BezpiecznaCiaza112023

Mamusie CZERWIEC 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1050696 przez Loq90
Taki długi post i wyskoczył błąd;(

A więc w Polsce jak zwykle naładowalismy akumulatory;) spotkania z rodziną i znajomymi<3 to jest to czego brakuje mi tutaj najbardziej. Teraz muszę doprowadzić dom do porządku bo 3 tygodniowej nieobecności. Wszystko wyprać, wypracować... Ale od stycznia jestem już na zwolnieniu, także będę miała dużo czasu żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.

Monia dużo zdrówka dla Ciebie:)

Stokrotko nie jesteś sama odnośnie wyprawki. Mam nadzieję że doswiadczone mamusie nam w tym pomogą;) ja co prawda dostanę łóżeczko od znajomej i odkupimy od niej drewniana szafę i komodę z przewijakiem. Także będę to musiała w calosci odrestaurowac. Dokupić nowy materacyk. W ogóle nie orientuje się co do ciuszkow i kosmetyków..Mam nadzieję że podpowiecie co jest tak naprawdę przydatne i niezbedene;)

Ostatnia wizytę mialam 8.12 a kolejna już w tą srode, także nie mogę się doczekać!:) Mam nadzieję że dowiem się kto zamieszkuje mój brzuszek;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1050704 przez MoNiaaa
moim zdaniem z wyprawka nie ma co szalec i kupic za dużo rzeczy których i tak się nie uzyje. maluszek bardzo szybko rosnie a na pewno będziecie miały swoje ulubione komplety które będą częściej zakładane :) później same zorientujecie się co wolicie ja np. wogole nie używam kaftaników i polspiochow śpiochy tylko na początku gora do miesiąca i później w formie piżamki a teraz będzie lato cieplo wiec dużo sikieneczek się przyda jakiś cienkich spodenek czy bluzeczek jakiś sweterek na pewno kocyk itp. z kosmetykow ja na początku używam mydelko i oliwke dopiero później typowy zel do kapieli :)
na pewno będziemy się wymienialy co już mamy a co trzeba dokupić :)
ja z droższych rzeczy to tylko przewijak i bujaczek zastanawiam się nad chusta do noszenia maluszka przy Zuzi uzywalam troszkę super wygodnie jest ale na zewnątrz mało tak ja brałam bo ona z zimy teraz może okazac się przydatna

http

]

7 lata 11 miesiąc temu #1050725 przez Loq90
Kaftaniki, śpiochy, polspiochy.... Ojejku.. muszę ogarnąć co jest czym i jak wygląda

7 lata 11 miesiąc temu #1050732 przez stOkrOtka91
To akurat rozróżniam, bo mam dużo młodszego brata:)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 11 miesiąc temu #1050771 przez ninka
Kupno ubranek mnie nie przeraża, najgorszy będzie zakup tych wszystkich oliwek, butelek, takich drobnych rzeczy, które są bardzo ważne, ale łatwo je pominąć przy kupowaniu.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dzisiaj zrobiło się trochę cieplej :cheer:

7 lata 11 miesiąc temu #1050773 przez stOkrOtka91
U mnie póki co zimno jak cholera bo nie miał kto w piecu napalić :p

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 11 miesiąc temu #1050834 przez kakasia20
A mnie wczoraj tak bolała głowa eh u nas jest wysoki smog ponad 1400/1500 ale musiałam do szkoły z synem.iść .napalic w piecu bo zimno. A mąż w pracy to samej trzeba sobie radzić powoli:)

Co do wyprawki narazie siie rozglądam .

Ktoś wie może czy łóżeczka turystyczne są na 3.poziomy czy na 1.najniżej tylko??? Bo myślimy o turystycznym dla dzidzia plus materac dac z kokosu Ale ważne by był regulowany poziomki jak łóżeczka drewniane bo po cc ciężko na sam dół Dax dzidzie ...i myslimy

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 11 miesiąc temu #1050842 przez MoNiaaa
hejka :)

u nas zimno jak diabli!!!! a dziś na sanki obiecaliśmy dziewczyna nie wiem jak wytrzymam :woohoo:

teraz i tak nie jest tak zle bo jak czegos zabraknie to można wyskoczyć do sklepu i na miejscu wszystko kupic.

co do lozeczka to wiem ze do lozeczek turystycznych jest 2 poziomowe doczepia się ten wyższy poziom a później tylko ten najnizszy

http

]

7 lata 11 miesiąc temu #1050844 przez Loq90
Właśnie wczoraj czytałam na temat materacykow. I powiem wam że też trudny wybór...

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1050884 przez Joanna92
Cześć Wszystkim :)

Trochę późno dołączam. Czekam na 1. dziecko, termin 24.06 (na USG wychodzi idealnie :) ).
Jestem trochę w tym wszystkim sama, bo Ukochany pracuje (cudownie pomaga i się angażuje, ale kobietą nie jest :P ).
Teściowa pracuje, a Mamy nie ma już 2,5 roku.
Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę - po przejrzeniu tematu widzę że większość z Was jest już doświadczona.

Dzięki za wszystko - Aśka

7 lata 11 miesiąc temu #1050888 przez Loq90
Witaj Joasiu i gratuluję :) nie jesteś sama jako ta niedoświadczona;) damy radę, dziewczyny pomagają jak mogą;)

7 lata 11 miesiąc temu #1050889 przez Joanna92
Dzięki :D

Tak sobie powtarzam, że ani ja pierwsza ani nie ostatnia...

Generalnie w teorii jestem mocna, bo od paru lat śledzę blog.zapytajpolozna.pl , mataja.pl , 280dni.com , wcześniej jeszcze polozna.blog.pl
Ale z inżynierskiej praktyki wynika że przełożenie teorii na praktykę jest niezłą sztuką.

Także ten :) Pozdrawiam cieplutko.

7 lata 11 miesiąc temu #1050891 przez Iwona23
Joanna92 Witaj. Ja już mam jednego synka zawsze służę radą i pomocą :) masz podobny termin do mojego bo ja mam na 25 czerwca :) 3 lata spędziłam z synem w domu moi rodzice nie żyją a teściowa faworyzuje tylko wnuki od strony szwagierki mimo wszystko dajemy rade :) kobiety są silne.

Udało się przynajmniej jak na razie mój Maciej chodzi do przedszkola chętnie nie ma krzyku i płaczu. płacze za to kiedy go odbieram bo on nie chce wracać do domu on chce się bawić w przedszkolu. oczywiście lekkie fochy do wychowawcy też ma bo nie tylko jestem tam zabawa ale też nauka ale jakoś to idzie wiadomo dziecko bada na ile sobie możne pozwolić

Co do materaca ja osobiście mam gryka kokos pianka i złego słowa powiedzieć nie mogę nie odkształcony nic się z nim nie dzieje robaki też się nie zalęgły. sama nie mogę się doczekać wizyty 25 stycznia żeby dowiedzieć się kto mieszka w brzuchu czy muszę kupować wyprawkę dla dziewczynki czy nie sukienki spódniczki sama nie wiem chłopcy chyba są łatwiejsi do ubrania :)
ogólnie już kilka razy miała wrażenie że czuję ruchy mało rzadko ale się pojawiają podobno w drugiej ciąży jest to możliwe ale już się pojawia strach że raz poczułam a teraz nie czuje ale jeszcze nie panikuję :)

7 lata 11 miesiąc temu #1050896 przez Anabelle
Loq90 - jeśli mogę, to najbardziej polecane są materace lateksowe z uwagi na to, że nie rozwija się w nich pleśń, roztocza ani robale. Był to numer jeden w wywiadzie z fizjoterapeutą Zawitkowskim. Zaleca się omijać gryke, kokos z uwagi na środowisko podatne na robaki bądź pleśń. Ja dla synka kupowałam materac hevea baby medica 120x60 cm, a potem go jeszcze sprzedałam za 100 zł - bo blok lateksowy ma 10 lat gwarancji, że się nie odkształci, więc łatwo sprzedać :)

Ja uwielbiałam tematy przygotowań do porodu - sama już jednak nie planuje, więc jak ktoś coś to mnie wywołujcie :P

W temacie polskich ekokosmetyków dla dzieci - będę w stanie pomóc z dwoma firmami - Momme i Make me BIO bo mam je w ofercie sprzedaży. Znam też dobrze organiczną, naturalną, bułgarską Alteya Organics z tego samego powodu.

Starszy syn ma AZS więc testowałam też oilatum, emolium oraz mediderm.

Jak któraś by mała pytania o coś z tych firm, to śmiało.

Co do łóżeczka turystycznego to my mamy z 2 poziomami, tak jak pisze Monia, aczkolwiek generalnie od pół roku syn śpi ze mną, więc, wszystko sprzedaliśmy, prócz turystycznego - przydawał nam się na wakacjach, ale akurat dla 3 latka :D

Miłego oczekiwania mamusie :*

7 lata 11 miesiąc temu #1050903 przez MoNiaaa
witaj Asiu :) spokojnie możesz pytac jak będziemy wiedziały cos co cie interesuje to pomożemy :) a po za tym fajnie pogadać z kims kto przez to samo przechodzi :)

ja wrocilam wlasnie z sanek z dziewczynami zmarzłam!

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka