BezpiecznaCiaza112023

imię dla maleństwa

14 lata 1 miesiąc temu #38365 przez Gosia_Krupa
Myślę,że tak ma wielu mężczyzn,mój mąż też czasami używa takiego określenia ;) ale w przypadku imion,jeżeli mu się jakieś nie podoba mówi po prostu że mu się nie podoba.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #38370 przez martela89
My też mieliśmy mieć Julkę ale mąż stwierdził,że faktyczne jest ich pełno i mamy Vanesskę :)

Ale imię Julia nadal mi się podoba.

Jak następny będzie synuś to będzie Kevin albo Brayan :)

14 lata 1 miesiąc temu #38395 przez jedynaczka
a mnie sie nie podobają takie imiona jak pisze martela.
wole polskie piękne imiona :)

14 lata 1 miesiąc temu #38408 przez _aga86_
Ja mam Julke- wiem, ze jest ich pelno, ale i tak bardzo mi sie podoba:) Ja wybierajac imie sugerowalam sie tym, by mozna bylo uzywac je w dwoch jezykach (polskim i angielskim), poniewaz obecnie mieszkam w UK.

14 lata 1 miesiąc temu #38421 przez MagdaM
Ja tez nie lubie takich amerykanskich imion :silly:
No i krotko co i jak u Nas. Ja dla cory bym chciala Antosia, Gabrysia, ZOsia, Zuzia, Marysia, Emilka. Maz calkiem inne, ale wkoncu stanelo na Emilce lub Gabrysi.
Natomiast chlopca chcialam Karol, Franciszek, Jas, Stas. Maz znowu calkiem inne i jak na ten czas stanelo na... Kubusiu :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

14 lata 1 miesiąc temu #38425 przez Emme
mnie też się takie nie podobają. Wolę proste, krótkie imiona. Czasem są wyszukane, ale i tak poste. Ja od dawna chciałam Hanie albo Tosię, ale już jest ich za dużo. Jak zaczęłam myślec o Lence to i na to imię zaczęło się bum. Podoba mi się Pola - nie jest ich za dużo, ale niezbyt podoba mi się w połączeniu z nazwiskiem, dlatego ma byc Tola. Mam nadzieję, że nie będę miała problemu w urzędzie, bo to jest skrót imienia, ale od kilku lat funkcjonuje jako samodzielne imię. Jeśli się nie uda to będzie Emilka.

14 lata 1 miesiąc temu #38429 przez boniucha
My prawdopodobnie dowiemy się za dwa tygodnie jaka będzie płeć maluszka, ale już od pierwszych dni wspólnie wybraliśmy imię dla chłopca Franek :) I tak się zwracamy do brzuszka ;) a jeżeli będzie dziewczynka to będzie Lilka albo Gabrysia:)
Pozdrawiamy :)

14 lata 1 miesiąc temu #38447 przez mariosponge
Gabrysia to fajne imię. Jakbym miała córkę, to bym nawet tak chciała ją nazwać, ale mój brat już swoją tak nazwał, więc moją będzie Wiktoria.

A co do Julki, to też fajne, tylko że oprócz tego, że jest strasznie popularne, to jeszcze mi się kojarzy z Julią Tymoszenko :D

[/url]

14 lata 1 miesiąc temu #38527 przez _aga86_
he he.. nawet do glowy mi ona nie przyszla jak nadawalam imie mojej coreczce :D Fakt skojarzenia imienia z osoba jak dla mnie bylo istotne, a ze znalam wczesniej jedna Julke slodka, madra i ladna dziewczynke dlatego postanowilismy dac to imie naszej coreczce. Ja nie lubie "starych" imion tj. Gabrysia, Zosia itp. Naszczescie kazdy ma swoj gust :)

14 lata 1 miesiąc temu #38530 przez alutka1011
Mi też się nie podobają takie imiona bo np.Zosia ładnie brzmi ale potem już będzie Zośka albo Zocha... :unsure:

14 lata 1 miesiąc temu #38549 przez Emme
Mój ukochany zawsze chciał Marysię, ale jak mu uświadomiłam, że to Maria to zrezygnował szybciej niż na to wpadł. Tola to też zdrobnienie od chyba Teofili czy jakoś tak, ale można tak dac na imię. Moje imię to też kiedyś było zdrobnienie od Magdaleny, a dziś można już spotkac je w kalendarzu :)

14 lata 1 miesiąc temu #38563 przez Dorciaition
Nim się dowiedziałam, że będę miała chłopca podobało mi się imię dla dziewczynki Pola. Nie dawno moja znajoma urodziła dziewczynkę, której tak właśnie chciała dać. Przy załatwianiu chrztu ksiądz powiedział, że musi być Apolonia bo Pola to skrót do tego imienia. Mhm... Pierwsze słyszę :/Inaczej nie ochrzci. No i mają Julkę ;)

Alanek[*] :(

14 lata 1 miesiąc temu #38836 przez Asik
Ja mam Martę ,zastanawiałam sie nad Magdą ale mnie w rodzince ubiegli :) teraz jak nam sie uda to myslę nad Markiem (juniorem) :) a co do dziewczęcych imion to podoba mi sie Natalka :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

14 lata 1 miesiąc temu #41324 przez Asta
Jeśli będzie chłopiec to PIOTR - to imię podoba mi się od zawsze, może dlatego, że dobrze mi sie kojarzy :laugh:
Dla dziewczynki? Hmm... i tu jest problem... :unsure: Długo się z mężem zastanawialiśmy i chyba ALICJA, ale to nic pewnego.

14 lata 3 tygodni temu #42141 przez Dorciaition
U mnie będzie na 90% Alan. Mąż chce Adrian, ale mnie to się źle kojarzy (z takim łobuzem, którego znam) ;). Podoba mi się też Dawid, ale mąż się nie zgadza, bo to moja pierwsza miłośc miała tak na imię :laugh:

Alanek[*] :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka