- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359313 przez ViFi
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
iwonta_kg napisał:
Witam serdecznie
Nie mam doswiadczenia jezeli chodzi o cesarkę...
Ale pomyśl tak było cięcie poderzewam że na uśmiech, bo w 2 strone jest jak zycie matki i dziecka jest zagrożone.... najlepiej odczekać bo wszystko jest Świerze i macica mogłaby peknąć...a rany muszą się wygoić...wszystko dla bezpieczeństwa mamy...
moga wystapić trudności w zagnieżdżeniu... lepiej odczekaj zrób badania... jezeli lekarz wskarze aby nasepna ciąza była bezpieczna....
Bardzo mi przykro z powodu straty
Hej dziewczyny.
Ja też planuję ciążę bo straciłam moje maleństwo 3 tygodnie temu przy porodzie. Czy naprawde trzeba czekać poł roku po cesarce żeby zacząć starać się o dziecko?? Położne mówią "im szybciej tym lepiej" a lekarze karzą czekać...
tu jest wszystko:
www.zapytajpolozna.pl/50-strata-ciazy/35...-strata-dziecka.html
Witam serdecznie
Nie mam doswiadczenia jezeli chodzi o cesarkę...
Ale pomyśl tak było cięcie poderzewam że na uśmiech, bo w 2 strone jest jak zycie matki i dziecka jest zagrożone.... najlepiej odczekać bo wszystko jest Świerze i macica mogłaby peknąć...a rany muszą się wygoić...wszystko dla bezpieczeństwa mamy...
moga wystapić trudności w zagnieżdżeniu... lepiej odczekaj zrób badania... jezeli lekarz wskarze aby nasepna ciąza była bezpieczna....
Bardzo mi przykro z powodu straty
ViFi
Temat został zablokowany.
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359332 przez ViFi
ViFi
MagdaM napisał:
ViFi ale czego objawy?? Zagladam bo mi teskno ale sie nie staram...
====objawy ciąży..... bolą mnie sutki... plamiłam dość długo cały cykl poprzedni brunatnie i obecy a od ostatniego usg 04-05 nie plamie..... cykl zapowiada sie długi dziś 33dc(9dpo)robiłam progesteron w 5dpo wynik ok czekam.... spać mi sie chce i strasznie mam chwiejny nastrój.....
ViFi ale czego objawy?? Zagladam bo mi teskno ale sie nie staram...
====objawy ciąży..... bolą mnie sutki... plamiłam dość długo cały cykl poprzedni brunatnie i obecy a od ostatniego usg 04-05 nie plamie..... cykl zapowiada sie długi dziś 33dc(9dpo)robiłam progesteron w 5dpo wynik ok czekam.... spać mi sie chce i strasznie mam chwiejny nastrój.....
ViFi
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 7 miesiąc temu #359333 przez Dorciaition
Sisina ja sobie zawsze wyliczałam dni płodne w kalkulatorach, np takich www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne....a=2012-05-11&cykl=28
Ale jak masz nieregularne miesiączki to tak jak Vifi myślę, że mierzenie tempki będzie najlepsze.
Iwonta, a czujesz jeszcze ranę, boli Cię?
Jednak lepiej troszke poczekać, wtedy będziesz pewna, że to jest odpowiedni moment. Wiem, że to dla Ciebie wieczność- najpierw czekanie, potem ciąża, ale warto Kochana. Czas szybko zleci.
Powodzenia Dziewczyny
Iwonta, a czujesz jeszcze ranę, boli Cię?
Jednak lepiej troszke poczekać, wtedy będziesz pewna, że to jest odpowiedni moment. Wiem, że to dla Ciebie wieczność- najpierw czekanie, potem ciąża, ale warto Kochana. Czas szybko zleci.
Powodzenia Dziewczyny
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
12 lata 7 miesiąc temu #359337 przez Mirella
Iwonta przeczytałam wyryczałam przytulam
Co do czekania, to pomijając wszystko inne płodność Ci chyba tak od razu nie wróci to i tak musisz poczekać. Ja też jestem po cc i tez usłyszałam że pół roku to minimum a lepiej nawet rok poczekać. Po co Ci komplikacje przy następnej ciąży? A jak macica pęknie to nie ma żartów. Siedź tu sobie z nami bo tu miło, ale staranka na trochę odłóż, tak będzie bezpieczniej i dla Ciebie i dla malucha
Co do czekania, to pomijając wszystko inne płodność Ci chyba tak od razu nie wróci to i tak musisz poczekać. Ja też jestem po cc i tez usłyszałam że pół roku to minimum a lepiej nawet rok poczekać. Po co Ci komplikacje przy następnej ciąży? A jak macica pęknie to nie ma żartów. Siedź tu sobie z nami bo tu miło, ale staranka na trochę odłóż, tak będzie bezpieczniej i dla Ciebie i dla malucha
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
12 lata 7 miesiąc temu #359358 przez iwonta_kg
Mirella chyba masz rację, jednak poczekamy... Dzidzia jest teraz dla mnie najważniejsza, to dla niej muszę przetrwać ten czas.
A jak się zabezpieczać najlepiej przez ten czas? Wcześniej brałam tabletki ale miałam strasznie zmienne nastroje i hormony buzowały niemiłosiernie
Dorciaition rany już generalnie nie czuję tylko przy zmianie pogody mnie pobolewa.
A jak się zabezpieczać najlepiej przez ten czas? Wcześniej brałam tabletki ale miałam strasznie zmienne nastroje i hormony buzowały niemiłosiernie
Dorciaition rany już generalnie nie czuję tylko przy zmianie pogody mnie pobolewa.
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359365 przez ViFi
ViFi
iwonta_kg napisał:
==== prezerwatywa ???
Mirella chyba masz rację, jednak poczekamy... Dzidzia jest teraz dla mnie najważniejsza, to dla niej muszę przetrwać ten czas.
==== prezerwatywa ???
ViFi
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359370 przez iwonta_kg
Wiecie co mam pytanie.
Bo po paru dniach od ściągnięcia szwów zaczeła mi sączyć rana. Podobno soczewica z tego leciała ale to się tak oczyszczałam ze środka jeszcze (tak lekarz powiedział bo oczywiście od razu pojechałam na kontrolę rany do szpitala).
Czy którejś z was się takie coś przytrafiło?? Teraz już przestało to sączyć ale trochę się boję moczyć to w wodzie. Chodzę tylko pod prysznic bo niby jeszcze mogą mi się naczynia pootwierać czy coś takiego i znowu by zaczęło lecieć ... A marzy mi się relaksująca kapiel w wannie...
Bo po paru dniach od ściągnięcia szwów zaczeła mi sączyć rana. Podobno soczewica z tego leciała ale to się tak oczyszczałam ze środka jeszcze (tak lekarz powiedział bo oczywiście od razu pojechałam na kontrolę rany do szpitala).
Czy którejś z was się takie coś przytrafiło?? Teraz już przestało to sączyć ale trochę się boję moczyć to w wodzie. Chodzę tylko pod prysznic bo niby jeszcze mogą mi się naczynia pootwierać czy coś takiego i znowu by zaczęło lecieć ... A marzy mi się relaksująca kapiel w wannie...
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359397 przez iwonta_kg
Jestem w podobnej sytuacji co ta kobieta która opowiada swoją historię.
tvnplayer.pl/programy-online/kobieta-na-...k-6,S05E06,2318.html
tvnplayer.pl/programy-online/kobieta-na-...k-6,S05E06,2318.html
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
12 lata 7 miesiąc temu #359415 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
iwonta Witaj kochana, cieszę się ze do nas dołączyłaś... razem raźniej! Pytałaś czy mam dziecko, mam córeczkę, ma 9 lat, od kiedy zachciało mi sie drugie to same problemy są... Ten 3 raz miał być ostatnią próbą, ale... jak się czegoś bardzo pragnie... NIe chce się odpuszczać! Jestem w fazie robienia badań, szukania przyczyny... TEż sie teraz zabezpieczam, zeby nie ryzykować, stosujemy gumki, nie chcę tabletek, zeby sie nierozregulować. MOze lekarz doradzi Ci jakieś inne zabezpieczenie na ten czas, skoro gumki odpadają... Uściski!!!
sisina Jak sie często ginka odwiedza, to mozne przywyknąć i do samolotu...
Pozdrawiam Was wszystkie!
sisina Jak sie często ginka odwiedza, to mozne przywyknąć i do samolotu...
Pozdrawiam Was wszystkie!
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
12 lata 7 miesiąc temu #359426 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Iwona jesli chodzi o cesarke to ja nie pomoge...Ale jak nie gumki i tabsy to nie wiem, co Ty bys mogla a chciala...
ViFi ja mialam @ obajwy w ciazy i tylko dziewczyny tu mi mowily, ze ciaza - one wiedzialy
ViFi ja mialam @ obajwy w ciazy i tylko dziewczyny tu mi mowily, ze ciaza - one wiedzialy
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 7 miesiąc temu #359428 przez iwonta_kg
Brałam tabletki przez dwa lata. Jak przestałam je brać bo zaczeliśmy starać się o dzieciątko to zajęło nam to pół roku. I wydaje mi się właśnie że to przez tabletki tyle to trwało.
Ale jakie to jest dziwne. Jak się zapomni jednej to można zajść w ciążę od razu a jak przestaje się je brać całkiem to jakoś nie można od razu zajść...
Jak sądzicie?
Ale jakie to jest dziwne. Jak się zapomni jednej to można zajść w ciążę od razu a jak przestaje się je brać całkiem to jakoś nie można od razu zajść...
Jak sądzicie?
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359447 przez Dorciaition
Iwonta moim zdaniem lepiej tabletek nie. Gumki ale "uważanie".
z tymi tabletami to podobno jak się przestanie można zajść od razu.
Sisina koniecznie musisz się wybrać do gina. To podstawa. Może Tobie coś przepisze na uregulowanie cykli.
Iwonta ta kobietka ma już dzieci, wiec i na pewno Tobie też się uda.
z tymi tabletami to podobno jak się przestanie można zajść od razu.
Sisina koniecznie musisz się wybrać do gina. To podstawa. Może Tobie coś przepisze na uregulowanie cykli.
Iwonta ta kobietka ma już dzieci, wiec i na pewno Tobie też się uda.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 7 miesiąc temu przez Dorciaition.