- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Warszawa/Madalińskiego
Warszawa/Madalińskiego
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285881 przez Kaś_O
ps. Wczoraj tez mieli podobno straszne oblężenie i bali się kolejnych pacjentek ale położna powiedziała że jak trzeba to przyjmą tylko niestety ten pierwszy etap porodu trzeba czekać na korytarzu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaNeli
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 1 tydzień temu #817342 przez MamaNeli
Poród w szpitalu na Madalińskiego to prawdziwy horror ! Rodziłam dziecko przez 36 godzin i nikt mi nie chciał pomóc a wystarczyło przebić pęcherz płodowy ! Stało się to po awanturze zrobionej przez mojego męża. Ciągle ktoś wchodził do sali i ze zdziwioną i skrzywioną i pytał się „dlaczego ktoś tu tak krzyczy” (Przecież to takie dziwne na porodówce). W między czasie zostałam wyrzucona z Sali porodowej na korytarz, na badanie USG musiałam czekać aż PAN ORDYNATOR skończy badać swoje (jeszcze nie rodzące) pacjentki z „ulicy” (czekałam już ledwo przytomna 1.5h na krześle pod gabinetem), W ostatniej fazie porodu pielęgniarce wypadła śrubka i nie mogła mi podnieść oparcia w łóżku – rodziłam na leżąco oprócz tego nie mogli znaleźć podnóżków i szukali ich w innych salach porodowych. Po porodzie usłyszałam że dziecko się urodziło się zmęczone sine i przyduszone i oczywiście jest to MOJA WINA bo nie współpracowałam (ciekawe jak po 36 godzinach bólu porodowego można współpracować.) Mała leżała na obserwacji - w sali na nocnej zmianie było szaro od dymu papierosowego. Oprócz tego nie pobrali mojemu dziecku krwi z pięty do badań genetycznych i zbadali słuch tylko w jednym uchu bo o drugim zapomnieli na dodatek złamali dziecku obojczyk (zdarza się to przy porodach lecz gdy dzieci rodzą się duże a nie z wagą 2600) i nie poinformowali mnie o tym!. Efekt pół roku rehabilitacji. Cały personel był lekko mówiąc niekompetentny (np. położne lekceważyły dość istotne poleceni lekarzy dotyczące podania leku lub wykonania jakiegoś badania) opryskliwy zarówno położniczy jak i pediatryczny.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 189
9 lata 4 miesiąc temu #1000023 przez kasandra9
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
9 lata 4 miesiąc temu #1000043 przez Brukselka
Rodziłam tam 1,5 roku temu i było świetnie: znieczulenie podane na czas, świetna położna i szybkie decyzje. Potem 2 godz. z małą na brzuchu, położna przyniosła mi nawet zupę, bo rodziłam akurat w czasie obiadu. Gorzej z opieką poporodową, dramatu też nie było. Naprawdę zależy, na kogo się trafi. Jeśli już tam jesteś i wiesz, że będziesz tam rodzić, to nie ma co się zadręczać, jak będzie. Pamiętaj, że masz swoje prawa, i wymagaj. Najwięcej i tak zależy od ciebie
Powodzenia!
Powodzenia!
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 189
9 lata 4 miesiąc temu #1001037 przez kasandra9
Dzieki za info!
Mam jiuz za sobą noc na porodówce i warunki moim zdaniem bdb choc porównania nie mam. Personel z ktorym mialam do czynienia takze bez zarzutu, zobaczymy jak przyjdzie do porodu no ale zostaje juz na pewno tu do konca
Mam jiuz za sobą noc na porodówce i warunki moim zdaniem bdb choc porównania nie mam. Personel z ktorym mialam do czynienia takze bez zarzutu, zobaczymy jak przyjdzie do porodu no ale zostaje juz na pewno tu do konca
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
9 lata 4 miesiąc temu #1001164 przez Brukselka