- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2017
Mamusie Wrzesień 2017
- Agunia85
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kalinka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Agunia ja tez mam skurcze przepowiadajace, po prostu brzuch twardnieje, macica cwiczy do porodu. Ja nic na to nie biore, nie boli to po co?
- Nat_alka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Natalia pokoik cudo <3 zazdroszczę! Ja nie mam jeszcze nic gotowego, czeka nas remont sypialni... mąż ma pomalować ściany i chcemy wymienić łóżko małżeńskie na coś rozkladanego niestety, bo łóżeczka się nie pomieszczą!
Ja też mam wachania nastroju... przeraża mnie to, że czas tak szybko płynie, a ja czuję się nie gotowa. 28 czerwca mam umówione usg to będzie 30 tydzień. Ostatnio jest mi coraz ciężej, brzuszwk coraz większy i 9 kg na plusie. Pracuję nadal, więc mam mało wolnego czasu. Wczoraj zaczęło boleć mnie spojenie lonowe i ból promieniuje na pachwiny, poczytałam trochę na ten temat i się uspokoiłam, bo jest to spowodowane działaniem hormonu relaksyny, który rozluznia polaczenia między kostne. Chodzi mi się coraz ciężej czasem śmieję się sama z siebie, że zamiast iść to się toczę!
Dzisiaj po pracy jadę kupić koszule i biustonosze do karmienia chciałabym już się spakować do szpitala i mieć spokojną głowę
Dzieciaki rozpychaja się jak szalone! Cały brzuch mi faluje dosłownie a niektóre ruchy czuję bardzo nisko i mam wrażenie jakby dziecko miało zaraz wypaść.. masakra!
A co do skurczy to mam codziennie od 10 do 20 sztuk nawet! Ale szyjka na razie się nie skraca więc dobrze. Dostałam spasmoline na receptę, ale nic nie pomaga....
Jutro mamy sesję zdjęciową jak dostanę już zdjęcia to się na pewno pochwalę miłego dnia!
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Natalia^^ śliczny pokoik i dziękuję że pytasz
Dzisiaj właśnie miałam wizytę toksoplazma na szczęście okazała się starą infekcją ... ale niby jest ale nie wymaga leczenia...
główka wciąż mniejsza ale dzisiaj coś Pani doktor nie spodobał się też brzuszek niby o tydzień mniejszy chyba tak ja dojrzałam
za 2 tygodnie mam znowu usg (5 lipca) i do końca ciąży będę mieć co 2 tygodnie.
Mała waży prawie 1,3kg
Chciałabym usłyszeć na jednej chociaż wizycie że wszystko jest ok a tak to oo co widać ...
Waga moja 5,5kg na plusie.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Natalka jak ja ci współczuję tej pracy ze musisz chodzić
Nie wiem czy dałabym rade... wiesz co zauważyłam że najgorszy bol brxucha mam kiefy posiedzę kilka godzin na krześle wtedy to się napina Np grill. Chodziłam zwineta w pół.
Jeszcze trochę... sama ciągle to słyszę od inntch i mam ochotę ich walnąć
Karolinka to dobra wiadomość. A pomiarem jakoś specjalnie się nie przejmuj bo malutka może zwyczajnie jest drobna? Może przejdź się prywatnie na usg? Kurde tam u was albo nie robią prawie wcale tego usg albo bardzo często....
Mnie dziś boli gardlo. Od rana coś kiepsko się już czuję a to znaczy ze będzie gorąco dobrze ze jest mąż i zawozi synka do przedszkola.
Ale od soboty jadę do mamy na dłużej. Mąż pracuje a my mieszkamy w bloku i nie mogę mojego synka samego na dwór wypuścić. Ale mam szczęście ogromne ze mama jest nauczycielem to synek będzie miał wakacje z babcia a ja mogę leżeć bo niestety męża w domu nie ma tygodniami
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja się też do remontu małego przymierzam u dzieciaków muszę pomalować, u nas bym chciała odświeżyć też
- Kalinka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też się muszę pochwalić gadżeciara jestem ale taka okazja więc kupiłam, misia szumisia z cry sensorem nówka za 80zł i bujaczek 4moms za 180euro używany z 5 razy może, jeszcze folie gdzieniegdzie miał, a nówka jest po 400euro
tak mi to humor poprawiło
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
Kalinka Fajnie, ze wszystko okej na wizycie. U mnie hemoglobina znowu poleciała na 10,49. Wizytę mam w poniedziałek.
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My jutro mamy wizytę ale taką zwykłą posłuchamy serduszka, zbadają mocz i ciśnienie i wsio, 5 lipca mam kolejne usg.
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nat_alka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Karolinka nie martw się, wszystko bedzie dobrze! Wogle słyszałam, że bliźnięta też pozniej wolniej rosną i dlatego jestem ciekawa jak tam moje rosomaki! mój brzuch jest już mega duży! I jest mi coraz ciężej!
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sorry za brudne lustro ;p
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
PaulinaJ Super brzuszek mój do poprzedniej ciąży zdecydowanie malutki a znacznie mi ciężej Nat_alka pokaż swój
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.