BezpiecznaCiaza112023

imię dla maleństwa

12 lata 1 dzień temu #616336 przez sylwus136
Dwa imiona fajna rzecz ale do końca życia na każdym dokumencie trzeba wpisywać obydwa. I tak jak pisze Emme jeśli się pominie jedno na jakiś ważnych urzędowych papierach to są same problemy. Wiem bo mój brat ma 2 imiona. I ma je tylko właśnie na papierze bo nikt nigdy nie mówił do niego Damian Krzysztof tylko Damian

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 14 godzin temu #616629 przez iwonta_kg
U mnie rodzinie daja dzieciom drugie imiona po dziadku albo babci. Ja tez mam na drugie po babci. Zofia :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 11 godzin temu #616863 przez Dorciaition
My Lence daliśmy drugie imię po babci- Joanna, bo urodziły się w ten sam dzień. Nie chciałam w sumie, bo problemy zawsze z tym. Ja nie mam i się cieszę. No ale skoro babcia miała urodziny to prezent trzeba było zrobić ;)

Alanek[*] :(

12 lata 10 godzin temu #616917 przez Agusiak
w naszych stronach zawsze dawało i daje się dwa imiona. Przyznam szczerze że jeszcze do niedawna to nawet nie wiedziałam że ktoś może mieć jedno imię :P
Nigdy z tego powodu nie mieliśmy żadnych problemów w urzędzie ani nigdzie indziej, a czasem wręcz przeciwnie, drugie imię było bardzo przydatne :)Np. w klasie były dwie dziewczyny o tym samym imieniu i nazwisku i jak babka czytała oceny z klasówek czyś coś to posługiwała się dwoma imionami tych dziewczyn. Lekarka do której chodzę także ma drugą pacjentkę o tym samym imieniu i nazwisku co ja.

12 lata 10 godzin temu #616974 przez Patrizia
Nasz synek tez bedzie mial dwa imiona Ksawery Leon drugie imie jest podzadku mojego meza strasznie wesoly byl

Ksawerek(*)

12 lata 10 godzin temu #616984 przez Monix
Jeden z moich synków będzie Leonem, dla drugiego syncia jeszcze nie mamy wymyślonego imienia. Cały czas trwa debata :laugh:

12 lata 10 godzin temu - 12 lata 10 godzin temu #616997 przez Agusiak
Leon super imię, i powiem Wam że coś w nim jest. Mąż miał w pracy takiego kolegę, Pana Leona, sporo starszy i już jest na emeryturze, ale to tzw. złoty chłop. Pomocny w każdej sytuacji, uczciwy i ogólnie bardzo fajny facet a na dodatek świetny fachowiec . Mąż bardzo go lubi i żałuje że już tam nie pracuje bo takich ludzi już nie ma.

12 lata 9 godzin temu #617009 przez Monix
Agusiak napisał:

Leon super imię, i powiem Wam że coś w nim jest. Mąż miał w pracy takiego kolegę, Pana Leona, sporo starszy i już jest na emeryturze, ale to tzw. złoty chłop. Pomocny w każdej sytuacji, uczciwy i ogólnie bardzo fajny facet a na dodatek świetny fachowiec . Mąż bardzo go lubi i żałuje że już tam nie pracuje bo takich ludzi już nie ma.

:)

11 lata 11 miesiąc temu #619059 przez Kataleja
Witam wszystkie mamusie .Co prawda nie znam jeszcze plci ale imiona mam wybrane -jesli bedzie dziewczynka to Pola Zuzanna ,jesli chlopiec to prawdopodobnie Milosz.

11 lata 11 miesiąc temu #628818 przez nuśka09
witajcie dziewczyny;)
podobnie jak Kataleja nie wiem jeszcze co mój skarbek ma między nóżkami ale imiona wstępnie wybraliśmy : Kornelia i Sebastian. Jest problem z drugimi imionami, teściowa ostatnio prosiła żebyśmy dali drugie imię po niej ( miałby być Adrian lub Adriana) ja jednak mam ku temu wątpliwości, bo w mojej rodzinie pierwsze dziecko dostaje drugie imię bo mamie lub tacie... No i nie wiemy co zrobić :P Na szczęście mamy sporo czasu :)

11 lata 11 miesiąc temu #629158 przez zancia
Witam wszystkie przyszłe Mamusie :)

Ja niestety jeszcze nie podzielam Waszego szczęścia, związanego z noszonym pod sercem dzidziusiem, ale mam nadzieję, że po studiach będę mogła poczuć jak to jest na własnej skórze ;).

Mam wielką prośbę, mieszkam w Olsztynie, ale studiuję psychologię na Uniwersytecie Gdańskim, jestem obecnie na końcówce 3 roku i prowadzę moje pierwsze badanie, które dotyczy satysfakcji kobiety z porodu :) Z tym wiąże się także moja prośba, poszukuję kobietek w ciąży od 35 tygodnia w z wyż, które, pijąc na przykład poranną kawkę, mogłyby wypełnić moją elektroniczną ankietkę. W ankietce należy podać kontakt do siebie, gdyż moje badanie jest dwuetapowe, będę musiała przebadać te same kobietki - już w roli mamy ok 3 tygodni po porodzie, w ten sam sposób, czyli poprzez wypełnienie ankiety.

Jeśli któraś z przyszłych mam zdecyduje się mi pomóc, to zapraszam do wypełnienia ankiety, klikając w poniższy link - to naprawdę potrwa chwilę, a mi bardzo pomoże :)

www.ankietka.pl/ankieta/111204/czynniki-...fakcji-z-porodu.html

11 lata 11 miesiąc temu #630356 przez Kataleja
nuśka09 napisał:

witajcie dziewczyny;)
podobnie jak Kataleja nie wiem jeszcze co mój skarbek ma między nóżkami ale imiona wstępnie wybraliśmy : Kornelia i Sebastian.

w czartek mialam usg i okazala sie 100% dziewuszka .Myslelismy nad Zuzanna ale tyle tego ,ze jednak odpada ,a ze malo slysze o imieniu Pola a to takie krotkie i nietypowe a jednak pasuje do polskiego nazwiska zatem bedzie Pola Zuzanna choc babcie problem robia bo jakos nieprzekonane sa :angry: i nam z jakas Sandra wyjezdzaja i kaza studiowac kalendarz imion .Nie mniej jednak baardzo mi przykro ale nic nie wskuraja i bedzie Pola :lol: Wazne ,ze nam sie bardzo podoba i znajomym :blink: To moje trzecie dziecko ,a przez babcie nie nadalam imienia zadnej z corce ,teraz nie odpuszcze :evil:

11 lata 11 miesiąc temu #630732 przez nuśka09
Kataleja moja mama kręci nosem na imię Kornelia, myślę że reszcie rodziny to też się nie spodoba, ale ja mam to w nosie to moje dziecko, ja będę rodzić i wychowywać więc ja mam prawo decyzji ;p no i mój facet :)

11 lata 11 miesiąc temu #630761 przez Karo290392
Hejka dziewczyny :)
MY w sumie jeszcze płci nie znamy ale imiona juz mamy wybrane :)
Chłopiec- Taylor Brian
Dziewczynka - Vivienne Lilly :)

11 lata 11 miesiąc temu #630769 przez Kataleja
nuśka09 napisał:

Kataleja moja mama kręci nosem na imię Kornelia, myślę że reszcie rodziny to też się nie spodoba, ale ja mam to w nosie to moje dziecko, ja będę rodzić i wychowywać więc ja mam prawo decyzji ;p no i mój facet :)

Popieram :blink: nie dajmy sie ! :laugh: w mnie bedzie Pola i koniec a jak im sie nie podoba to niech sobie zrobia swoje i nazwa jak chca :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka