- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Informuję kofane dziewczynki , że pierwszy sik zaliczyłam rano i ten test mówi , że ja niby nie jestem w ciąży ale dziś prima a prilis więc biorę to właśnie tak jakby sobie żarty robił
Gabi nie mierzyłabym wogóle tych temperatur - nigdy nie robiłam tego , ale od stycznia mam jazdy z @ , leżałam w szpitalu a lekarka mówiła , że ta krew którą widzi ( badając mnie ) nie wygląda jak krew z macicy i nie jest to @. Potem byłam u gina , badania , cytologia ... wszystko ok . Mi te wszystkie krwawienia @ przypominały
Teraz wem , że jak owy była to temperatura musi urosnąć a potem spada przed @ albo w jej trakcie . Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować . No więc mierze , a przy okazji widzę , że u mnie nic z wykresów nie wynika . Moja diagnoza brzmi - Zaburzenia hormonalne
Biorę luteinkę i wykres dzis już wygląda jak ciążowy
Tyle , że to Lutosława podniosła temperatury
Więc tak naprawdę wie ,że nic nie wiem , ALE MIERZE DALEJ , BO PRZYJEMNIE TAK Z RANA W TYŁKU COŚ POCZUC
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Bella mi też jest szkoda,że nie idziesz z nami kochana trzymam za Ciebie kciuki wiesz plus masz taki,ze dzieć znów będzie wiosenny...te pierwsze spacerki i w ogóle
marysia a nie myślalaś by se wsadzić z rana coś grubszego heheee stuknięta babka z Ciebie
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
marysia a nie myślalaś by se wsadzić z rana coś grubszego heheee stuknięta babka z Ciebie [/quote]
kurcze , jakoś nie przyszło mi to do głowy ale o 5,35 ja półprzytomna jestem , więc chyba jeszcze nie myślę logicznie
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czy w tamtym czasie nie wydawał Ci się jakiś dziwny ??? a dopero potem wszystko się rozjaśniło ? czy od razu miałaś pewność co do owulacji
Ja stawiam pierwsze kroki w takej obserwacji , ale oczywiście jako antykoncepcję raczej bym się bała cosik takiego zastosować . W staranku to jak najbardziej
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nooo antykoncpetowo to ja bym tego nie stosowała idzie się zawieść niemożebnie no i trzeba restrykcyjnie przestrzegać zasad - termometr przy łóżku , minimum 5-6h nieprzerwanego snu itp itd
tutaj jest wsio fajnie wytłumaczone www.agnieszka.com.pl/antykoncepcja_metoda_termiczna.htm
- Asiaa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 143
Też myślałam o mierzeniu temp, ale raczej to nie dla mnie bo w nocy się budzę na wędrówkę do toalety więc nie będzie nieprzerwanego snu 5-6h, a budzę się w różnych godzinach. Na kursie przedmałżeńskim musiałam zaliczyć wykres i zrobiłam jeden, ale nic za bardzo z niego nie wynikało. Przypuszczam że to przez termometr
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wkleje Ci mój wykres , jak mozesz to mnie oświeć
Luteina od 23 dc
W zeszłym miesiącu na luteinie temperatura wzrastała o 0,1 każdegoo dnia , teraz jakoś inaczej . Może zapasy miałam
Ciekawa jestem jakby to wygladało bez tej Lutosławy
- GabrysiaSta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
marysiamarysia napisał:
Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować .
a ja myslałam, że jak temp. nie podskoczy to oznacza, że nie było owu.. niedouczona jakaś
a tak poza tym.. to był Twój falstart, nie poczekałaś na nas i masz za swoje testowanko przecież jest w przyszłym tygodniu!
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
na wstępie witam w południe
marysiamarysia napisał:Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować .
a ja myslałam, że jak temp. nie podskoczy to oznacza, że nie było owu.. niedouczona jakaś
a tak poza tym.. to był Twój falstart, nie poczekałaś na nas i masz za swoje testowanko przecież jest w przyszłym tygodniu!
hmmm no w sumie to teraz sie pogubiłam , bo faktycznie jak nie ma skoku , to nie ma owu . Ale jak nie ma skoku i spadku to krawienie nie jest @. Ehhh tam . Olać skok , spadki , trza poprostu działać
No z tym sikaniem to przegiełam , ale pan test tak na mnie zaglądał i prosił
nie wytrzymałam normalnie
hmmm . musze dzis doczytac , bo może chodzi o spadek przed @
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeśli cykl jest bezowulacyjny to może nie dojść do krwawienia , wydłuża się nam wtedy cykl nawet to 50 dni ( np 28 dni bez @ i potem po 22 @ przychodzi ) można mierzyc i zaobserwować skok temperatury i to taki fest , wtedy niektóre dziewczyny myślą że miały dwie owulacje
Co do cykli z luteiną to one ogólnie są dziwne bo nie jest naturalnie wsio więc i wykres nienaturalnie dziwny
no i sposób mierzenia a dokładnie miejsce --- to nie tam się mierzy bo wystarczy że tak powiem jakiś żylak , stan zapalny i już masz "skok" albo i kilka soków które nie mają nic wspólnego z owulacją ja bym Ci radziła tak jak wszędzie piszą - spróbuj mierzyć dowcipnie a kto Ci doradził odtylnie ?
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
Asik a widziałaś mnie jak Ci dzisiaj na Twojej dzielni ładnie machałam
jest Groch i jest pikaweczka a raport zdałąm na miss listopada, bo co się będę wszędzie powtarzać cnie
no i która jeszcze dołączy do listopada? bo tu gorąca atmosfera że aż parzy
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szimi chorusiany pierwszy raz w swoim prawie trzyletnim życiu .,, anginę ma i na antybiocie jest boroczek mój kochany ... ale twardziel z niego nieziemski bo szaleje jak zawsze .. ino kaszelek ma taki że uuuuuuuu... no ale jak przekażę Szimiemu że mu silny i zdrowy kolega rośnie to może szybciej wyzdrowieje
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
Asiku jak ja byłam mała to lubiłam na angine chorować, bo w anginie loda można zjeść - taki miałam przykaz od doktorka