BezpiecznaCiaza112023

imię dla maleństwa

11 lata 4 tygodni temu #795567 przez tolad662
Ze strony z ostatniego linku wynika, że imię które chcemy nadać synkowi (Hubert) jest na 33 miejscu, a to bardzo dobrze :D tym bardziej jeśli dotyczy Warszawy bo tu mieszkamy.

Nie patrzyłam w ogóle na popularność imion, podobało mi się już od dawna a i tatusiowi spodobał się ten pomysł. Dopiero teraz widzę, że nie jest ono popularne i bardzo mnie to cieszy. Na drugie prawdopodobnie będzie miał Jan, na stronie jest na 2 miejscu ale ja nie znam żadnego dziecka, które ma tak na imię.
Najważniejsze chyba, żeby nie powtarzało się za często w rodzinie. Po babci, dziadku czy rodzicach jak najbardziej ale nie jeśli już dziecko z takim imieniem w rodzinie jest.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #797114 przez Italia
Kasztanowa, wielkie dzięki za dwa piersze linki :) Czegoś takiego było mi potrzeba :) Ten ostatni link jest nie do końca miarodajny, to zestawienie tworzy ktoś na podstawie zdjęć dzieci robionych w szpitalach do gazety. A wiadomo, że nie wszyscy rodzice pokazują swoje pociechy, nie we wszystkich szpitalach robi się te zdjęcia, w dodatku mogą podawać nieprawdziwe dane. Wysztarczy spojrzeć chociażby na imię Lena, które w rankingu jest na 12 miejscu, a wg MSW jest na 2. Ale dwa pierwsze linki są super :)
A wracając do pytania, my jeszcze nie mamy imienia, wprawdzie jakieś typy są, ale tylko z dziewczęcych imion. Zaczniemy myśleć na poważnie jak będziemy znać płeć.

10 lata 11 miesiąc temu #812521 przez carmen12345
u mnie to dopiero 11 tydzień, ale czuję, że będzie dziewczynka :kiss: (chyba uwierzyłam w metody owulacyjne) hehe. Zresztą dla chłopca imienia nie mam :( chyba nie potrafię się zdecydować. Tak więc dla naszej księżniczki imię jest już wybrane i czeka, aby zapisać je w akcie urodzenia :D ELIZA :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka