- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- imię dla maleństwa
imię dla maleństwa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
11 lata 4 tygodni temu #795567 przez tolad662
Ze strony z ostatniego linku wynika, że imię które chcemy nadać synkowi (Hubert) jest na 33 miejscu, a to bardzo dobrze tym bardziej jeśli dotyczy Warszawy bo tu mieszkamy.
Nie patrzyłam w ogóle na popularność imion, podobało mi się już od dawna a i tatusiowi spodobał się ten pomysł. Dopiero teraz widzę, że nie jest ono popularne i bardzo mnie to cieszy. Na drugie prawdopodobnie będzie miał Jan, na stronie jest na 2 miejscu ale ja nie znam żadnego dziecka, które ma tak na imię.
Najważniejsze chyba, żeby nie powtarzało się za często w rodzinie. Po babci, dziadku czy rodzicach jak najbardziej ale nie jeśli już dziecko z takim imieniem w rodzinie jest.
Nie patrzyłam w ogóle na popularność imion, podobało mi się już od dawna a i tatusiowi spodobał się ten pomysł. Dopiero teraz widzę, że nie jest ono popularne i bardzo mnie to cieszy. Na drugie prawdopodobnie będzie miał Jan, na stronie jest na 2 miejscu ale ja nie znam żadnego dziecka, które ma tak na imię.
Najważniejsze chyba, żeby nie powtarzało się za często w rodzinie. Po babci, dziadku czy rodzicach jak najbardziej ale nie jeśli już dziecko z takim imieniem w rodzinie jest.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 3 tygodni temu #797114 przez Italia
Kasztanowa, wielkie dzięki za dwa piersze linki Czegoś takiego było mi potrzeba Ten ostatni link jest nie do końca miarodajny, to zestawienie tworzy ktoś na podstawie zdjęć dzieci robionych w szpitalach do gazety. A wiadomo, że nie wszyscy rodzice pokazują swoje pociechy, nie we wszystkich szpitalach robi się te zdjęcia, w dodatku mogą podawać nieprawdziwe dane. Wysztarczy spojrzeć chociażby na imię Lena, które w rankingu jest na 12 miejscu, a wg MSW jest na 2. Ale dwa pierwsze linki są super
A wracając do pytania, my jeszcze nie mamy imienia, wprawdzie jakieś typy są, ale tylko z dziewczęcych imion. Zaczniemy myśleć na poważnie jak będziemy znać płeć.
A wracając do pytania, my jeszcze nie mamy imienia, wprawdzie jakieś typy są, ale tylko z dziewczęcych imion. Zaczniemy myśleć na poważnie jak będziemy znać płeć.
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
10 lata 11 miesiąc temu #812521 przez carmen12345
u mnie to dopiero 11 tydzień, ale czuję, że będzie dziewczynka (chyba uwierzyłam w metody owulacyjne) hehe. Zresztą dla chłopca imienia nie mam chyba nie potrafię się zdecydować. Tak więc dla naszej księżniczki imię jest już wybrane i czeka, aby zapisać je w akcie urodzenia ELIZA