BezpiecznaCiaza112023

imię dla maleństwa

12 lata 2 miesiąc temu #435266 przez Kamyczka
tysiiiak napisał:

ciężej bo mam tylko pomysł na Filipa, imie mi sie podoba ale nie zachwyca ;p a żadnych inhych pomysłów nie mam na imię dla chłopca :(

Filip to najpopularniejsze imię od 2lat,tez chciałam tak nazwac synka,ale zrezygnowałam,bo zbyt duzo dzieci nosi to imię.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #435293 przez Gosia_Krupa
Chyba jednak najpopularniejsze nadal zostaje Jakub! Ale Filipów rzeczywiście jest sporo.

Michalina śliczne imię,ale ja mam swojego Misia :blink:

Kamyczka,Dominik to bardzo ładne imię,zawsze chciałam żeby mój synek ta miał na imię,ale mój mąż powiedział,że to imię pedalskie. Faceci... ale i tak jestem przy swoim,tyle że synek nie Dominiś a Misiek :)

tysiiak,poszperaj w księgach imion,kalendarzach,poczytaj o imionach,może akurat się coś znjadzie...

12 lata 2 miesiąc temu #435305 przez Kamyczka
Gosia_Krupa napisał:

Kamyczka,Dominik to bardzo ładne imię,zawsze chciałam żeby mój synek ta miał na imię,ale mój mąż powiedział,że to imię pedalskie. Faceci... ale i tak jestem przy swoim,tyle że synek nie Dominiś a Misiek :)

ooo z tym się nie zgodzę,mój Dominik ma 2mce,a już zachowuje się jak prawdziwy facet np puszcza mega głośne baki :lol: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #435330 przez sylka
Ja mam Jakuba. Nie poszłam za modą- te imię "chodziło za mną" od ponad 10 lat i wiedziałam że synek tak będzie miał na imię. W nosie miałam, że jest teraz popularne :P :)

12 lata 2 miesiąc temu #435392 przez Emme
w mojej okolicy (badanie z placów zabaw ;)) najpopularniejsze imiona to Julka, Oliwia, Wiktoria, Maja, Zuzia, Zosia, Antosia, Hania, Kacper, Szymon, Julian, Antoś, Franek,
filip - kolejność przypadkowa ;) Wczoraj zaś spotkałam Asię, Rysia i Lubka (Lubomira), Henia ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435397 przez sylka
Do tej pory nie poznałam żadnego małego Jakuba :) (poza jednym 6 letnim) Imiona które powtarzają się placach zabaw w mojej okolicy: Franek, Antoś, Tymek, Jaś, Szymon, Kacper, Maja, Zuzia, Julka, Oliwia, Zuzia, Zosia, Amelka.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435741 przez Gosia_Krupa
Ja z kolei znam wielu Jakubów,od tych roczniaków poprzez kolegów synka aż do moich kumpli(mój najlepszy ma z resztą to imię). Mnie tam imię się podoba,nawet bardzo,ale ja z kolei patrzyłam czy imię nie jest baaardzo popularne jak wybierałam te dla moich dzieci. Wiadomo,że każdy sugerował się czymś innym wybierając imię dla Maluszka. Ja miałam trzy główne kryteria i ich się trzymałam(ale popularność nie była głównym). Leżąc na patologii ciąży z Miśkiem na jeden pokój przypadały 3 Julki,2 Nadie i Klaudia. No i oczywiście mój rodzyneczek. Z Hanią z kolei były to głównie Leny,ale dziewczynek było mniej. Jeżeli chodzi o chłopców to poza Kubusiami były rzadsze imiona,jak Miłosz,Tobiasz,Tymon...

Kamyczka,widzisz taki mój mąż jest,ma swoje zdanie. Ale ja znam bardzo męskich przystojniaków z takim imieniem,chociaż te akurat spodobało mi się zanim ich poznałam.

12 lata 2 miesiąc temu #435790 przez emma
a ja mialam pecha, bo zawsze podobalo mi sie imie Julia albo Maja. nie zebym specjalnie przejmowala sie tym, ze imiona po latach zrobily sie bardziej popularne niz kiedys, no ale to co sie teraz dzieje, to jakas masakra... w warszawie prawie nie slyszly sie innych imion na ulicy, w ciazy podobala mi sie tez Zuzia, ale jak zaczelam czesciej bywac w miescie, to mi przeszlo. w sumie szkoda, bo to naprawde ladne imiona, ale wszystkie lokalne mamusie tak mi je obrzydzily, ze o wiele bardziej podobaja mi sie teraz stare Asie i Kasie, o ktorych kiedys w ogole bym nie pomyslala... :dry:
jesli chodzi o meskie to w stolicy i okolicach niestety rzadza Kacperek i Damianek... :dry: nie zebym miala jakas awersje, ale co za duzo... :blink: no wlasnie, bo jak idzie rodzinka z trzema :ohmy: synkami i slysze: "Antoni, Franek i Stasio - do mnie" - to tez mi sie slabo robi... przydalaby sie jakas rownowaga w tym gaszczu zapomnianych w naszym pokoleniu imion, no ale co kto lubi :silly:.

12 lata 2 miesiąc temu #435969 przez tysiiiak
Oprócz filipa podoba mi się jeszcze oskar i igor. Do dziewczynki jestem zdecydowana na michaline chociaż
Będzie to troszkę dziwne bo tatuś jest michał :p troszkę nie jest zadowolony z mojego wyboru ale ja mam już postanowione i kropka :p
Dla wyjaśnienia imię to odu zawsze mi się podobało a nie dlatego bo tatuś :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443979 przez aleksiaa88
Co powiecie o imionach
Laura, Klara
Aleksander, Albert, Bernard
hmmm?

Dla chłopca podobało mi się Alwin ale mąż nie zgadza się (kojarzy mu się z bajką o wiewiórkach)!!!! Zaś Mikołaj, Kacper , Filip, Oliwier- takie imiona są za często spotykane więc musiałam nowe wymyślić.

12 lata 2 miesiąc temu #444008 przez natalka
aleksiaa88 ja jestem za Aleksandrem :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #445267 przez xxElaElaEeexx
Jeśli będziemy mieć dziewczynkę to będzie : Patrycja albo Maja , a chłopczyk Piotruś albo Kubuś

12 lata 2 miesiąc temu #451807 przez Anabelle
My z mężem mamy bardzo prostą sprawę z imionami, bo ustaliliśmy je ze 4 lata temu :)
Co prawda na badaniu USG w 13 tygodniu ciąży lekarz nie chciał nawet puścić wodzy wyobraźni i po kręgosłupie założyć czy będzie chłopczyk czy dziewczynka, ale większej różnicy nam to nie robi, ponieważ dziewczynka będzie Oliwia, a chłopczyk Antek.

12 lata 1 miesiąc temu #465777 przez Gosia 2712
Witam :) razem z mezem ustalilismy ze jak bedzie chlopczyk to bedzie Piotruś a dziewczynka Aleksandra :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #467667 przez Majkon
xxElaElaEeexx -widzę ze mamy tych samych faworytów- co do imion :) Z tym ze na mnie mówią Maja :)

U mnie będzie prawdopodobnie córeczka więc Patrycja :)
Dla chłopczyka miał wybrać mąż, ale jak zaczął od Stanisława i Edwarda to zwątpiłam...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka