- Otrzymane podziękowania: 63
- /
- /
- /
- /
- Mamusie CZERWIEC 2017
Mamusie CZERWIEC 2017
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jeśli czujesz niedosyt, a i tak płacisz za wizytę to zasięgnij o lekarzach w okolicy, ja zmieniłam lekarza,a do swojego chodziłam 3 lata i to był mój pierwszy lekarz i powiem Ci, że nie żałuję.
Co do zakupów to chyba się "boję" tak wcześnie, różnie to bywało.. ;/ myślę, że może na wiosnę zacznę kompletować wyprawkę, jak wszystko będzie w porządeczku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
powiem wam ze wczoraj sama zaczelam zagadywać lekarke i wtedy ona zaczela więcej od siebie mowic wiec to chyba jest sposób.
pierwszy raz bylam bez meza ale wyszłam zadowolona w ogole weszłam wcześniej niż miałam a nieraz się wysiedziałam w poczekalni a teraz ledwo się rozebrałam i już do gabinetu. dzidzia ulozyla się tak ze ciężko cokolwiek było zobaczyć ja wogole nie widziałam dziecka miało być bez zdjęcia bo tak ciekzo było ja uchwycić ale jak poprosiłam ze dla córek to się udało. dzidziuś ulozyl się na lozysku jak na pilce no i wstępnie poznałam plec....kolejna dziewczynka za 4 tyg usg polowkowe wtedy zobaczymy czy się potwierdzi
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No to wstępnie mamy dwie dziewczynki i chłopczyka:) ciekawe czy moja lekarka jutro cos się odezwie na temat plci
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powiem ci ze jakos się nastawiłam na chłopca i az mi głupio , wiem ze mój maz marzyl o synu a tu 3 dziewczynki
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ile masz już na plusie wagi, bo mi się wydaje, że coś za szybko mi wagi przybywa ;/
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z waga to wogole u mnie dziwna sprawa miedzy moja waga a u lekarza jest 4 kg roznicy!!!! a w szpitalu jak bylam to jeszcze inaczej pokazywala.
licząc z mojej wagi to przytylam 5 kg ale u lekarza nie wiem jaka wyjsciowa bo wazyla mnie dopiero ok 10 tc.
tak czy siak spodnie tylko ciążowe i brzuszek mam okragly.
a wogole po badaniu wczoraj okazało się ze mam szyjke z zewnątrz peknieta niby to nie szkodzi bo najwazniejsza jest w srodku i żeby zamknieta była ale czy w późniejszym czasie to nie będzie miało znaczenia to nie wiem. no i musze luteinę brac...ciagle cos ;/
gdzie reszta dziewczyn????????????????
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciekawe gdzie reszta dziewczyn się podziewa
- Iwona23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
- Otrzymane podziękowania: 0
stOkrOtka91 mi też odstawiła luteinę pod koniec pierwszego trymestru ale w pierwszej ciąży brałam do ponad 30 tygodnia. teraz bardzo się cieszę że nie muszę jej brać bo się koszmarnie po niej czułam.
MoNiaaa zazdroszę że już wiadomo kto mieszka w brzuszku ja się dowiem dopiero 25 stycznia już nie mogę się doczekać liczymy na chłopaka bo marzyliśmy o dwóch chłopcach ale pewnie okaże się że jest dziewczyna i tak najważniejsze żeby było zdrowe.
W sobotę jadę szukać spodni ponieważ brzuszek już się zaokrąglił i czas znaleźć sobie jakieś portki bo w leginsach robi się powoli zmino a poprzednie spodnie są bardzoooo za duże. w poprzedniej ciąży start był 155cm z 81kg i doszło do 92 kg teraz start z 66.5 a jest 66.8kg więc róznica ogromna waga nie rośnie bo dziecko zjada sobie ze mnie wszystkie zapasy wiec ja nie tyje a ono rośnie taki powiedziała gin i niestety poprzednie ciuchy nie pasują. W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i cukrzycę. teraz puki co wszystko jest dobrze kupiłam ciśnieniomierz i obecnie 114 na 80 i puls 80 a w pierwszej ciąży było od 140 do 160 na 80 do 100 wiec jest wielka różnica cukier też trzyma się w dobrej normie.
Od 2.01 mój synek miał chodzić do przedszkola na 5 godzin dziennie ale niestety jeszcze katar kaszel został wiec idzie od 9.02 chyba bardziej się boje niż on szczególnie że znamy to przedszkole bo pracuje tam moja siostra i osoby znajome ale boje się że Maciek da im czadu. Na szczęście po zapaleniu ucha nie został ślad szybko przeszło 3 dni i było po sprawie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja nie licząc 1 ciąży to teraz i 2 bardzo podobnie z waga niestety do wagi sprzed 1 ciąży nigdy nie wrocilam wtedy wazylam lekko ponad 60 kg teraz ponad 70
spodnie ciążowe już nosze od miesiąca co najmniej teraz pod choinke dostałam 2 pary nowych jeansów
a co masz na myśli ze koszmarnie się czulas po luteinie????
- Iwona23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
- Otrzymane podziękowania: 0
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słodkiego raczej unikam, jakies chipsy to może raz w tygodniu, a napojów slodzonych to juz w ogóle, tylko woda...
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam co prawda termin na lipiec 16 Ale będzie cc więc na początku będę rozwiązana .
To moja 4.ciąża a poród cc będzie 3.gdyż we wrześniu 2016 straciłam dziecko w 2.msc ciąży
Teraz już jestem w 12.tygodniu prenatalne mam w czwartek rano =
Chciała bym do was dołączyć jeśli.można:)...
Też jestem na duphastonie Litwinów gdyż krwawilam ale jest ok już luteina wycofana a duphastom mam brać nadal . Nazywam się Kasia mam 26.lat .
Mam 6 letniego synka i 4 letnią córkę różnica będzie wiekowa syn 7lat starszy córką 5.lat różnicy od maleństwa
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- ninka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Pozwólcie, że dołączę do Was.
Mam termin na 17 czerwca, to moja druga ciąża, mam już córkę 13 letnią, więc będzie duża różnica wieku
Planuję cc, bo pierwszy poród wspominam nie za dobrze, ale zobaczymy co na to powie lekarz. Płci jeszcze nie znam