy wpatrzony :/

Ale jakos poszło, mała głodna nie była :) impreza fajna bo człowiek do ludzi wyszedł :P tylko mała wymęczona bo każdy stał nad wózkiem, biedna malutka

A z fotami tak :) lubimy robić, mój maz mega foty robi ale mu sie nie chce :/ a babcie proszą o wywołanie jakichś ładnych fotek to zrobiłam kilka :)

Tak sie mała dziś męczyła z kupa ze prawie daliśmy espumisan, na szczęście w domu zaczęła strzelać kupkami i przeszło wszystko :) a u Was jak z brzuszkami? I po ile szczepionki u Was?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka