BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866819 przez marysiamarysia
:laugh: Hejka :laugh:
Informuję kofane dziewczynki , że pierwszy sik zaliczyłam rano i ten test mówi , że ja niby nie jestem w ciąży :lol: ale dziś prima a prilis więc biorę to właśnie tak jakby sobie żarty robił :laugh:

Gabi nie mierzyłabym wogóle tych temperatur - nigdy nie robiłam tego , ale od stycznia mam jazdy z @ , leżałam w szpitalu a lekarka mówiła , że ta krew którą widzi ( badając mnie ) nie wygląda jak krew z macicy i nie jest to @. Potem byłam u gina , badania , cytologia ... wszystko ok . Mi te wszystkie krwawienia @ przypominały :angry:
Teraz wem , że jak owy była to temperatura musi urosnąć a potem spada przed @ albo w jej trakcie . Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować . No więc mierze , a przy okazji widzę , że u mnie nic z wykresów nie wynika . Moja diagnoza brzmi - Zaburzenia hormonalne :silly:
Biorę luteinkę i wykres dzis już wygląda jak ciążowy :) :) :)
Tyle , że to Lutosława podniosła temperatury :lol:
Więc tak naprawdę wie ,że nic nie wiem :blink:, ALE MIERZE DALEJ , BO PRZYJEMNIE TAK Z RANA W TYŁKU COŚ POCZUC :side: :side: :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866825 przez vika
Ferii tu też czekam na wieści :kiss:
Bella mi też jest szkoda,że nie idziesz z nami :( kochana trzymam za Ciebie kciuki :kiss: :kiss: :kiss: wiesz plus masz taki,ze dzieć znów będzie wiosenny...te pierwsze spacerki i w ogóle :lol:
marysia a nie myślalaś by se wsadzić z rana coś grubszego :lol: :lol: :lol: :P :P :P heheee stuknięta babka z Ciebie :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #866830 przez marysiamarysia
vika napisał:

marysia a nie myślalaś by se wsadzić z rana coś grubszego :lol: :lol: :lol: :P :P :P heheee stuknięta babka z Ciebie :kiss:[/quote]

:laugh: kurcze , jakoś nie przyszło mi to do głowy :ohmy: ale o 5,35 ja półprzytomna jestem , więc chyba jeszcze nie myślę logicznie :woohoo: :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866854 przez Asik
Witam :)

hehehe wesoło tutaj ;)

wkleję Wam mój ostatni wykres , ten szczęśliwy , ósmy cykl staranek :D :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866914 przez marysiamarysia
Asik Twój cykl jest dla mnie tak baaardzo czytelny i jasny jak mój :blink:
Czy w tamtym czasie nie wydawał Ci się jakiś dziwny ??? a dopero potem wszystko się rozjaśniło ? czy od razu miałaś pewność co do owulacji :unsure:
Ja stawiam pierwsze kroki w takej obserwacji , ale oczywiście jako antykoncepcję raczej bym się bała cosik takiego zastosować :) . W staranku to jak najbardziej :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #866919 przez Asik
Marysia :D nieeeee to już był mój któryś tam z kolei i każdy wyglądał podobnie :) faza lutealna , spadek temp i nagły skok :)

nooo antykoncpetowo to ja bym tego nie stosowała :D idzie się zawieść niemożebnie ;) no i trzeba restrykcyjnie przestrzegać zasad - termometr przy łóżku , minimum 5-6h nieprzerwanego snu itp itd

tutaj jest wsio fajnie wytłumaczone ;) www.agnieszka.com.pl/antykoncepcja_metoda_termiczna.htm

10 lata 8 miesiąc temu #866924 przez Asiaa
Vika fasolka jak się patrzy :cheer: :)

Też myślałam o mierzeniu temp, ale raczej to nie dla mnie bo w nocy się budzę na wędrówkę do toalety więc nie będzie nieprzerwanego snu 5-6h, a budzę się w różnych godzinach. Na kursie przedmałżeńskim musiałam zaliczyć wykres i zrobiłam jeden, ale nic za bardzo z niego nie wynikało. Przypuszczam że to przez termometr :dry:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866925 przez marysiamarysia
no to kiedy na Twoim była owulacja ? Ja bym uznała , że przy tym spadku ;) U mnie był ogromny spadek a potem temperatura wzrosła ale nie przekroczyła niższych temperatur . Uznałam , że widocznie albo nie było jajeczkowania albo było i nie zareagowałam na progesteron tak gwałtownie , po kilku dniach zapodałam sobie luteinę no i teraz temperatury już w niebie sa
Wkleje Ci mój wykres , jak mozesz to mnie oświeć ;)
Luteina od 23 dc
W zeszłym miesiącu na luteinie temperatura wzrastała o 0,1 każdegoo dnia , teraz jakoś inaczej . Może zapasy miałam :lol:
Ciekawa jestem jakby to wygladało bez tej Lutosławy :unsure: :unsure:
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866933 przez GabrysiaSta
na wstępie witam w południe

marysiamarysia napisał:

Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować . :side: :side: :side:

a ja myslałam, że jak temp. nie podskoczy to oznacza, że nie było owu.. niedouczona jakaś :P
a tak poza tym.. to był Twój falstart, nie poczekałaś na nas i masz za swoje :P testowanko przecież jest w przyszłym tygodniu!

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866943 przez marysiamarysia
GabrysiaSta napisał:

na wstępie witam w południe

marysiamarysia napisał:

Podobno jak w cyklu nie ma skoku temperatury a bedzie krwawienie to nie jest @ i nie można tego tak traktować . :side: :side: :side:

a ja myslałam, że jak temp. nie podskoczy to oznacza, że nie było owu.. niedouczona jakaś :P
a tak poza tym.. to był Twój falstart, nie poczekałaś na nas i masz za swoje :P testowanko przecież jest w przyszłym tygodniu!

hmmm no w sumie to teraz sie pogubiłam , bo faktycznie jak nie ma skoku , to nie ma owu . Ale jak nie ma skoku i spadku to krawienie nie jest @. Ehhh tam . Olać skok , spadki , trza poprostu działać :silly:

No z tym sikaniem to przegiełam , ale pan test tak na mnie zaglądał i prosił :ohmy:
nie wytrzymałam normalnie :lol:

hmmm . musze dzis doczytac , bo może chodzi o spadek przed @ :silly:

10 lata 8 miesiąc temu #866945 przez marysiamarysia
Asiaa z moich też nic nie wynika , ale mierze :laugh: już pisałam po co :silly: :silly: :silly:

10 lata 8 miesiąc temu #866950 przez Asik
no to tak -- nie ma skoku to nie było owu :) krew @ to zawsze @ , nie ma czegoś takiego jak krwawienie nieokresowe ;) a przynajmniej ja o niczym takim nie słyszałam .. to co to jest w takim razie ??? cyklicznie ( okresowe ) powtarzające się krwawienie z narządów rodnych to @
jeśli cykl jest bezowulacyjny to może nie dojść do krwawienia , wydłuża się nam wtedy cykl nawet to 50 dni ( np 28 dni bez @ i potem po 22 @ przychodzi ) można mierzyc i zaobserwować skok temperatury i to taki fest , wtedy niektóre dziewczyny myślą że miały dwie owulacje ;)

Co do cykli z luteiną to one ogólnie są dziwne bo nie jest naturalnie wsio więc i wykres nienaturalnie dziwny ;)
no i sposób mierzenia a dokładnie miejsce --- to nie tam się mierzy bo wystarczy że tak powiem jakiś żylak , stan zapalny i już masz "skok" albo i kilka soków które nie mają nic wspólnego z owulacją :) ja bym Ci radziła tak jak wszędzie piszą - spróbuj mierzyć dowcipnie ;) a kto Ci doradził odtylnie ?

10 lata 8 miesiąc temu #866983 przez ferritka
wooow jak tu kolorowo wykresowo sie zrobiło fju fju :lol: :lol:

Asik a widziałaś mnie jak Ci dzisiaj na Twojej dzielni ładnie machałam :S

jest Groch i jest pikaweczka :lol: :lol: a raport zdałąm na miss listopada, bo co się będę wszędzie powtarzać cnie :lol: :lol:

no i która jeszcze dołączy do listopada? bo tu gorąca atmosfera że aż parzy :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #866989 przez Asik
Ferriiii ajjj ajjj ależ się cieszę :D :D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: ... kurca to Ty byłaś :D ktoś z taką radością przemknął że wszystkim się humorki poprawiły :D :D :D :D taka radość biła :D :D

Szimi chorusiany pierwszy raz w swoim prawie trzyletnim życiu .,, anginę ma i na antybiocie jest boroczek mój kochany ... ale twardziel z niego nieziemski bo szaleje jak zawsze .. ino kaszelek ma taki że uuuuuuuu... no ale jak przekażę Szimiemu że mu silny i zdrowy kolega rośnie to może szybciej wyzdrowieje :D :D

10 lata 8 miesiąc temu #866991 przez ferritka
biedny Szymuś, szybko niech do zdrówka wraca, bo taka pogoda szkoda czasu na choroby...
Asiku jak ja byłam mała to lubiłam na angine chorować, bo w anginie loda można zjeść - taki miałam przykaz od doktorka B) B) :silly: :silly:

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka