- Otrzymane podziękowania: 0
OLKUSZ
- ewelina
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #18148 przez ewelina
[
witam?> czy któras z pań lub znajome rodziły w szpitalu w olkuszu?? w ostatnim czasie po remoncie i zmianie zarządu?? prosze i dziekuje o każdą informacje... pozdrawiam
[
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Millerna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23969 przez Millerna
Hej
Mnie czeka poród w Olkuszu i pisałam na różnych forach o informacje na temat tego szpitala, ale jakoś mamusie nie bardzo chcą się dzielić
Leżałam dwa razy na patologii, na ginekologii, natomiast jak wygląda oddział położniczy niestety nie mam pojecia.
Wiem jedynie, ze jest dostępna sala do porodów rodzinnych i mamusie twierdzą, ze jest bardzo ładna, odnowiona. Natomiast ogólna sala już nie jest taka przyjemna... Poprzedzielana ściankami... Niestety jest obskurna i w ogóle mamy mają nie miłe wrażenie...
Mamusie mają przy sobie dzieciaczki cały czas po porodzie, chyba, że nie są w stanie się nimi zajmować, albo stan maleństwa wymaga obserwacji...
Ogólnie mamy twierdzą, ze położne są miłe i pomocne (oczywiście są wyjątki), a lekarze kompetentni
Mnie czeka poród w Olkuszu i pisałam na różnych forach o informacje na temat tego szpitala, ale jakoś mamusie nie bardzo chcą się dzielić
Leżałam dwa razy na patologii, na ginekologii, natomiast jak wygląda oddział położniczy niestety nie mam pojecia.
Wiem jedynie, ze jest dostępna sala do porodów rodzinnych i mamusie twierdzą, ze jest bardzo ładna, odnowiona. Natomiast ogólna sala już nie jest taka przyjemna... Poprzedzielana ściankami... Niestety jest obskurna i w ogóle mamy mają nie miłe wrażenie...
Mamusie mają przy sobie dzieciaczki cały czas po porodzie, chyba, że nie są w stanie się nimi zajmować, albo stan maleństwa wymaga obserwacji...
Ogólnie mamy twierdzą, ze położne są miłe i pomocne (oczywiście są wyjątki), a lekarze kompetentni
Ostatnio zmieniany: 14 lata 5 miesiąc temu przez Millerna.
- Millerna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23971 przez Millerna
Sale po porodzie są cztero-osobowe.
Remont był, ale ginekologii, nie położnictwa (położnictwo dopiero w planach)
Natomiast co do zarządu, to wszystko zmieniło się na lepsze Wcześniej ordynatorem był nie jaki dr Stanek (osobiście nie miałam nigdy okazji poznać), ale czytałam mnóstwo niepochlebnych opinii na temat tego położnika.
Teraz ordynatorem jest dr Tylnicki i jego miałam przyjemność poznać Niezwykle sympatyczny i kompetentny lekarz. Można powiedzieć naprawdę - z powołania Zawsze wszystko wyjaśni, nie zbywa, niezwykle miły. Nie jest to tylko moja opinia Mamusie wręcz rozpływają się w pochwałach jeśli chodzi o dr Tylnickiego
To wszystkie informacje jakie posiadam na temat szpitala w Olkuszu
Aha wiem jeszcze, ze po porodzie położne ubierają maluszka. Nie ma potzreby zabierania ze sobą ubranek na czas pobytu w szpitalu. (Czasem jesli jest sie długo w szpitalu, mogą jedynie domagać się pieluch, lub pampersów )
Po porodzie naturalnym do domu puszczają w ciągu 2-3 dni
Remont był, ale ginekologii, nie położnictwa (położnictwo dopiero w planach)
Natomiast co do zarządu, to wszystko zmieniło się na lepsze Wcześniej ordynatorem był nie jaki dr Stanek (osobiście nie miałam nigdy okazji poznać), ale czytałam mnóstwo niepochlebnych opinii na temat tego położnika.
Teraz ordynatorem jest dr Tylnicki i jego miałam przyjemność poznać Niezwykle sympatyczny i kompetentny lekarz. Można powiedzieć naprawdę - z powołania Zawsze wszystko wyjaśni, nie zbywa, niezwykle miły. Nie jest to tylko moja opinia Mamusie wręcz rozpływają się w pochwałach jeśli chodzi o dr Tylnickiego
To wszystkie informacje jakie posiadam na temat szpitala w Olkuszu
Aha wiem jeszcze, ze po porodzie położne ubierają maluszka. Nie ma potzreby zabierania ze sobą ubranek na czas pobytu w szpitalu. (Czasem jesli jest sie długo w szpitalu, mogą jedynie domagać się pieluch, lub pampersów )
Po porodzie naturalnym do domu puszczają w ciągu 2-3 dni
- eldcia
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 5 miesiąc temu #28262 przez eldcia
dziewczyny może napiszecie coś więcej na temat porodu w Olkuszu. Ja jestem z okolic i raczej napewno będe tam rodzić swoje pierwsze maleństwo więc chciałabym wiedzieć coś więcej na temat warunków atmosfery itd.
- Millerna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28279 przez Millerna
www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Ostatnie dwie opinie z 4.08.2010 są moje.
Ostatnie dwie opinie z 4.08.2010 są moje.
- eldcia
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 5 miesiąc temu #28354 przez eldcia
Millerna dziękuje za odzew. przeczytałam Twoje opinie, rodziłas niedawno więc to sa świeże dane.
Może jeszcze któras z Was wie coś więcej na temat porodu w olkuskim szpitalu?
Słyszałam że od 1. 08 br dostępne jest znieczulenie zwenątrzoponowe? Czy wiecie coś na ten temat?
Może jeszcze któras z Was wie coś więcej na temat porodu w olkuskim szpitalu?
Słyszałam że od 1. 08 br dostępne jest znieczulenie zwenątrzoponowe? Czy wiecie coś na ten temat?
- Millerna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28436 przez Millerna
Trudno powiedzieć... Czytałam na jednym forum, że kobiety pytały swoich lekarzy czy znieczulenie jest dostępne i jeden twierdził, że jest (anestezjolog pod telefonem i może dojechać w ciągu 15 minut), a inny twierdził, że ma być dostępne, ale narazie trwają rozmowy na ten temat ponieważ szpital ma za mało anestezjologów.
Ja przed porodem pytałam o to położną, powiedziała, ze owszem dr Tylnicki chce wprowadzić znieczulenie zewnatrzoponowe dla rodzących za dodatkową opłatą, ale jak narazie nie jest dostępne. Ciągle trwają rozmowy. Ja rodziłam pod koniec lipca i położna nie potwierdziła informacji jakoby znieczulenie miało być dostępne od 1 sierpnia.
eldcia Ty nie musisz się obawiać Myślę, ze to czasu Twojego porodu znieczulenie to na pewno będzie już dostępne
Ja przed porodem pytałam o to położną, powiedziała, ze owszem dr Tylnicki chce wprowadzić znieczulenie zewnatrzoponowe dla rodzących za dodatkową opłatą, ale jak narazie nie jest dostępne. Ciągle trwają rozmowy. Ja rodziłam pod koniec lipca i położna nie potwierdziła informacji jakoby znieczulenie miało być dostępne od 1 sierpnia.
eldcia Ty nie musisz się obawiać Myślę, ze to czasu Twojego porodu znieczulenie to na pewno będzie już dostępne