- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2017
Mamusie Wrzesień 2017
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
Natalia Trzymam kciuki !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Bardzo ci współczuję ponieważ wiem jakie to jest okropne i niebezpieczne. Najważniejsza jednak jest opieka gina i zaufanie do niego którego zabrakło u mnie. Ja brałam dopegyt maxymalna dawkę chyba 4 razy po 2 tab. I magnez ale już nie pamiętam dokładnie ile. Nie martw się. Mierz ciśnienie w domu np po leżeniu. A jak będziesz miała potrzebę to pisz tu o wszystkich swoich obawach bo nikt tu nikogo nie ocenia :* musisz się zrelaksować. A no i ważna sprawa. U mnie leżenie się nie sprawdzało ciśnienie rosło ogromnie. A po spacerach miałam niższe. Sprawdź co ci służy . Moje najwyższe ciśnienie to pierwsze było 220. A średnio miałam 175 lub 165 . I obserwuj czy nie masz opuchlizny mój pierwszy zły oznak to była waga 7 kg w tydzień i straszne obrzęki całego ciała.
Uciekam na badanie. Oby wszystko było dobrze
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anulka_82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
ja wcale was źle nie odebrałam wiem wszystko że to jest niebezpieczne ,ale ja oprócz tego że się boję o dzidziusia to mam jeszcze taki porąbany organizm że u mnie zwykle po jakiś tabletkach są wszystkiego możliwe działania nie porządane kiedyś wziełam tabletki na suchy kaszel i prawie się przekreciłam miałam wszystkie działania nie porządane .masakra i tego wszystkiego razem się boję .i próbuję poczekać do drugiego trymestru ,a z antybiotykiem sam gin przyznał mi rację że nawet dobrze wyszło że się uparłam i powtórzyłam badania bo to zawsze jest już ostateczność.
Natalia^^ trzymam kciuki
tak jak za wszystkie
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
A właściwie to kiedy zaczynamy II trymestr? 12 czy 14 tydz? Bo szczerze różnie kobiety mówią.
Ja jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze dzieci mają po 5.5 cm. Serduszko 165 ja przytylam w sumie od początku 0.4 kg wiec przy mojej wadze to jak doktor mówi marzenie oczywiście będę się nadal pilnować i zdrowo jeść. Dr zwiększył dawkę antybiotyku a bałam się ze będzie kręcił nosem... uspokoił ze duomox w ciazy jest ok. Ja nadal biorę clexane luteine i żelazo dwa razy dziennie bo jest słabo ...
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Saszka892
- Wylogowany
- gaworzenie
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
JudySen jak tam po wizycie w szpitalu nic nie piszesz
Ja dziś znowu strasznie słabo się czułam, miałam duszności, w sobotę idę na te badania będzie usg więc nie mogę się doczekać wizyty
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Karolinka ale cie to długo wszytko trzyma. Miałam nadzieję że po 12 tyg wszystko mija.
Saszka wpadaj częściej
U mnie lekka poprawa ucha. Okropne uczucie zatkania i ból ale na tyle jest lżejszy ze juz się tak na nim nie skupiam.
Dziś wraca mój mąż ciesze się bo to były ciężkie dni. Synek tez zawsze czeka na tatę z utęsknieniem. Miłego dnia dziewczyny :*
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Mnie coś dzisiaj brzuch pobolewa ale czuję się lepiej niż wczoraj, za to wczoraj wieczorem zjadłam pistacji miałam takiego smaka i potem wszystko zwróciłam :/
Znowu wrócił mi ból gardła :/ i zastanawiam się czy zacznie mnie boleć bardziej
- Nat_alka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam dzisiaj na badaniu które trwało 40 s, hehe. Doktor został wezwany na salę operacyjną, pilny przypadek! U moich dzieciaczkow wszystko ok Na badanie umowilam się na poniedziałek po pracy także dzisiaj Wam nic nie pokażę, bo nie mam nawet zdjęcia!
Super maluszki się poruszały a jedno ssalo kciuk! Jestem szczęśliwa, że u nich wszystko ok!
- Judysen
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem, jestem. Nie mieliśmy trzy dni internetu. Coś zepsuło się, musiałam nadzwonic się jak głupia. Na dodatek próbowali mi wkręcić, że ja coś robię nie tak, że niby zmieniłam dostawcę itp itd. Na szczęście dzisiaj to naprawili.
Wizyta w szpitalu przebiegła bardzo szybko miałam na 8.20 więc 1,5h i z głowy. Okazało się, że nie potrzebnie denerwowalam się. Cała rozmowa z położna poszła szybko i sprawnie:) dzieciątko zdrowe, ma już 5cm więc rośnie. Widziałam rączki, nóżki, nosek, oczka oczywiście że łzami w oczach:) fikalo ile sił! Jeszcze za tydzień prenatalne.
Oto moja kruszyna
- Judysen
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ogólnie czuje się lepiej:) dzisiaj było ładnie na dworze także po przedszkolu spędziliśmy dzień za zewnątrz. Zrobiłam też dzisiaj Pierogi z Kapusta i grzybami jak u babci Grazyny:) pochłonęłam chyba z 10! a jak u Was?