BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 8 miesiąc temu #867747 przez monika1984lodz
Mirelka widzisz bo ja coś popitolić mogłam - zadzwoń dla pewnośći co byś klamki nie całowała :P
a jak piszesz ,że wszyscy nie wyraźni jesteści eto zapodajcie sobie osciloococinum :) ja jak Emka jakas taka rozmazana to zapodaję pół fioleczki rano i drugie pół wieczorem - a teraz jak już się gil przyplątał to homeo stosujemy :)

MAtko 8 rano środek nocy- jak ja bym tak chiała- ale Emi raczej nawyki pobudkowe ma po tatusiu- niestety

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #867751 przez Mirella
Kochana, ale coś za coś, moje dziecko chodzi spać w okolicach północy :P a czasem i później. Ale i tak wolę to niż pobudki o szóstej rano, ja też jestem wybitnie drugozmianowa :blink:

Klamki to nie pocałuję, raczej polezę na ósmą i się okaże że do dziesiątej mam czekać, zadzwonię jednak, kurcze, gdzie ja tę kartkę mogłam wcisnąć?

10 lata 8 miesiąc temu #867754 przez monika1984lodz
No widzisz to ja już nie wiem co wolę :P bo Emi pada tak około 21- szczególnie teraz po zmianie czasu

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

10 lata 8 miesiąc temu #867756 przez Asik
hehe to ja nie mam co narzekać :) Szymek zawsze od 19 grzecznie w łóżeczku śpi ;)budzi się przed 8 , ja zresztą też ;) dzięki temu że tak wczesnie chodzi spać mamy całe wieczory dla siebie :)
aaaa no i oczywiście drzemka w dzień około 12 na godzinkę idzie :) więc jakby trafił mi się wyjątkowo leniwy dzień to też mogę się walnąć nyny razem z nim ;)

co do laktatorów to nie pomogę bo nie miałam
wyprawka... w szale zakupowym kupuje się dużo niepotrzebnych rzeczy , które kusza swoim wyglądem kolorami i innymi ustrojstwami ;) aaa - nie miałam wyparzacza ani podgrzewacza , wanienki z termometrem , stojaka na wanienkę ;) bo lubiłam siadać na podłodze a nie stać jak Szymka kąpałam :D :D ani kosza na pampersy ...ani maty kąpileowej w której mnożą się miliony bakterii ( miałam pieluchę tetrową co to ją mogłam przeprać i wysuszyć bez problemu ;) )leżaczka kąpielowego też nie miałam -- za to Szymek miał mamusine rączki w których czuł się dużo bezpieczniej :D :D :D multum tego dookoła , nawet nie pamiętam wszystkiego co tam moja kupelka nakupowała dzieciowi... :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

10 lata 8 miesiąc temu #867764 przez anoda89
Ferri jak będę w domu to Ci swoją listę mogę wrzucić.
Ja kupuje to co muszę jak cos będzie potrzebne to się dokupi, tak samo nie kupuję maty kąpielowej, gąbki do mycia czy myjki, stojak jak się trafi w dobrej cenie to kupię bo nie mam gdzie wanienki postawić, przewijak też zbędna rzecz na łóżku też można przebrać.
Zresztą jak coś potrzeba albo sie podoba to można poprosić na prezent ;)

10 lata 8 miesiąc temu #867778 przez ferritka
no dokładnie nie ma co szaleć, ale wiecie przy pierwszym to wyobraźnia ponosi :)
mnie nie może ponieść, bo my tu do końca roku będziemy i w styczniu fruuuu i na wyspach zaczne kompletować co potrzebniejsze wanienki i stojaki, komódki i ładne łózeczko...tu kupimy jakieś zwykłe tanie ikejowe, wanienkę ( też na podłodze sobie z nią przysiąde :lol: :lol: ) ale cieszą te wszystkie graczki dla maluszków oko, ale dają po kieszeni...

jedynym poważnym zakupem którego sie doczekać nie mogę to bryka :lol: :lol: :lol:
ale to dopiero na wrzesień zaplanowane mamy :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #867783 przez monika1984lodz
jak dla mnie przewijak to super sprawa- szczególnie zarazpo porodzie- wygodniej i mi i małżowi było kruszynę ogarniać po kąpieli i przy przewijaniu

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

10 lata 8 miesiąc temu #867791 przez anoda89
Ja się obędę bo kurdupel jestem więc łóżko też będzie dobre chyba że w spadku dostanę to nie pogardzę albo stwierdzę że łóżko jednak jest nie wygodne to kupię.

Mamy które rodziły w lato do was kieruję pytanie :laugh: Czy kupować pościel czy się wstrzymać :unsure: Mam jak na razie jeden śpiworek a jak będzie gorąco to małego tylko kocykiem będę przykrywać.

10 lata 8 miesiąc temu #867792 przez monika1984lodz
anoda ja rodziłąm we wrześniu- baaardzo ciepłym- pościel miałam kupioną inawet powleczoną. leżałą w łóżeczku złożona :P

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

10 lata 8 miesiąc temu #867804 przez Gosia 2712
Mirella nie chce nic mowic ale cos mi sie tez kojarzy ze o 8 tego gina masz :S i kiedys pisalas zeby pamietac ze 22go mialas @ :P

Anoda jak mozesz to wrzuc tez tutaj swoja wyprawke :) na pewno sie przyda :D

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 8 miesiąc temu #867837 przez Asik
Szymek w połowie sierpnia się urodził i nie potrzebował kołderki ;) kup same powłoczki i kocyk sobie w nie ubierać będziesz :) a jak masz śpiworek to kołderka jak co to na zimę dopiero :) z poduszkami też nie ma sensu cudować bo małe dzieci na samymmateracyku się przecież kładzie - jedna w formie klina się przyda w razie W ;) np katarku , choć ja nie miałam i wkładałam pod nogi łóżeczka od strony głowy grube ksiązki ;) ale nie ze wzgl na katar , tylko na rozszczep Szymka ;) ... Szymek za 4 mce 3 latka kończy a na poduszce nie śpi :) ma tylko taki placek cienki z koca , w powłoczce poduszkowej ;) nie lubi poduchy bo nie przyzwyczajony :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

10 lata 8 miesiąc temu #867839 przez Mirella
Oszustujecie mnie, bo chcecie żebym wstała wcześniej, rozgryzłam Was :P a gina mam na 10.00 zadzwoniłam i zapytałam, bo mnie nastraszyłyście. A na 8.30 to Duśka ma alergologa, ale to w maju, może się do tej pory chociaż deczko przestawimy :blush:

Gosia mowisz, że to 22 był? Dzięki :kiss: postaram się przez te dwa dni pamiętać ;)

10 lata 8 miesiąc temu #867846 przez Gosia 2712
Mirella to my jednak skleroze mamy :P ale masz tu dowod ze to byl 22gi :) :P www.zapytajpolozna.pl/92-starania-o-dzie...e-cz.2/Page-818.html

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 8 miesiąc temu #867847 przez anoda89
Gosia wstawię wieczorem bo teraz w domu mnie nie mam.

Asik no właśnie tylko ochraniacze założę i tak jak mówisz na kocyk będę zakładać powłoczki a kołderkę na zimę chociaż zamierzam używać śpiworków.

10 lata 8 miesiąc temu #867852 przez Mirella
Gosia 2712 napisał:

Mirella to my jednak skleroze mamy :P ale masz tu dowod ze to byl 22gi :) :P www.zapytajpolozna.pl/92-starania-o-dzie...e-cz.2/Page-818.html

Gosia, kocham Cię normalnie :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka