BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 4 miesiąc temu #740477 przez anuuuusia
Dave jak każdy prawdziwy facet :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #740483 przez anoda89
Hej. Wesele wesele i po weselu, miło było troszkę potańczyła winka się napiłam a dzisiaj zapowiada się dzień lenia :silly: Boszeeee ale pyszniutkiego winiacza piłam, mocno owocowy półsłodkie było i lekko musujące...pycha.

Gosia trzymam kciuki żeby to fasolka się rozgaszczała w brzuszku :)

Iwonta urocza rodzinka, jak z obrazka a szczęściem od was bije :kiss:

Ferri dobre :laugh: ciekawa jestem miny kuzynki :woohoo: :woohoo:

Dave jaka Ty jesteś kobieto zorganizowana, zazdroszczę ;)

11 lata 4 miesiąc temu #740516 przez Dave
Anusia - dokładnie, chłopaki to wiedzą co dobre :silly:

Anoda - super, że się wybawiłaś. No i chyba popiłaś :P trening przed panieńskim Feri rozpoczęłaś :silly:
A co do zorganizowania, to już znacznie mi trudniej. Bo Mateo wymaga coraz więcej uwagi i czasu, o Majkonie nie wspomnę. No ale jakoś trzeba sobie radzić :)

Teraz Mateo śpi, a dziewczyny się bawią. No i mam czas na Inkę :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #740539 przez Mirella
www.facebook.com/photo.php?fbid=28209045...07165&type=1&theater

kto by pomyślał, że są jeszcze romantyczni mężczyźni ;) znaczy wiem że są, ale na ogół to ukrywają bo to jest passe, a tu proszę :lol: aż mam chęć napisać i zapytać czy znalazł :lol:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740540 przez ferritka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

poza tym, nie ma nigdzie ładnych dorodnych wrzosów a ja tak kce takie sliczne znaleźć buuuu

Anodka- a bo oprócz w/w dolegliwości to mam też skleroze zaawansowaną i nie pamietam czy Ci gratulowałam rozpoczęcia staranek :S 3mam kciukasy za Ciebie, coś mi się wydaje, że szybko pokażesz nam II malinowe :lol:

niech ktoś nam wreszcie ruszy tą taśmę i wyskoczy z testem, bo jakoś dawno nie wiedziałam żadnego pieknego, więc Kochana do działa, nie zmuszaj nas do długiego czekania :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740542 przez anoda89

11 lata 4 miesiąc temu #740589 przez Mirella
Ferri, Emma poszła. A Ty byś testa nie walnęła aby? Bo te objawy to masz na dwoje babka wróżyła :lol: No ewentualnie stres przedślubny Cię dopadł, ale na to armata nie poradzi, to trzeba przejść ;)

11 lata 4 miesiąc temu #740591 przez Dave
Feri - mi przyszło do głowy to co Mirelli :blink:
A Emme to ja też kcem

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #740603 przez ferritka
kochana wiem, żem jest bliska swojej godziny ZERO i mi z prawego łoża Groszki wróżyłaś ale ja póki co jutro mam mieć owu a i Starego to ja widziałam tyle co przez mgłę nawet nie pamiętam kiedy w tym miesiącu więc raczej niet Grochy to są, przesilenie bardziej mi się zda :dry: a w ogólę przysięgałam na wszystko na co przysiąc można że ni uja nie stestuję chyba że mi się @ ze 2 tyg obsunie :S

:kiss: za emmę dziękuję, pochłonę ją w nocy bo coś czuje że bezsenna mnie czeka :cheer:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 4 miesiąc temu #740605 przez marzena25
Hey dziewczyny podrzućcie jakieś sprawdzone kosmetyki które można stosować w ciąży naczytałam się ostatnio o tych chemiach rożnych w tych kosmetykach i teraz się boje cokolwiek używać a chciała bym zacząć trochę wcześniej ich używać, chodzi mi głownie o jakieś żele do twarzy, ciała, szampony kremy itp. Cos sprawdzonego :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #740614 przez ferritka
myślę, że bez przesadyzmu, aż tyle chemii nie ma w tych kosmetykach żeby cięzarne musiały jakieś extra cuda wianki uzywać, a już szczególnie przyszłe ciężarne..jeśli to co używasz Cię nie uczula, nie masz wyprysków po żelu do twarzy, łupieżu po szamponie a jedyne krostki jakie masz to po goleniu to spokojnie sobie tego dalej używaj a bedzie git i z cała pewnością nie zaszkodzi to przyszłej twej ciązy :blink:

choć pewnie są specjalne kosmetyki dla mam ( i przyszłych mam) ale to ja się nie znam
oo seria "biały jeleń" jest podobno dobra a wierzę że jest bo mój ojciec całe życie z kopalni takie mydło przynosił i mył nim głowe i do dzisiaj nie ma łupieżu, a widziałam w rosmanie cała serię teraz, i mydło i szampon wsio do wyboru i koloru w ładnych opakowaniach. :cheer:

więc suma sumaru kochana, to ja w sumie nie wiem :dry: ale dałaś mi teraz do myslenia bo ja to nawet na skład kremu nie patrzę a może powinnam :cheer:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 4 miesiąc temu #740619 przez marzena25
Tyle znalałam gdzies

Tych składników unikamy i jak mogą widnieć w składzie kosmetyku:
➜Tetracyclinum (Tetracyklina)
➜witamina A i jej pochodne:
Differin (adapelene)
Retin-A, Renova (tretinoin)
Retinoic acid
Retinol
Retinyl linoleate
Retinyl palmitate
Tazorac and avage (Tazarotene)
➜Kwas salicylowy i jego pochodne
Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Beta hydroxy acid (Kwas betahydroksylowy)
BHA
2-hydroxybenzoic acid (kwas 2-hydroksybenzoesowy)
➜Triclosan (Triklosan)
➜kwasy owocowe AHA w dużym stężeniu
AHA
Alfa hydroksy acid
➜Fluoride (fluor)
➜Olejek bergamotowy (Bergamot oil)
➜Olejek rozmarynowy (Rosemary oil)
➜Lethicin (Lecytyna sojowa)
Phosphatidylcholine
Soy (Soja)
Textured vegetable protein (TVP)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #740624 przez ferritka
ooo ciup, większości nie potrafię nawet przeczytać a co dopiero wypowiedzieć :S
ale myslę, że w takim razie wiele produktów spozywczych musiałoby zostać zakazanych bo są naszpikowane chemią do szpiku kości...

a zeby nie było że tylko mój padre przynosił z pracy jelenia to znalazłam recenzje tych kosmetyków, są hipoalergiczne i zalecane przez panie kosmetolożki ( jakie kufa ż/rz to nie wiem :dry: )

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740626 przez anoda89
Hmmmmm...ja bym za bardzo nie przesadzała i używała dalej tych samych kosmetyków albo przeszła na kosmetyki dla mam lub tak jak Ferritka napisała Biały Jeleń wiele kobiet w ciąży chwali. Bardziej skupiłabym się na zdrowej diecie ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740628 przez Mirella
Ja używałam tego co zwykle, tyle że ja generalnie mało używam, ale nigdy się nie wczytywałam z czego się szampon składa, nawet nie pamiętam czego używałam wtedy, shaumy? Jakiś żel do twarzy pewnie, płyn do kąpieli, coś do higieny intymniej i tyle ;) No i krem na rozstępy i dezodorant, może krem do twarzy ale możliwe że nie, bo to to używam jak mi się przypomni, czyli na ogół nie.

Marzena, jak masz wątpliwości i opory, i koniecznie chcesz być poprawna politycznie i wszelako, to może kosmetyków dla dzieci używaj.

Dave, leci Emma :)

Ferri, g się wymienia na ż :lol:
A fasolki to zawsze ze straconych cykli :lol:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka