BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

9 lata 10 miesiąc temu #983691 przez agnesssa
Madeline Mój synek też się tak zachowywał już tu polecałam taka książkę więc się powótrzę " Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały - jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" u nas pomogło, chociaż wiadomo nie zawsze moje dziecko chce rozmawiać ;)

Chciałam Wam przedstawić moje maleństwo, jest na prawdę malutkie bo z USG wychodzi że jest tydzień młodsze nić z OM, a wiem kiedy miałam owulację, ale najważniejsze że jest progres i że widziałam na monitorze jak puka serduszko, teraz tylko trzeba mieć nadzieję, ze wszystko będzie dobrze :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
Załączniki:
Podziękowania: ferritka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #983735 przez Gosia 2712
Hejka :)

Śliczne dzieciaczki dziewczyny macie :) ale ten czas zasuwa :S pamietam co niektorych dwie kreseczki a tu juz takie duze ....

Agnessa jeszcze raz gratuluje i ciesze sie ze wszystko jest dobrze :)

Madeline czesto wlasnie tu dziewczyny pisaly o "buncie 3latka " ja nic nie pomoge bo nie mam jeszcze dzieci.... wiec niech sie mamuski wypowiedza te ktore juz to przechodzily...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 10 miesiąc temu #983884 przez Madeline

Agnessa piękny dzidziuś :) W sumie pomyślałam, że to bliźniaki :P

Gosia no to 3mam kciuki :)

9 lata 10 miesiąc temu #983972 przez Anabelle
Ciężko mi powiedzieć coś Madeline, bo mój najstarszy ma dopiero 2 lata. Ale u dzieci nic nie jest stałe, zapewne to taki etap i trzeba tłumaczyć, być może minie z dnia na dzień. Oby tak było.

Agnessa dawno tu takiego pieknego zdjęcia nie było :) Gratulacje

9 lata 10 miesiąc temu #983989 przez MoNiaaa
Agnessa piękny dzidziuś uwielbiam takie zdjęcia ogladac a tu ostatnio braki w tym temacie.

my wczoraj mielismy dzień rodziny wprzedszkolu niestety Julka przeplakala caly wystep nie zaspiewala ani jednej piosenki ani wiersza. już ktorys wystep z kolei tak się konczy:( niby się cieszy i nie może doczekać ale trema chyba ja zzera i nie wytrzymuje :(

http

]

9 lata 10 miesiąc temu #983998 przez anoda89
Agness słodki groszek :kiss: Pewnie, że będzie dobrze a jak ma być inaczej :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #984006 przez agnesssa

MoNia
Biedna Julka, musiała się zestresować :dry: Może róbcie w domu takie przedstawienia przed całą rodziną żeby obyła się z wystąpieniami :unsure:

Madeline To również była moja pierwsza myśl jak zobaczyłam pęcherzyk na monitorze, ale doktórka chyba widząc moją minę :P szybko wytłumaczyła mi że ta plamka bardziej okrągła to ciałko żółte :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 10 miesiąc temu #984073 przez Anabelle
haha no... bliźniaki to by było :P
jakby mi przy moich chłopakach jeszcze bliźniaki wyszły to już bankowo wariatkowo :D

9 lata 10 miesiąc temu #984083 przez anoda89
Agnesssa a kto wie może się i drugi groszek gdzieś ukrywa ;) :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #984973 przez kazia4859
Hej.Dziewczyny jestem tu nowa... potrzebuje rady. Nie mam szczerze mówiąc nie mam już z kim na ten temat rozmawiać. Od ponad roku staramy się z mężem o juniora. Na początku było naturalnie. Bez żadnych wizyt u doktorka. Jednak... po pewnym czasie zaczęłam się martwić, czemu nie mogę zajść. Więc udałam się do doktorka. Po kilku wizytach i badaniach. Wszystkie wyniki miałam w normie. Więc Doktorek stwierdził, że prawdopodobnie zaburzenie owulacji (raz mam, raz nie mam i możliwe, że nawet nie widziałam, że coś już było) Cykle miałam nieregularne raz 21 dni a raz 28dni, i to w dodatku bardzo obfite. Więc w tym cyklu od 2 do 6 dc zażywałam "Clo", aby się wytworzyły pęcherzyki. Po wizycie w 11dc doktorek stwierdził, że mam dwa piękne pęcherzyki 23mm i 26mm, więc może być ciąża mnoga. Doktorek bardzo się zdziwił, że już są takie duże i powiedział, że OWU będzie za ok 2 dni. W dniach 10-16 były duże starania. W 16 dc byłam na kolejnej wizycie u doktorka na sprawdzeniu czy pęcherzyki pękły... i ku jemu wielkiemu zdziwieniu pękł.. i to w dodatku dwa. Więc istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. Doktorek kazał zażywać dupahastan 1xdziennie. od 16 do 25dc. Teraz jestem w 24dc i mam mdłości, ból brzucha, wzmożony apetyt , jestem senna i czuję, że moje piersi niedługo eksplodują... jednak też miał takie objawy przed spodziewaną miesiączką, jak zarówno może być do efekt przyjmowania duphastonu.. Jednak jeden szok dla mnie jest taki.... że nie mieszczę się w swoją ulubioną spódnice. A to przez to, że mój brzuch jest napęczniały. I w jego obwodzie przybyło z 2-3 centymetry, czego nigdy nie było. Dziś wykonałam test strumieniowy... i nie wyszedł! ! ! tzn. żadna kreska mi się nie pokazała najprawdopodobniej właśnie mi trafił się test.... wadliwy ;/. Teraz to już nie wiem, czy kupić kolejny test, pójść od razu na badanie z krwi... czy się jeszcze wstrzymać. Jutro zażywam ostatnią dawkę duphastonu. A ja chyba za bardzo to przeżywam... I nie wiem czy to ciążą czy tylko moje urojenia. Bardzo bym się cieszyła jak by @ nie przyszła i przy pierwszej stymulacji się udało. pozdrawiam

9 lata 10 miesiąc temu #984989 przez anoda89
Kazia poczekaj do dnia spodziewanej @ i jeśli się nie pojawi wtedy testuj. Powodzenia :)

9 lata 10 miesiąc temu #985053 przez MoNiaaa
hej Kazia :)
tez bym radzila odczekać jeszcze tych kilka dni do terminu @ bo teraz i tak może wyjść negatywny test i po co się stresować? wiem co mowie bo tez bylam niecierpliwa i robiłam test za wcześnie i to na pewno w niczym nie pomoglo. trzymam kciuki i zycze cierpliwości :)

http

]

9 lata 10 miesiąc temu #985321 przez kazia4859
Hej dziewczyny. Dzięki za wsparcie. Jednak nie wytrzymałam i rano pojechałam na pobranie krwi. Między 15-18 będą miała już wyniki HCG. W końcu już 27dc. Troszkę się boje, gdyż w sobotę i niedziele miałam delikatne plamienia, dosłownie kilka kropel w kolorze jasnego brązu i bolał mnie brzuch. Mam nadzieje, że nie jest to zapowiedzią zbliżającej się @ tylko skutek brania duphastonu. Mam taka nadzieje.....

9 lata 10 miesiąc temu #985362 przez kazia4859
Dziewczyny odebrałam wyniki badań.... i szczerze mówiąc nie wiem jak je interpretować.
Gdyż nie mieszczę się w żadnym zakresie. Mam bowiem 19,27 mlU/ml.
A na wynikach są wskazane normy:
Kobiety
-nieciężarne 0-4
Ciąża:
4-5 tydz. 1500 - 23000
5-6 tydz 3400 - 135300
itd.

Czy to może być 3 tydzień ? ? Lub sam Początek? Czy może rozregulowane hormony?
Dziś jest mój 27dc. Wcześniej miesiączki miałam 21-28dniowe, ale częściej przeważały cykle 24/25dniowe.
Duphostan brałam ostatnio 2 dni temu, więc dziś powinna być najpóźniej miesiączka.

Kurcze.... zaraz chyba oszaleję.

9 lata 10 miesiąc temu #985382 przez natB
kazia sry dziewczyny ze Wam na wątek wchodzę,. Ale u Was też widzę cisza jak makiem zasial gratuluję jesteś w ciąży :D wczesna, ale jest :) spokojnie beta od teraz Będzie rosła jak szalony:D :D życzę udanych i przyjemnych 9 miesięcy z brzuszkiem :D dla pewności zrób betę jeszcze z 2 razy w odstępie 2 dni i zapisz się do gin :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka