BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

9 lata 10 miesiąc temu #960613 przez agnesssa
Pati Myślę, że tak jak dziewczyny Ci już pisały, trzeba sobie dać trochę na wstrzymanie, wiem że jak się bardzo pragnie dzieciątko to ciężko, ale jestem na to najlepszym przykładem, zanim udało się zajść w pierwszą ciążę staraliśmy się z mężem 1,5 roku i też przed każdą @ widziałam wszystkie objawy ciąży u siebie i świrowałam już po owulacji czy mogę być w ciąży, nic z tego nie było oprócz łez i rozczarowania a jak odpuściłam sobie (bo cykl i tak miał być stracony) to wielkie zaskoczenie kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście. Życzę Ci oczywiście jak najszybszego zafasolkowania, ale nie myśl o tym tyle bo oszalejesz prędzej niż zajdziesz w ciążę ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #960625 przez MoNiaaa
Marta nie tylko stoi ale i chodzi :)
a jak tam u was Hubercik pokaz fotki :)

http

]

9 lata 10 miesiąc temu #960638 przez lena20
dziewczyny powodzenia...

9 lata 10 miesiąc temu #960719 przez Sevilla
Pati zdecydowanie za wcześnie zrobiłaś test. Ja również koło 31 stycznia spodziewam się okresu, a raczej jego braku. Mi najwcześniej testy wychodziły około 2 dni przed spodziewanym terminem, ale z doświadczenia wiem, że i tak więcej się stresowałam, bo kreska blada i tylko rodziły się pytania czy to ciąża, czy nie za jasna kreska.

9 lata 10 miesiąc temu #960750 przez pati1604
W piątek zrobie teścik :) DZieki dziewczyny:) i GRATULACJE tak prześlicznych słodkich dzieci ;)

9 lata 10 miesiąc temu #960822 przez Dave
Gosiaku - pięknie :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :kiss: :kiss: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :kiss: :kiss: :woohoo: :woohoo:

Pati - trzymam kciuki za piatkowy test :) :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
Podziękowania: gosiak

9 lata 10 miesiąc temu #960837 przez lena20
pati db bedzie zobaczysz,moze akurat sie udalo,ja chyba tez zaczne mam andzieje ze bd db

9 lata 10 miesiąc temu #960840 przez lena20
mam nadzieje ze nie bd tak jak ostatnio, musze byc dobrej mysli i bd,i zeby sie udalo,,

9 lata 10 miesiąc temu #960946 przez Sevilla
lena może trochę zabrzmi to głupio, kiedyś na studiach robiłam pracę na temat problemu poronień kobiet w społeczeństwie. Statystycznie rzecz biorąc, więcej kobiet roni ciąże, niż osób choruje na raka i mowa tu tylko o przypadkach, gdzie ciąża była potwierdzona przez lekarza, a ile takich ciąż się roni bez wiedzy lekarza, przecież nie każda z nas goni od razu do lekarza, gdy coś niepokojącego zaczyna się dziać. Będąc na forum, nie raz spotkałam się z takimi osobami. Ale przechodząc do setna sprawy, kiedy pierwszy raz moja ciąża zakończyła się nie pomyślnie, przypomniałam sobie moją pracę na studiach i doszłam do wniosku, że skoro jestem w stanie w ciąże zajść to znaczy, że jestem w stanie urodzić. Tak sobie mówiłam za każdym razem. W trzecim cyklu, z pomocą leków udało się i Maksior jest na świecie. Potem zdarzyła się ciąża pozamaciczna, no cóż zdarza się i ciąża biochemiczna. Teraz z mężem staramy się o drugiego bobasa, czyli gdyby się udało, byłaby to 6 ciąża na moim koncie. Jasne, że każda strata boli, jak cholera ... jednak nie jesteśmy w tym same. Znam parę kobiet, które straciły swoje dzieci na późnym etapie ciąży, parę które urodziły i w niedługim czasie straciły maleństwa. Patrząc na ich krzywdę, poronienie na wczesnym etapie nie jest aż tak dużą tragedią, przynajmniej dla mnie.
Podziękowania: Ingrid29

9 lata 10 miesiąc temu #961017 przez Ingrid29
Witam kobietki :kiss: Ja tak na szybciora, bo w pracy jestem :pinch:
nie mam czasu się ogarnąć i do Was pisać.
więc tak na szybkiego:
gosiak i chudzinka kciuki trzymam mocno.
Jakoś dawno Lacry też nie było, ciekawe jak jej księżniczki wrosły.
Później może jeszcze uda mi się do Was zajrzeć
U mnie po staremu, mąż ten sam, praca ta sama, tylko Arturo rośnie jak na drożdżach :whistle:
oczywiście foty zostawiam dla ciotek kochanych

Załączniki:
Podziękowania: gosiak, Chudzinka

9 lata 10 miesiąc temu #961277 przez pati1604
Hej dziewczyny!! Byłam dziś na badaniu hsg i co nic po raz kolejny :( W kalendarzu dni plodnych (internetowym) napisane jest po ujeciu moich danych cyklowych itp. ze cytując "Test krwi hCG moze juz byc pozytywny" tj. dzien cyklu 28, czyli jutro., a dzien po owulacji 11. Ja zrobiłam badanie krwi hcg dnia 10 po owulacji. Prawidłowo okres powinnam dostac za 4 dni, czyli 1.02.14r. Czytalam w internecie ze badanie hcg wykrywa ciaze od 6-12 dni po owulacji, czy mozliwe by bylo ze jeszcze u mnie nie wykryło, czy to tylko moje kolejne złudzenie?? :( Pomóżcie mi...już powoli trace nadzieje

9 lata 10 miesiąc temu #961280 przez pati1604
P.S. NAPISALAM Z BLEDEM CHODZILO MI O BADANIE HCG!!

9 lata 10 miesiąc temu #961285 przez Sevilla
Pati proszę ty mi tu nie panikuj. Pamiętaj, że to tylko portal, nie uwzględniający predyspozycji kobiety. Ja swoje wykresy interpretuje również sama i niejednokrotnie są różnice między tym który mi wylicza dni płodne i fazę lutealną ( na tym jestem krotko) ale od 4 lat sama się obserwuję i interpretuje wykresy

9 lata 10 miesiąc temu #961303 przez Mirella
Jeszcze chwila i wyciągnę armatę i to chyba tę podwójną :P No żeby tak przed terminem @ latać na betę??? Pati, ja nic nie mówię, życzę Ci jak najlepiej, jak zresztą każdej staraczce, ale czy Ty bierzesz pod uwagę jak Ci psychika siądzie, jak się okaże, że jeszcze nie tym razem? Wyluzuj kobieto!

9 lata 10 miesiąc temu #961306 przez pati1604
Myślisz że naprawde za szybko zrobilam?? ;/

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka