BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868138 przez marysiamarysia
Witaj Gabi , witajcie dziewczynki :)
Gabi wiem , że pytałas zafasolkowanych ale coś Ci powiem . Ja mam trzy córki . Kiedy byłam pierwszy raz w ciąży , to chciałam syna , bo wiesz... tak sobie wyobrażałam , że będzie potem bronił swojej młodszej siostry :lol:
Urodziła sie córka :)
Potem w drugiej ciązy , wszyscy mówili ,, no to teraz syn by sie przydał ,, a ja chciałam córke :P no i była córka
Trzecia ciąża - ludzie juz mysleli , że polujemy na syna ( tym bardziej , że ledwo co po porodzie byłam ) ja znowu chciałam córkę .
Czwarta ciąża - niestety zakończona poronieniem ( chciałam Franka )
A teraz znowu chciałabym córkę :lol: :lol: :lol:
a wszystko przez syna siostry . Prosiła mnie kiedyś , żebym go przewinęła , no więc wzięłam dzidzie , rozpakowałam z ubranek i zajrzałam do pampersa . Mówię jej : sory siostra , ale on zrobił kupkę , a ja nie wiem jak miałabym to wszystko poumywać :ohmy:
Okazało się , że to nie kupa , tylko jajeczka :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie spodobało mi się to jakoś , no i pewniej czułabym się mając córkę :laugh:
Oczywiście , że zdrówko najważniejsze , no ale mam jakąś blokadę ,, chłopcową ,,
Mąż , zwariowałby ze szczęścia gdyby nam się kiedyś synek trafił :) Ja niekoniecznie :)

Poza tym , siedzę zasmarkana i chyba umieram :( Jutro mam sikać , ale jakoś się boje i nie wiem czy teraz nie zacznę się powstrzymywać chociaż ze dwa dni :unsure: :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #868143 przez MoNiaaa
hej :)

rzeczywiscie majtki takie z siateczki dlamnie nieocenione :)
i ja jesczze swojego jaska mialam(poduszke)
na szcsecie u nas dla dziecka tylko potrzeba pieluchy wiec nie trzeba tyle pakowac

dave cos w tych bartkach jest bo Julka tez ma najulubienszego kolege bartka :blink:

marysia u mnie wlasnie z synem tak samo nie wiem czy bym potrafila obsluzyc:P
dziewczynki sa cudowne ale maz o synu marzy :silly:

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #868147 przez marysiamarysia
:laugh: :laugh: :laugh: Monia :laugh: :laugh: :laugh: przybij piątke w takim razie . Myślałam , że ze mną cos nie tak :blink:

10 lata 8 miesiąc temu #868150 przez Anabelle
To z tą płcią to chyba chodzi o strach przed nieznanym :)
Ja się boję dziewczynki :)
Już mam wizje, że kupka by jej wpadła do pipki i co? :O
A chłopczykowi nic nigdzie nie wpada :P łatwy w obsłudze ;P

10 lata 8 miesiąc temu #868153 przez vika
ja też wolę dziewczynki ...jak bylam w ciąży z Tośką każdy mówił,że czas na chlopca a ja panikowałam :huh: mowiłam męzowi ,że jak będzie chłopiec to po szpitalu wracam do pracy a on będzie dziecia oporządał....te jajeczka :huh: :huh: :huh:
ale teraz jak sobie myślę,że to ostatnie dziecko to co chwilę się zapala lamka i co jakiś czas chce chłopca ...i tak coraz częściej :) a mógłby być ten rodzynek ja jestem pojętna to i obsługę jajeczek szybko załapię :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #868168 przez marysiamarysia
Anabellecałkiem możliwe że to jakiś strach :)

Vika piszesz , że ostatnie dziecko ,hmmm :unsure: :unsure: :unsure:
Ja nie chciałam słyszeć o kolejnym ( czwartym ) , a teraz mi odbiło :lol:
Obawiam się , że po czwartym bedzie mi już całkowicie wszystko jedno .
Przy trójce to już ,,patologia ,, w oczach społeczeństwa . No cóż ....
gdzieś kiedyś wyczytałam fajny tekst o tej wielodzietności i patologii. Mamusia wielu dzieci napisała , że jej to odpowiada ( tok myślenia ludzi ) bo jej dzieci mogą np w marcu biegać na bosaka . Od patologii mniej się wymaga i przymruża oczy na wiele spraw :silly: ot takie zdrowe podejście do sprawy :blink:
Ogladałam kiedyś na TLC program ,,Wielodzietni,, cyrk dosłownie ( dzieci 12, 16 , 17 )
Jak wychodziły z domu , to jak grupa szkolno -przedszkolna :ohmy: :ohmy:
Obawiam się , żę po czwartm przestanę rachować :lol: :lol: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #868186 przez anoda89
Dzień dobry.

Dzięki z uwagi dotyczące wyprawki bo mogło mi coś umknąć :)
Majtki nie kupuję bo po cc nie wskazane a te wielkie podkłady nie mają szansy żeby wypadły, przynajmniej wcześniej mi się to nie zdarzyło :laugh:

Anabelle też mi się wydaje że chłopcy łatwiejsi w obsłudze. U dziewczynki trzeba uważać żeby się wargi nie skleiły bo później problem jak się tego nie dopilnuje, serio słyszałam o takim przypadku gdzie matka dziecko skrzywdziła bo zapalenia nerek dostała. U chłopców to chyba z siusiakiami trzeba ćwiczyć żeby odciągać napletek.

Mi płeć była obojętna oby zdrowe się urodziło. Od samego początku mówiłam że chłopak będzie i pewnie będę miała trzech łobuzów plus mąż to już niezła brygada a ile to na tyle chłopa gotowania :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #868208 przez GabrysiaSta
To ja powiem szczerze, że w głębi serducha chciałabym synka. Może dlatego, że u nas w rodzinie same dziewczynki :side:
Mówisz marysiamarysia, że 3 dzieci to patologia? no to faktycznie będą mogły moje mordki brudne latać i pewnie wszyscy to zrozumieją :D no i się troszkę obawiam, że jak będzie 3 to zachcę jeszcze jedno :)

Apropo 3 dzieci to przypomniał mi się jeden tekst (wybaczcie jeśli znacie i się powtarzam ale nie mogłam się powstrzymać)
Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868221 przez marysiamarysia
Gabi ja nie słyszałam tego nigdy :lol: :lol: ALE się uśmiałam , bo to najprawdziwsza prawda . Po tym co przeczytałam , boję się czwartego dziecka mieć w domu :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
No chyba , że po takiej przerwie ( u mnie koło 11 lat by się zebrało ) zaczyna się liczenie od nowa :lol:

Po namyśle twierdze , że zaczyna się od nowa :laugh: Jeszcze nie jestem w ciąży a już kwas foliowy jem :lol: W poprzednich ciążach to tak od czasu do czasu , jak mi się przypomniało to łykałam :) tak małe tabletki wydawały mi się niezbyt ważne :dry: a jednak....

10 lata 8 miesiąc temu #868226 przez ewaluacja
Cześć laski!

Marysia, trzymam kciuki za test! Pamiętaj ze mamy być razem w grudniówkach ;)

Hahaha :lol: :lol: genialny tekst :D

Wiecie jak mi ciężko wstać z łóżka?? Nie kładę się późno... czy dalej miałabym problem ze zmianą czasu?? Jest mi ciężko zwlec o 8:30!! Przeciągam konkretnie...

10 lata 8 miesiąc temu #868228 przez GabrysiaSta
marysiamarysia właśnie sobie pomyślałam, że będziesz musiała dodać o 4 dziecku.. tylko się zastanawiam czy to będzie śmieszne czy tragniczne :unsure: Ale obstawiam, że jednak śmieszne bo z dziećmi trzeba na luuuzie aby nie zwariować ;)

10 lata 8 miesiąc temu #868231 przez marysiamarysia
hmmm?? tego nie wiem ( czy to zmiana czasu ) ale wiem , że mi brakuje wieczorem tej godziny . Cholerka - zawsze oglądałam ,,Szpital ,, o 18 a teraz zaglądam na zegarek o 19,00 i mówie . Qrwa - znowu się spóźniłam . Ewaluacja , ja jakoś czuję , że nic z tego nie będzie , no ale siknę tak profilaktycznie . Styczniowe dziecko mnie przeraża , przecież ja będę jeszcze starsza !!!

10 lata 8 miesiąc temu #868235 przez ewaluacja
Eeee... tam starsza, młodsza... ważne żeby bobo było ;) dla mnie taki wymarzony okres to miała być jesień (praca), ale jak widać, aż tak szczegółowo nie ma co planować :P Będę czekać na wieści ;)

10 lata 8 miesiąc temu #868240 przez Ingrid29
dziewczyny ja tam wolę chłopca - proste jest przebieranie, nie musisz się martwić czy kupka do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
nie wlazła. a chłopca szast prast wszystko umyjesz -tylko jajeczka do góry trzeba podnieść i podmyć i tyle. Jak trafi mi się drugi dzieć, to chciałabym chłopca.
Wogóle nie lubię różowego, lalek itp. A z Arturem, to się samochodzikami bawię i jest super. A po za tym synek to zawsze synek mamusi i przytulasek :) :cheer:

10 lata 8 miesiąc temu #868263 przez vika
Tekst świetny co niektóre już słyszalam....
marysia heheee bo czwartego dziecka w dzisiejszych czasach ustawa nie przewiduje :)..... a tak na serio ja po między jednym a drugim mam 13 lat różnicy i drugie traktuje jak to drugie z anegdotek a trzecie pewnie będzie trzecie...aż się boję co by było o czwartym....hmmmm chyba już calkiem na lajcie ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka