BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 7 miesiąc temu #1041496 przez Sander
Ja na razie o wyprawce nawet nie myślę, mam za dużo na głowie....
Ciągle myślę że zaraz się obudze, zobaczymy to jakiś koszmar....
Byłam wczoraj na usg, widziałam maluszka, jestem zaspokojona i w końcu się nie denerwuje o nie. Wszystko ma na swoim miejscu, mózg ok, kręgosłup, oczy, rączki, nóżki. Jestem nareszcie pod dobrą opieką... Cc będzie :-)
No i oczywiście nie pokazał co tam ma, lobuziak jeden :-P lekarz powiedział ze na następnej wizycie bo za długo usg, źle wpływa na dziecko.
Jedno wam radzę, spakować torbę do szpitala, nie mówię że do porodu ale tak ogólnie, bo mnie jak wzięła ta Kolka to nie było czasu na nic, nie było mowy żeby cokolwiek zabierać. Teraz sobie zrobię awaryjna torbę :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 7 miesiąc temu #1041499 przez Megi
Sander to dobre wieści :) Zdrowie dziecka najważniejsze ;) A reszta się ułoży...

Inezka super wiadomości! A w pracy się oszczędzaj ;)

Kejt uśmiałam się bo sobie to wyobraziłam. Dominująca z Ciebie babka :P Ale ja też w tańcu prowadzę :evil:

Miłego dnia :kiss:

8 lata 7 miesiąc temu #1041512 przez Mulian
Też tak mam, z moim M jak tańczymy to to jest jakiś taniec wygibaniec. On nie ma za bardzo słuchu więc ja staram się prowadzić, ale on chce od siebie coś dorzucić i w efekcie tak się trochę siłujemy ;) ha przynajmniej jest zabawnie. Pierwszy taniec ćwiczyliśmy bardzo długo, na szczęście była to wolna piosenka więc mogliśmy się po prostu przytulać plus kilka figur, które opanowaliśmy do perfekcji, a na koniec przechył w tył z obrotem i goście byli oczarowani (lub dobrze udawali, że są) potem większość moich tanecznych partnerów też chciała zabłysnąć i próbowała na mnie te przechyły ;)

8 lata 7 miesiąc temu #1041513 przez masuska
Ooo Kejt to i ja mam podobnie, nie umiem tańczyć z mężem, w ogóle z jakimkolwiek partnerem, chyba że w klubie. O swoim pierwszym tańcu mówiłam że to "Taniec z gwiazdami" Mąż umie tańczyć a ja jestem gwiazda:) A nasz taniec był do

Dziewczyny cieszę się że dobrze po USG, czekam niecierpliwie na swoje:)

Sander masz rację z tą torbą, a ja nawet koszuli nie mam:P w piżamie też nie śpię.

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1041522 przez Kejt
My chcieliśmy tak zatańczyć jak na tym filmiku, ale niestety moje marzenia legły w gruzach :P

Masuska czyli po 5 latach małrzeństwa nie dopasowaliście się w tańcu?? bo ja mam nadzieję, że jakoś po paru latach wkońcu się nauczymy nie ciągać tylko tanczyć :laugh:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1041527 przez honka_18
Sander uświadomiłaś mi, że nawet nie mam piżam :evil:

Kejt ja też nie umiem z mężem tańczyć :whistle: ale my obydwoje mamy 2 lewe nogi do tańca :blush: a to na rodzinnych potupajach z bratem i tatuśkiem zawsze wybawię się na całego :woohoo:

Dziewczyny cieszę się że maluszki mają się dobrze :laugh:
Ja mam jutro rozmowę z lekarzem na temat porodu :evil: ciekawe jak to wyjdzie :whistle:

8 lata 7 miesiąc temu #1041532 przez mavi31
Jejku ja Wzasadzie też nic nie msm może rzeczywiście trzeba się choć trochę przygotować
Co do wyprawki będę ją kompletowac jak poznam płeć :)
Mam jakieś rzeczy po synku muszę usiąść i przejrzeć tylko nie wiem jak to ogarnąć bo na początku grudnia czeka nas przeprowadzka
Co do pierwszego tańca to nic się nie martw poprostu będzie wesele nie jest tylko dla gości ciesz się tym dniem baw ile możesz żebyś miło całe życie wspominała ten dzień
Ja niestety też często prowadzę w tańcu :) nie jesteśmy super tancerzami

8 lata 7 miesiąc temu #1041536 przez Mena
Haha ja też często próbuje prowadzić w tańcu :lol: a tańczyć uwielbiam zresztą mój P też :silly:
Hmm a co do porodu to pytałam na ostatniej wizycie czy będę mogła próbować naturalnie to mi gin powiedział że jak dziecko będzie poniżej 4kg to mogę próbować sn jak się tak bardzo upieram ale długo nie pozwolą mi się męczyć, ale jak będzie 4 kg i ponad to bez próby będzie cc. I taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje :P
Dziewczyny super że po wizytach wszystko okay :)

8 lata 7 miesiąc temu #1041539 przez Sander
Napisałam post i mi go skasowalo :-(
W ramach pocieszenia i ciąży obzeram się pavlova :-P w końcu trzeba zacząć tyć, bo -1,5 kg. Brzuch chyba zaczyna się pokazywać, bo w tym szpitalu to prawie wklesly był. A jak u Was?? Rosniecie?? widać coś?

8 lata 7 miesiąc temu #1041542 przez princess
Witajcie ponownie :) dodi i masuska, przepraszam, że zniknęłam, miałam trudny sytuację życiową. Na szczęście ogarnęłam to i teraz już z górki. Jeśli chodzi o ciążę, to nie przebiega idealnie bo cały 1szy trymestr krwawiłam. Niestety leżeć nie mogłam ale na szczęście krwiaki sięw końcu wchłonęły i przestałąm krwawić. Chwilę chodziłam szczęśliwa i zaraz okazało się, że zaczęła mi się rozchodzić blizna po CC. Parę dni temu gin założył mi pessar i kazał leżeć bo teraz już żarty się skończyły i macica musi w całości dotrwać przynajmniej do 37tc. I dziś kolejna niespodzianka, pessar mi się zsunął z szyjki i jutro jadę do gina go poprawić. Poza tym często twardnieje mi macica. Próbowałam brać leki rozkurczowe (oczywiście na zlecenie gina) ale nic nie dają. Leżę w wolnych chwilach i przechodzi. A jeśli chodzi o małego lokatora :) to fika na całego, ruchy czułam już w 14 tc. Najpierw delikatne bąbelki a teraz już wyraźne smyranie i czasem kopniaki, na samym dole czyli nóżkami w dół się układa. Oby przed porodem trafił główką w dół, żeby nie wdał się w starszego brata.
Nasz wątek się rozkręcił, super :) Pozdrawiam wszystkich i witam Mamusie :)

8 lata 7 miesiąc temu #1041551 przez Kejt
Witaj Princess, kurcze faktycznie nie masz lekko w tej ciąży, ale jestem pewna że zakończy się szczęśliwie :) juz wiesz jaka płeć?

Kurcze ja się załamałam pocieszcie mnie rano jest tak 2 kg do przodu, niekiedy nawet 3 juz pod wieczór :( staram się ćwiczyć codziennie ale co z tego jak uwielbiam jeść :woohoo: :lol:

Też bym chciała naturalne a lekarz mnie namawia do cc. Mówi że co się męczyć będę naturalnie tylko że cc juz miałam i tooo dopiero jest męka :P głównie też chodzi o bliznę bo między między pierwszym cc a drugą ciążą minęło tylko 7 miesiecy i lekarz się boi żeby się nie rozeszła blizna. I wkońcu sama nie wiem :P

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 7 miesiąc temu #1041552 przez mavi31
Kejt jesteś nie możliwa to prawie połowa ciazy u ciebie przecież wskazane coś przytyć :) nie martw się kilogramami na zapas potem same znikną
Princess oby wszystko było wpozadku odpoczywaj jak najwięcej
Ja stoję z waga jak narazie ale wyjściowa była wysoka
Brzuszek okraglutki widoczny i w końcu czuje ruchy ;)

8 lata 7 miesiąc temu #1041553 przez MaKa
Hej Princess, współczuję przeżyć. Oby teraz było z górki :)
Kejt to masz mieć cc właśnie przez to ze niedawno miałaś cc? A co cwiczysz? Ja niby też przytylam już 2kg ale na szczęście mi kontroluje swojej wagi za często, tylko na wizytach i gina :) po środowej wizycie stwierdzam że nawet schudłam pół kg :laugh:
Kupiłam małej ostatnio torbę ubranek, część nowych a część używanych, nawet wózek licytuje :)

8 lata 7 miesiąc temu #1041556 przez honka_18
Princess współczuję, widzę, że ta ciążą Cię nie oszczędza, Ale pamiętaj co nas nie zabije to nas wzmocni. Bądź silna, wszystko będzie dobrze :)

Kejt tylko 2 kg :woohoo: ja w sumie nie wiem ile mam na + ale jestem ogromna, postaram się jutro wstawić zdjęcie dla pocieszenia. pamiętam, że na swoim ślubie sukni nie dopięłam i chodziłam cały czas w bolerku ;) a tydzień później szliśmy na ślub brata M i już musiałam wyciąć podszewki bo mnie w brzuch cisnęły :evil: tak że moja ślubna jest całkiem pocięta :woohoo: :whistle:

Też uważam że cc to prawdziwa męczarnia :evil: chociaż są wyjątki :P ja przez 3 tyg nie mogłam się ruszyć z bólu a moja sis po 4 dniach na mopie latała :woohoo:

Maka pochwal się ubrankami, uwielbiam oglądać takie niemowlęce rzeczy :)
Minie na wizytach nie ważą, a w domu wagi nie mam :whistle: pewnie jak na jakąś przez przypadek stanę to się załamie :whistle: :evil:

Za godzinę jadę do szpitala, już się denerwuję, ciekawe co wyjdzie z tym moim porodem :whistle:

8 lata 7 miesiąc temu #1041559 przez Kejt
Maka mam płytę Anny Dziedzic Aktywna w ciąży i to ćwiczę oraz jakieś z YouTube filmiki dla kobiet w ciąży. A co do porodu po cc jak jest krótki czas to boją się że jak będzie naturalny to mogą się te blizny od środka porozchodzic. Zalecany jest chyba jakos minimum rok lub dwa odstępu między jednym cc a drugim cc.

Wiktoria 25 tc [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka