BezpiecznaCiaza112023

imię dla maleństwa

11 lata 8 miesiąc temu #616336 przez sylwus136
Dwa imiona fajna rzecz ale do końca życia na każdym dokumencie trzeba wpisywać obydwa. I tak jak pisze Emme jeśli się pominie jedno na jakiś ważnych urzędowych papierach to są same problemy. Wiem bo mój brat ma 2 imiona. I ma je tylko właśnie na papierze bo nikt nigdy nie mówił do niego Damian Krzysztof tylko Damian

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #616629 przez iwonta_kg
U mnie rodzinie daja dzieciom drugie imiona po dziadku albo babci. Ja tez mam na drugie po babci. Zofia :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #616863 przez Dorciaition
My Lence daliśmy drugie imię po babci- Joanna, bo urodziły się w ten sam dzień. Nie chciałam w sumie, bo problemy zawsze z tym. Ja nie mam i się cieszę. No ale skoro babcia miała urodziny to prezent trzeba było zrobić ;)

Alanek[*] :(

11 lata 8 miesiąc temu #616917 przez Agusiak
w naszych stronach zawsze dawało i daje się dwa imiona. Przyznam szczerze że jeszcze do niedawna to nawet nie wiedziałam że ktoś może mieć jedno imię :P
Nigdy z tego powodu nie mieliśmy żadnych problemów w urzędzie ani nigdzie indziej, a czasem wręcz przeciwnie, drugie imię było bardzo przydatne :)Np. w klasie były dwie dziewczyny o tym samym imieniu i nazwisku i jak babka czytała oceny z klasówek czyś coś to posługiwała się dwoma imionami tych dziewczyn. Lekarka do której chodzę także ma drugą pacjentkę o tym samym imieniu i nazwisku co ja.

11 lata 8 miesiąc temu #616974 przez Patrizia
Nasz synek tez bedzie mial dwa imiona Ksawery Leon drugie imie jest podzadku mojego meza strasznie wesoly byl

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #616984 przez Monix
Jeden z moich synków będzie Leonem, dla drugiego syncia jeszcze nie mamy wymyślonego imienia. Cały czas trwa debata :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616997 przez Agusiak
Leon super imię, i powiem Wam że coś w nim jest. Mąż miał w pracy takiego kolegę, Pana Leona, sporo starszy i już jest na emeryturze, ale to tzw. złoty chłop. Pomocny w każdej sytuacji, uczciwy i ogólnie bardzo fajny facet a na dodatek świetny fachowiec . Mąż bardzo go lubi i żałuje że już tam nie pracuje bo takich ludzi już nie ma.

11 lata 8 miesiąc temu #617009 przez Monix
Agusiak napisał:

Leon super imię, i powiem Wam że coś w nim jest. Mąż miał w pracy takiego kolegę, Pana Leona, sporo starszy i już jest na emeryturze, ale to tzw. złoty chłop. Pomocny w każdej sytuacji, uczciwy i ogólnie bardzo fajny facet a na dodatek świetny fachowiec . Mąż bardzo go lubi i żałuje że już tam nie pracuje bo takich ludzi już nie ma.

:)

11 lata 8 miesiąc temu #619059 przez Kataleja
Witam wszystkie mamusie .Co prawda nie znam jeszcze plci ale imiona mam wybrane -jesli bedzie dziewczynka to Pola Zuzanna ,jesli chlopiec to prawdopodobnie Milosz.

11 lata 8 miesiąc temu #628818 przez nuśka09
witajcie dziewczyny;)
podobnie jak Kataleja nie wiem jeszcze co mój skarbek ma między nóżkami ale imiona wstępnie wybraliśmy : Kornelia i Sebastian. Jest problem z drugimi imionami, teściowa ostatnio prosiła żebyśmy dali drugie imię po niej ( miałby być Adrian lub Adriana) ja jednak mam ku temu wątpliwości, bo w mojej rodzinie pierwsze dziecko dostaje drugie imię bo mamie lub tacie... No i nie wiemy co zrobić :P Na szczęście mamy sporo czasu :)

11 lata 8 miesiąc temu #629158 przez zancia
Witam wszystkie przyszłe Mamusie :)

Ja niestety jeszcze nie podzielam Waszego szczęścia, związanego z noszonym pod sercem dzidziusiem, ale mam nadzieję, że po studiach będę mogła poczuć jak to jest na własnej skórze ;).

Mam wielką prośbę, mieszkam w Olsztynie, ale studiuję psychologię na Uniwersytecie Gdańskim, jestem obecnie na końcówce 3 roku i prowadzę moje pierwsze badanie, które dotyczy satysfakcji kobiety z porodu :) Z tym wiąże się także moja prośba, poszukuję kobietek w ciąży od 35 tygodnia w z wyż, które, pijąc na przykład poranną kawkę, mogłyby wypełnić moją elektroniczną ankietkę. W ankietce należy podać kontakt do siebie, gdyż moje badanie jest dwuetapowe, będę musiała przebadać te same kobietki - już w roli mamy ok 3 tygodni po porodzie, w ten sam sposób, czyli poprzez wypełnienie ankiety.

Jeśli któraś z przyszłych mam zdecyduje się mi pomóc, to zapraszam do wypełnienia ankiety, klikając w poniższy link - to naprawdę potrwa chwilę, a mi bardzo pomoże :)

www.ankietka.pl/ankieta/111204/czynniki-...fakcji-z-porodu.html

11 lata 8 miesiąc temu #630356 przez Kataleja
nuśka09 napisał:

witajcie dziewczyny;)
podobnie jak Kataleja nie wiem jeszcze co mój skarbek ma między nóżkami ale imiona wstępnie wybraliśmy : Kornelia i Sebastian.

w czartek mialam usg i okazala sie 100% dziewuszka .Myslelismy nad Zuzanna ale tyle tego ,ze jednak odpada ,a ze malo slysze o imieniu Pola a to takie krotkie i nietypowe a jednak pasuje do polskiego nazwiska zatem bedzie Pola Zuzanna choc babcie problem robia bo jakos nieprzekonane sa :angry: i nam z jakas Sandra wyjezdzaja i kaza studiowac kalendarz imion .Nie mniej jednak baardzo mi przykro ale nic nie wskuraja i bedzie Pola :lol: Wazne ,ze nam sie bardzo podoba i znajomym :blink: To moje trzecie dziecko ,a przez babcie nie nadalam imienia zadnej z corce ,teraz nie odpuszcze :evil:

11 lata 8 miesiąc temu #630732 przez nuśka09
Kataleja moja mama kręci nosem na imię Kornelia, myślę że reszcie rodziny to też się nie spodoba, ale ja mam to w nosie to moje dziecko, ja będę rodzić i wychowywać więc ja mam prawo decyzji ;p no i mój facet :)

11 lata 8 miesiąc temu #630761 przez Karo290392
Hejka dziewczyny :)
MY w sumie jeszcze płci nie znamy ale imiona juz mamy wybrane :)
Chłopiec- Taylor Brian
Dziewczynka - Vivienne Lilly :)

11 lata 8 miesiąc temu #630769 przez Kataleja
nuśka09 napisał:

Kataleja moja mama kręci nosem na imię Kornelia, myślę że reszcie rodziny to też się nie spodoba, ale ja mam to w nosie to moje dziecko, ja będę rodzić i wychowywać więc ja mam prawo decyzji ;p no i mój facet :)

Popieram :blink: nie dajmy sie ! :laugh: w mnie bedzie Pola i koniec a jak im sie nie podoba to niech sobie zrobia swoje i nazwa jak chca :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka