BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

9 lata 3 miesiąc temu #1006650 przez Sevilla
Gosia to witaj w klubie krwawiących ... mam nadzieję, że u Ciebie w tym cyklu zobaczymy II krechy :) Ja w tym miesiącu daje sobie labę, wzięłam do serca słowa ginekologa, że owulacja z lewego jajnika może spowodować znów ciąże pozamaciczną, a na samą myśl truchleje, więc dalszy cykl zabierania się za swoją kondycję uważam za otwarty :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006657 przez gosiak
Sevilla a najakiej podstawie gin twierdzi że po owu z l.jajnika znow może być ciąża pozamaciczna?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

9 lata 3 miesiąc temu #1006710 przez Madeline
Czy to normalne ze pobolewa mnie podbrzusze? Tzn. w 9 dc zauwazylam juz sluz plodny i kochalam sie z mezem w 10 i 11 dc dzis jest 13 dc i czy moze mnie bolec brzuch? Nie wiem kiedy mam owulacje dokladnie bo ma lm cykle od 28 do 32. Poki co patrze na sluz. Czy to mozliwe ze wlasnie pobolewa na owulke? Jesli tak to czy od tego 11 dc jest szansa na to ze plemniki przezyly w srodku? Czy lepiej powtorzyc przytulanka dzisiaj? Przepraszam, ale za bardzo sie przejmuje. Z synkiem w pierwszym cyklu sie udalo i to bylo takie spontaniczne, uda sie to uda nie to nie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006712 przez gosiak
Madeline wydaje mi się że za bardzo się skupiasz na objawach;) też tak robiłam i wiem że to nic nie da a tylko dodatkowo stresuje. Brzuch na owu może pobolewać, i plemniki mogą przeżyć, ale jeśli macie dziś chęć na sexy to działajcie;) a najlepiej to jak bys podeszła do tego jak do starań o pierwsze dziecko, czyli tak jak piszesz na spontanie;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

9 lata 3 miesiąc temu #1006730 przez sylka
Cześć, powiedzcie mi kiedy najlepiej wykonać test, by coś było widać (pomjając termin miesiączki) licząc od ewentulnego dnia zapłodnienia. Czy 14 dni to w miarę optymalny czas?

9 lata 3 miesiąc temu #1006799 przez Sevilla
Sylka odpowiadając, myślę, że tak to optymalny czas, o ile znasz dzień ewentualnego zapłodnienia, bądź owulacji

Madeline tak jak pisze Gosia, za bardzo skupiasz się na objawach. Ja od lat stosuje metodę termiczno - objawową i dla mnie jest doskonałym wyznacznikiem, czy była owulacja już czy nie + objawy (śluz, położenie szyjki). Za bardzo się fiksujesz, żadna z nas nie da Ci odpowiedzi twierdzącej, że plemniki Twojego męża przeżyją, bo to zależy czy są silne, czy środowisko było sprzyjające. Skoro nadal organizm daje znać, że są dni płodne to działajcie. Przytoczę Ci mój przykład:
I ciąża - serducha codziennie
II ciąża - serducha co drugi dzień
III ciąża - prawie codziennie
IV ciąża - jeden jedyny raz,

Który sposób był dobry, każdy. Jednak po ostatnich czasie jak się staram, więcej to łud szczęścia, niż podejście logistyczne ...

9 lata 3 miesiąc temu #1006820 przez Madeline
Sevilla masz racje. Musze sie ogarnac. Za bardzo sie przejelam ale to dlatego ze sie ciesze ze mozemy w koncu sie starac. Jak bede jeszcze tak panikowac to przyprowadzcie mnie do porzadku oki? Dzieki ze jestescie bo czlowiek by zwariowal :( :*

Gosiak dzieki za odpowiedz. Postaram sie ogarnac. A jak tam Twoje nastawienie? Caly czas za Was trzymam kciuki :*

9 lata 3 miesiąc temu #1006837 przez Sevilla
Madeline ja się Tobie nie dziwię, bo wiem jak ja się zachowywałam, jak mój M doszedł do wniosku, że czas na drugie ... jednak mój entuzjazm im dłużej się staramy, tym jest coraz niżej. Nawet mogłabym powiedzieć, że doszedł do zera na tym etapie i wiem, że to już czas odpuścić. Trochę to śmieszne, jak dałam sobie spokój w zeszłym miesiącu i jak zaczął mi się spóźniać okres to wpadłam znów euforie, że może się udało. A tym czasem okres przyszedł dwa dni później, czemu nie wiem, zwłaszcza, że jak pisze prowadzę obserwację termiczno - objawową. Od taki psikus od losu.

9 lata 3 miesiąc temu #1006865 przez Mirella
Sevilla, to norma, jak czekasz i liczysz to wszystko zaczyna fiksować, nie Ty pierwsza nie ostatnia tutaj się na to skarżysz ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1006891 przez gosiak
Medelie dziękuję, moje nastawienie bardzo pozytywne, czuję że będzie dobrze, mam nadzieję że ten optymizm mnie nie opuści ;) w poniedziałek mam wizyte i doczekać się nie mogę :cheer:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

9 lata 2 miesiąc temu #1007122 przez sylka
Sevilla Dzięki za odp. Datę znam i zastanawiam się czy coś wyszło czy nie- tak nas poniosło nieco a mieliśmy uważać :P Póki co leków(tych które lekarz na czas przed ciąża kazał mi brać na serce) na wszelki wypadek nie biorę, bo muszę mieć pewność czy ciąża jest czy nie a one w niej niebezpieczne.
Dziś jeszcze synek zwalił mnie z nóg tekstem. Przytulił sie i mówi: Mamo ty masz w brzuszku dzidziusia :P
Gosiak pozostaje tylko zaciskać kciuki i czekać na dobre wieści :D

9 lata 2 miesiąc temu #1007205 przez Sevilla
Sylka to życzę, by młody miał nosa i faktycznie coś w brzuszku było :) Moja koleżanka też tak usłyszała od swojej córeczki, a 9 miesięcy później miała już brata hahahaha

9 lata 2 miesiąc temu #1007338 przez Madeline
Hej dziewczyny ;)

Mam takie pytanie czy w 24 dc wyjdzie beta? Tzn czy juz by cos pokazalo? Pytam sie, bo w 26 dc bede na weselu w Pl i wolalabym juz wiedziec.

Gosia Jak sie czujesz? Jak maluszek?

Gosiak Kiedy bedziesz miec transfer? Ja caly czas trzymam kciuki :*

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1007362 przez Sevilla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 2 miesiąc temu #1007379 przez Gosia 2712
Hejka :)
Jakos ostatnio nie mam weny na pisanie :whistle: ale czytam na biezaco...

Madeline dziekuje, ze pytasz :) ja sie dobrze czuje, no oprocz tego,ze spac w nocy nie moge, bo ciagle sie budze a to na siku, a to przez sny :S W srode bylam na wizycie i moje malenstwo ma sie dobrze :) wazy juz 170gram :) serduszko pieknie bilo, ale nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami... :whistle: kolejna wizyta 12go i mam nadzieje, ze juz zobaczymy czy synus dalej jest synusiem, czy ogonek gdzies mu nie znikl :P :whistle:
A to moje szkrabiątko <3 z nogami wyciagnietymi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny trzymam za was kciuki, zebyscie jak najszybciej pokazaly nam tu dwie kreseczki :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka