BezpiecznaCiaza112023

Grzybica pochwy

10 lata 5 miesiąc temu #905516 przez Karooo
Witam wszystkich ;) Ostatnio miałam bardzo dziwne objawy tzn świąd oraz białawe upławy. Jak porównałam co mi dolega z tym co jest wypisane na http://grzybicapochwy.info/objawy/ to wychodzi, że mam drożdżaka Candida albicans. Myślicie, że mogę się leczyć domowymi sposobami czy od razu muszę iść do ginekologa?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #907398 przez MarzenaBZ
Cześć, nie ma doowych sposobów na wyleczenie grzybicy. Możesz ją podleczyć, ale to tylko z okolic sromu, maścią Clotrimazolum. Jednak to, co masz w środku, nie minie. Najlepiej idź do ginekologa. Sprawdzi, czy to na pewno grzybica czy może infekcja. Nieleczone infekcje mogą zniszczyć szyjkę macicy. Lepiej zadbać o to jak najszybciej.
I jeszcze jedno - wyleczona grzybica, może wrócić, tzn. lepiej się przed tym bronić. Profilaktycznie polecam Provag żel :)

9 lata 1 miesiąc temu #1020310 przez Dosiaa
Też miałam z tym problem, nie lecz się na własną rękę bo sobie tylko zaszkodzisz.
Najszybciej idź do lekarza ginekologa aby Ci coś przepisał. Jeżeli nie masz w najbliższym czasie wizyty poproś w aptece o leki na grzybicę pochwy i na pewno coś Ci dadzą, aby do czasu wizyty nie męczyło Cię to tak bardzo. Ja wiem jakie może być to dokuczliwe więc nie eksperymentuj na sobie.

8 lata 6 miesiąc temu #1037668 przez sikorkaa
Z każdą przypadłością powinno się iść do lekarza. Domowymi sposobami napewno nie wyleczysz, moze jedynie złagodzisz objawy. Tak samo myślę o lekach bez recepty-nie wylecza, a zlagodza :)

Aby pozbyć się worków pod oczami i przebarwień przeczytaj ten artykuł GladkaCera.pl

8 lata 6 miesiąc temu #1037802 przez WiolkaKlaman
Zgadzam się z sikorkaa - po pierwsze objaw objawowi nie jest równy i to że ktoś znalazł objawy w Internecie to jeszcze nic nie znaczy. Poza tym grzybicy pochwy chyba samemu nie uda się wyleczyć :/

8 lata 6 miesiąc temu #1038328 przez Kasandra89
Do lekarza nie trzeba iść żeby się zbadać. Nie polecam szukania objawów w necie, ale zamówić profesjonalne badania już owszem, można :) Coś takiego proponuje www.e-wenerolog.pl - można zamówić badania nie tylko na wykrycie grzybicy, ale też na wirusy i bakterie. Wszystko w domowym zaciszu, bez konieczności spotykania się z lekarzem w gabinecie.
Kurier przywozi zestaw, my pobieramy próbkę, odsyłamy do ich laboratorium i wynik przychodzi po około dwóch tygodniach. Wszystko bezstresowo, a jeśli ktoś chce - również anonimowo.
Słyszeliście o tym? :)

8 lata 6 miesiąc temu #1038369 przez WiolkaKlaman
No dobra, może i zdiagnozujesz się sama, ale to i tak lekarz musi zalecić terapię. Mojej koleżance ginekolog Płock dał na grzybicę antybiotyk i to nie tylko jej ale też partnerowi bo to cholerstwo szybko się roznosi :)

8 lata 5 miesiąc temu #1039435 przez Domii1983
Samemu raczej trudno takie rzeczy zdiagnozować, chociaż czuje się, że coś jest nie tak. Nie zwlekałabym z pójściem do ginekologa.

3 lata 6 miesiąc temu - 3 lata 6 miesiąc temu #1070125 przez Weronica
Jestem tego samego zdania.

3 lata 6 miesiąc temu #1070126 przez Tamara
Dobrze wiedzieć.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka