BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 2 tygodni temu #803104 przez missyy
ja dziewczyny jeszcze cicho liczę, ze cos z tego będzie. Ostatnio taki skurcz w plecach,ze nie mogłam sie nachylić miałam w poprzedniej ciazy. Czekam do niedzieli i zobaczymy co z tego wyjdzie.

A sałatka pychotka, warzywka az słodkie, majonezik mhmm.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #803122 przez marzenap
Missyy smaka mi zrobiłas tą sałatką więc ja też robię :laugh: mój mi powiedział ze musze częsciej zagladac na to forum :lol: :lol: :lol: :lol:
Trzymam kciuki za Ciebie oby wyszły malinóweczki na tescie :) :)

11 lata 2 tygodni temu #803161 przez monisia100100
Witam dziewczyny
Poprosze Was o poradę i zdanie na temat cewnika foleya tzw baloniku. Mam mieć go jutro założonego, i nie powiem że się nie boję. Ale najważniejsze jest to dla mnie aby usłyszeć zdanie kobiet które miały go założonego. Czy to faktycznie przynosi efekt, czy jest to zabieg bolesny, jak jest odczuwalny itp.

11 lata 2 tygodni temu #803166 przez b-c
Monisia- chodzi o cewnik do pęcherza? bo jest on uzywany w roznych sytuacjach....

11 lata 2 tygodni temu #803181 przez pani_p
Monisia ja mialam ten balonik. Z zerowego rozwarcia uzyskalam 3cm. Zakładanie było nieprzyjemne, ale nie jakoś mocno bolesne. Jak z tym chodziłam to czułam taki ból jak przy miesiaczce. nie ma się czego bac :-)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803187 przez gosia28
bidol Jezusicku ale cudne dziecię, Ty zawsze masz takie zdjęcia, że aż dech zapiera no i oczywiście Kamcia modelka jest więc jakież inne zdjęcie jak nie cudne mogło by być ;) :kiss:

b-c jak nie brałaś leku to oznacz progesteron tak jak Ci mówiłam, 7 dni po owu. Plamienia przed @ są objawem niedoboru progesteronu zwłaszcza takie w kolorze brunatnym.

bidol sprowokował to i gosiak, mesy i lacra zawitały B)
ferri a Tyś gdzie zwiała?

missy oby się udało :kiss:
marzena Tobie również życzę II ;)

jarzynowa sałatka najlepszejsza na świecie, robię różne, ale do tej zawsze wracam mniam :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 tygodni temu #803198 przez marzenap
a powiedzcie mi dziewczyny czy lepsze są testy ciążowe płytkowe czy paskowe :) czy to nie ma różnicy ?

11 lata 2 tygodni temu #803217 przez gosia28
jak dla mnie nie ma różnicy, w testach bardziej liczy się czułość niż to czy są paskowe, płytkowe czy strumieniowe. Ja sobie zamówiłam na allegro po 1 zł i se funduję od czasu do czasu. Po co przepłacać i płacić w aptekach po średnio 10 zł?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 tygodni temu #803231 przez monisia100100
b-c to jest cewnik zakładany przy indukcji, aby wywołać rozwarcie

pani_p ja od półtorej tyg. mam cały czas 1,5cm i nic się nie rusza więcej, jestem po masażu szyjki, i oct, jutro chcą pchać ten balonik ale bardzo mocno się zastanawiam aby odmówić bo nie widzę efektów ich "starań", co chwilę tylko mnie badają a na tym etapie to już nie są przyjemne badania. Jedyne co to mam bóle brzucha bez skurczy. Łożysko mam już w stanie krytycznyym zwapnione, IIIstopnia przepływy coraz gorsze, do tego wczoraj mi powiedzieli że coś mało wód już mam. Nie wiem na co czekają, chyba najlepszym wyjściem byłoby robić cc, a nie czekać

11 lata 2 tygodni temu #803242 przez pani_p
Monisia no taką jakąś mentalność w Polsce mają, że czekają jak najdłużej i liczą, że samo się zacznie... Ja urodziłam 13 dni po terminie i byłam posrana czy wszystko będzie dobrze... Powodzenia :-*

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803315 przez missyy
dzięki dziewuszki za śnieg ;) ;) Nie za dużo, ale jest. Za to Ksawery szaleje, hula niesamowicie, łeb urywa :woohoo:

Dziś mam świetną pracę, wyciągnąć wszystko z szafek w kuchni :ohmy: I gdzieś to wszystko powciskać :S . Pól talerzy pozbijam :P
Nie ma to jak zacząć coś robić przed świętami :S :S Przez głupią podłogę.
Nie ma tyle kasy na cały remont, ale zawsze odświeże kuchnie, marzy mi się coś na styl vintage, mam białe meble, do tego kupić surowe ozdoby, jakieś latarenki, firanki - panel i będzie git. No i obraz w stylu prowansalskim :woohoo:
Szaleje, czekam na premie emcia i wioooo :P:P Do sklepu;p

edit, edit :angry:
ehh, ciągle coś
byłam w toalecie a tu na majtkach, jakieś plamienie,- dwa paseczki, jakby beżowe. Wczoraj wieczorem zauważyłam, że śluz był gęsty i jasnożółty.
Co to znowu może być, wrrr Do tego te bolące krzyże

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803422 przez jusia
monisia100100 napisał:

Witam dziewczyny
Poprosze Was o poradę i zdanie na temat cewnika foleya tzw baloniku. Mam mieć go jutro założonego, i nie powiem że się nie boję. Ale najważniejsze jest to dla mnie aby usłyszeć zdanie kobiet które miały go założonego. Czy to faktycznie przynosi efekt, czy jest to zabieg bolesny, jak jest odczuwalny itp.

Monisia ja miałam nie czułam nic a nic, niektorzy mi mowili ze to bardzo neiprzyjemne, dla mnei naprawde nie bylo to ani troche bolesne, efekt byl maly z opuszki na 1 cm rozwarcie ale u niektorych dziewczyn udaje ze sie zaczyna otwierac szyjka. Powodzenia!!

Missy 3 mam kciuki za kreseczki, u mnie zawitała @... boli brzuch....zjadlam tabliczke czekolady, robie obiadek ( rybe po grecku mi sie zachciało :P ) i na 15 zmykam do pracy.

ojjj missy dopiero przeczytalam, moze to nie @...spokojnie... 3mam kciuki

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803439 przez Agnilla
missyy napisał:

Nie ma tyle kasy na cały remont, ale zawsze odświeże kuchnie, marzy mi się coś na styl vintage, mam białe meble, do tego kupić surowe ozdoby, jakieś latarenki, firanki - panel i będzie git. No i obraz w stylu prowansalskim :woohoo:

missy ;)
www.google.pl/search?espv=210&es_sm=93&b...acje&revid=338482460
www.google.pl/search?espv=210&es_sm=93&b...tage&revid=877632081
www.google.pl/search?q=kitchen+vintage&e...oAQ&biw=1366&bih=629
www.google.pl/search?q=kitchen+vintage&e...inspiration&tbm=isch

małe zboczenie ;)

oby to nie był okres :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #803442 przez missyy
Agnilla napisał:

missyy napisał:

missy ;)
www.google.pl/search?espv=210&es_sm=93&b...acje&revid=338482460
www.google.pl/search?espv=210&es_sm=93&b...tage&revid=877632081
www.google.pl/search?q=kitchen+vintage&e...oAQ&biw=1366&bih=629
www.google.pl/search?q=kitchen+vintage&e...inspiration&tbm=isch

małe zboczenie ;)

oby to nie był okres :kiss:

dzięki, tak samo szukałam inspiracji, kilka rzeczy już podłapałam jak ze "starej kuchni" zrobić coś nowego

boje się, bo podobnie się zaczęło przy poronieniu i ten lęk już mi został. A @ mam dostać wg planu w niedziele. Do gina pewnie nie ma sensu latać. Cholerne hormonyyy :(

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803468 przez bidol
Doberek :)

Missyy - oby @ nie przyszła - trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
inspiracji tu masz garść
vintagemummy.blogspot.com/2013/07/malowa...-mebli-w-kuchni.html
mojemiejcenaziemi.blogspot.com/2012/02/p...malowanie-mebli.html

ja malowałam mebeliki w pokoiku dzieci - wyszły cudnie - z kuchnią tez mam ochotę ale to w huk roboty jest :( tam panie piszą że wystarczy 2-3 razy .. ja malowałam 5-6 razy - a na wierzch jeszcze lakierem bezbarwnym :)
dodam że była to ochydna olcha miodowa :P :P

Gosia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
a tu moja mikołajaka
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka