BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #776552 przez Mała
Witam
Gravity, Pani czekamy razem z Wami :) Pani właśnie zmolestowanie emka czasem przyspiesza akcję, ale może Zuzulka chce jeszcze posiedzieć u mamci :)

Ferri Gosia dobrze pisze, za rok napiszesz, żeś niewyspana i obrzygana, a Kręgiel kochany, bo zajął się Olcią i pozwolili Ci pospać do 7 :lol: :blink:

Dave przystojniaka masz w domu :blush: :kiss:

Miałam akcje z Olą, 40 stopni gorączki i dusiła mi się. A migdałów wyciąć takiemu małemu ludzikowi nie chcą. W przyszłym tygodniu szukamy szpitala, gdzie się ktoś zlituje nad nią :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776555 przez ferritka
aaahaha właśnie miałam pisać, że masz doświadczenia takie same jak Dave z Mateo B)

kuraka...jaaaa ależ bym wszamała takiego pachnącego ,z chrupiącą skórką :lol: :lol: ale Kręgiel nie lubi :angry: z kuraka tylko cycki je :dry: a mi się nie kce tylko dla siebie robić :blush: więc..
Agusia wrzuć tam jednego więcej, ciocia nadchodzi na obiad do Was :lol: :lol:
A Artecki to przecież za chwilkę zacznie latać jak perszing zawodowiec :lol: :lol: tulaski od cioci za ładne kręciołki :lol: :lol:

Małą, biedna Olcia, znajdźcie szybko doktora, który zrobi co trzeba :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776559 przez gosia28
Agusia gratuluję postępu Artura, każdą by duma rozpierała :)

ja nigdy nie trzymam się ściśle temperatury i czasu, ale kupny kurczak to około godziny ja bym na 200 ustawiła piekarnik, podlać go wodą w brytfance do dobry pomysł, ja też tak robię i w trakcie pieczenia polewam sosem który się wytwarza jak widzę że skórka się robi sucha, czasem też biorę i przykrywam go alu folią to troszkę przejdzie całym aromatem ;)

Pani już nie długo tego smyrania :laugh:

ferri dziwny ma smak Twój Kręgiel, mój to szama nóżki jakby nie jadł nic przez tydzień, a zwłaszcza z takiego kunaka co wybiegł z kurnika mamusi :lol: ja też lubię mmmm i choćby P. nie jadał i i tak bym se zrobiła a co :P

Mała ojej obyście szybciutko znaleźli doktorka co się Olusią zajmie jak trzeba :kiss:

a powie mi ktoś dlaczemu Mirella się na nas obraziła, że już jej tyle czasu nie było :unsure: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :dry:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 miesiąc temu #776614 przez Gravity
marzena25 moja rad wrzuc na luz i ciesz sie z fasolinki :kiss: :kiss: chodz wimem ze to nie latwe jak lekarz jeszcze nic nie potwierdzil ale dasz rade :kiss: :kiss: :kiss: Gratuluje fasolki oczywiscie :kiss: :kiss:

gosia28 masz rcje surowe mieso ,sery plesniowe,i jajka na mieko oraz surowe tez odpadaja ;) ;)

anoda89 moze nie wierzysz ale My sie juz nie mozemy doczekac to 4 ciaza i w koncu z finalem na dniach :lol: :lol: :lol: :lol:
staramy sie nie myslec o poprzenich ale to nie ma szans zapomniec :blush: :blush: no wlasnie a jak tam Twoje mdlosc???? :kiss: :kiss: :kiss:

Agusia83 pochwal sie swoim szczesciami foteczki zawsze mile widziane:))) :kiss: :kiss: :kiss:

A tak z innej beczki moja kolezank od wczoraj rana w szpitalu i jeszcze bidna nie urodzila a 2tyg po terminie skurcze sa ale ujscie sie nie otwiera:((( :kiss: :kiss: :kiss:

pani_p ja jak pieke kurczaka to sadzam go na słoiku z woda i okrecam folia gwarantuje ze nie wyschnie:))) :kiss: :kiss: :kiss: a Ty jak sie dzis czujesz?? :silly:

Mała tez tak mysle bo listopad zapowiada sie chlodno a tam Zuzia ma cieplutko i jedzonko podane na czas:))) :blink: :blink: hmm dziwne a dostaje jakies syropki na obsuszenie go?kolezanka tak miala nie dalo sie obsuszyc prze 6miesiecy i wycieli Laluni go szybko dobe byla w szpitalu a mial 14miesiecy.
:side: :side:

ferritka na piersi jest sposobow mase:)))ja dzis rybke serwuje nie pamietam kiedy jadlam ostatnio. :blink:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776647 przez helenne
Dziękuję za miłe słowa :)
Odważny to był to prawda!!!
ferritka i gosia28 - Dziękuję za miłe słowa :blush: :kiss:
studentkaae - jak wpiszesz zaszłam w ciąże po castagnusie w google będzie pełno dziewczyn którym się udało. U mnie 2 miesiące dawałam Narzeczonemu Salfazin i sama brałam ten Castagnus poleciła mi go babeczka z zielarskiego. Widziałam po nim zmianę w śluzie i okresie...także serio polecam...nie jestem lekarzem ale ja podjełam próbę i nie załuję :).
Dave- Jaki Jest cudny Twój malec!!!Poważny chłopak już jest :D a co do 1:30 i bezsenności hmm Twoje dziecko Cię chyba sprawdza :D
Gravity - Czekamy na dobre wieści
MoNiaaa - Kochane Twoje dziecko jest całą noc przespała super!!!
pani_p - Na Twoje dobre wieści też czekamy !!!
marzena25 - Ja też biorę Pharmatol Maturella i lekarka mówi że dodatkowa pomoc się przyda dzidzi :) a tradycja to tradycja ;) pokaż maliny na teście wtedy będą gratulacje :)
Agusia83 - Brawa dla Artka !!!Zdolniacha :lol: a co do mięska podlewam wodą i oliwą z oliwek i co 15 minut jeszcze go smaruję tą wodą z oliwa z brytwanki wtedy nie jest suchy a jaki pyszny, dodaję jeszcze odrobinę 5 łyżek sosu sojowego i pół łyżeczki miodu.

Noooo Nadrobione!! A teraz o mnie kilka słów...Byłam wczoraj u tego gina nie dość ,że zapłaciłam 262zł za wizytę to:
1. Na to że miałam lekkie plamienie lekarz stwierdził,że tak ma być to normalne...
nic nie przepisał nie dał skierowania na badanie nic!!!
2.to 6 tydzień potwierdził USG na początku masakra nie widział nic potem ooo cud znalazł się pęcherzy no tak to ciąża no tak ok 6 tygodnia....
3. mam się zgłosić na kontrole za ok 4 tyg, gdzie będzie to 10 tydzień a na razie on nic mi nie wypisał żeby zgłosić na to becikowe żeby dostać.
4. Dzwoniłam do swojej dr, która jest na urlopie zapisała mnie do siebie za 2 tyg zaraz po powrocie kazała dużo leżeć i jechać do przychodni tam położna da mi recepte na duphaston i luteine.
No i Witaminki mam brać najlepiej Pharmatol Maturella.
Ale z tej drogiej nieciekawej przygody mam chociaż fotke fasolki!!!
Serducha nie widziałam bo ten lekarz to jakaś niemota i nawet nie szukał i nie sprawdzał czy jest... :( :( :( :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776652 przez helenne

11 lata 1 miesiąc temu #776669 przez marzena25
wrzucę test niebawem :) cieszymy się bardzo tylko ja jak zwykle histeryzuję ze wszystkim, masakra po prostu :silly:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #776680 przez gosia28
helenne a cóż to za taka niebotyczna kwota? toć on powiedział tylko, żeś w ciąży. Trzabyło mu powiedzieć, że tyle samo wiedziałaś robiąc test ciążowy :cheer:
śmieszny gość... i co miałaś te 2 zł drobne czy Ci wydawał klepaki.

emka sezon chryzantemowy się kończy B)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 miesiąc temu #776721 przez pani_p
Mała bidna Olenka :( oby znalazł się lekarz co jej ulgę przyniesie. Z migdałkami to mi się angina kojarzy? Raz chorowałam i bardzo współczuję maleńkiej, że musi to przechodzić :(

Agusia fiu fiu, ale to musi być przeżycie dla rodziców jak im dziecko nowe osiągnięcia prezentuje :)

Gosia no Mirelki strasznie długo nie ma, zawsze chociaż się przywitać wpadała a teraz cisza... :(

Gravity uuu to długo się męczy koleżanka. Bidulka.

Helenne lol toż co to za lekarz. Masakra jakaś i tyle kasiory za nic. No śmiech na sali. Czekam na fotkę fasolki :)

Zrobiłam sobie drzemkę, wstałam i brzuch pobolewa jak na @, ale nic się nie wzmacnia więc to pewnie dalej nic ciekawego... a nawet już przeszło. Dupa. Zbieram się i idę na spacer do mamusi :)

11 lata 1 miesiąc temu #776758 przez helenne
gosia28 Miałam :P dałam mu 300 i 2zł z komentarzem żeby się w drobne nie bawić :D to się spojrzał na mnie... no właśnie co on mi zrobił zbadał, pogadał, usg i wydruk fasolki... pff...

11 lata 1 miesiąc temu #776764 przez majeczka22
Hej dziewczynki - u mnie dzisiaj lepszy humor niż tydzień temu jak wyszłam od lekarza. Pogoda się robi jesienna ale da się wytrzymać. A najlepszym sposobem na poprawę samopoczucia są zakupy i tak w drodze powrotnej z uczelni wstąpiłam do sklepu i za całe 4 zł kupiłam dwie pary spodni, bluzkę i sukienkę :)za niedługo wymienię całą szafę na nowe ubrania jak tak dalej pójdzie :P a na 19 zwijam się na mecz siatkówki - trzeba się trochę zrelaksować i spotkać ze starymi znajomymi :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776765 przez marzena25
Dobra opanowałam oto nasz kochany fasolek albo fasolka :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #776773 przez majeczka22
hej marzena25 - zmniejsz zdjęcie na zmniejszacz.pl a potem ten link wstaw jako łącze do obrazka pisząc post i zdjęcie się pojawi

11 lata 1 miesiąc temu #776783 przez anoda89
helenne co to za lekarz niemota i jeszcze tyle bierze za wizytę a więcej to my Ci tu byśmy powiedziały ;) Za dwa tygodnie pójdziesz do swojej ginki i przebada cię porządnie, nie martw się będzie dobrze :) :)

Ferri dzięki że pytasz :kiss: Radzę sobie z mdłościami, najgorzej to z rana później już jest lepiej.

Marzena piękne kreseczki :kiss:

Pani strasznie się chyba stresujesz? Uparta Zuzia jest ale wyjdzie już niedługo :kiss:

Gravi domyślam się że nie możecie się już doczekać ;) :)

11 lata 1 miesiąc temu #776800 przez aggi
Witam się wpadłam na chwilkę podziwiać test marzeny :)
GRATULACJE śliczne krechy :) Oby wszystko szło po Twojej myśli :) Powodzenia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka