BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #776358 przez pani_p
Heloł :)

Melduję się w dalszym ciągu w dwupaku. Wieczorem miałam aż 3 skurcze także szaleństwo... :dry: Uparta ta moja córa ;)A ja się coraz bardziej denerwuję... Dziękuję, że się o mnie martwicie. Jak będę jechać na porodówkę to obiecuję, że napiszę :) Net w tel jest więc nawet w aucie ni ma problemu z kontaktem :D

Ferri No najlepszego! Miłości i radości i tak jak któraś napisała niech miesiące przerodzą się we wspaniałe lata razem :)

Dave oh! Jaki on uroczy! :cheer:

Monia no i super :)

Ja już nie pamiętam kiedy przespałam noc bez pobudki i pewnie już dłuuuuugo tego nie zaznam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #776374 przez ferritka
Pani, ee wiesz co ja się Zuzce wcale nie dziwię, że jej się nie spieszy...prze3cież z przepięknej słonecznej jesieni zaczyna się szarobury listopad powoli...a tam u Mamuni ciepełko przyjemnie B) B)
3mam kciuki żeby jak już się zdecyduje rozpakować podziałała szybko i umiarkowanie bezpoleśnie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

aaaa :kiss: :S :S :blush: dziękuje za życzenia, ale śmiesznie :silly: :silly: ciekawe co bedę pisać tu za rok,hmmmmm

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776382 przez gosia28
witam się :)

Mati cudowny, pół roczku zleciało nie wiadomo kiedy, buziakuj ode mnie dzieciaki swoje :kiss: :kiss: :)

Gravity świetnie nowiny nam przynosisz ;)

helenne śliczna z Ciebie dziewczyna :)

edit. Pani Zuzia na dniach :lol:

ferri jak to co za rok będziesz pisać? że się nie wyspałaś, że grochy kupy robią na zmianę i Kręgiel nie nadąża pieluch do domu znosić ;)

i jeszcze jedno bo Pani mi myśl przypomniała.
Dlaczego ja w fonie nie mogę się zalogować tylko jako gość podczytywać? Kto mi powie bo się tym nieraz denerwuje

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 miesiąc temu #776397 przez marzena25
Hey dziewczyny, mam pytanie czy w pierwszych tygodniach ciąży zanim jeszcze udałyście się do lekarza (wizytę mam za 2 tyg) przyjmowałyście jakieś dodatkowe witaminki oprócz oczywiście kwasy foliowego??? Kupiłam zestaw witamin Pharmaton Matruelle dla kobiet w ciąży z kwasem foliowym i kwasem DHA i zaczęłam zażywać, nawet w podręczniku od położnej z tego portalu pisze żeby zacząć zażywać witaminy ale wyczytałam znowu gdzieś w innym miejscu że za dużo witamin spożywać tez jest nie za dobrze a przez ten okres zanim zapytam lekarza nie wiem czy mam coś brać czy nie ...

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #776414 przez gosia28
marzena gratuluję fasoliny :)
a co do odpowiedzi to ile lekarzy, osób- tyle opinii. Osobiście myślę, że na początku oprócz kwasu foliowego nie są Ci potrzebne dodatkowe źródła witamin, ale pewnie jak weźmiesz to nie zaszkodzą ;)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776450 przez marzena25
Tak dziewczyny udało się wszystko wskazuje na to że będę mamą :) jestem trochę tym wszystkim skołowana trochę i denerwuje się czy wszystko jest ok i czy ja robię wszystko ok, narazie czuje się dobrze nie mam żadnych poważniejszych objawów, oprócz braku okresu i 2 kreski na teście a i zmiennych nastrojów ;) sama nie wiem co mam robić, najchętniej to wybrała bym się już do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok ale doktorka kazał mi przyjść dopiero po 2 tygodniach od zrobienia testu, jak będzie się spóźniał okres. Może macie jakieś dobre rady na co uważać, czego się wystrzegać ???

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776465 przez gosia28
marzena spokojnie, lekarz kazał Ci przyjść za dwa tygodnie bo póki co wizyta nie ma większego sensu bo serduszka i tak jeszcze by zapewne nie było widać. A jak się czujesz dobrze to tym bardziej nie masz się czym niepokoić.
Odpoczywaj, nie przemęczaj się, nie noś ciężkich rzeczy, odżywiaj się zdrowo, nie bierz za gorących kąpieli, porzuć kawę jeśli dotąd ją piłaś, jednym słowem leż i pachnij ;)
i będzie wszystko dobrze, a dwa tygodnie zleci szybciutko

jak masz w domu kota to sprzątanie po nim przekaż emkowi ;)
i nie jedz surowego mięsa, porzuć w diecie sery pleśniowe

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 miesiąc temu #776475 przez anoda89
Dzień dobry.

Dave jaki piękny Mateo i dałabym mu więcej niż 6 miesięcy, duży chłopak rośnie :) :kiss: :kiss: :kiss:

Ferri grati z okazji miesięcznicy :lol: Co do @ jak się czeka to się zawsze spóźnia cholera.

Gravity cieszę się że Mała podrosła, dobre wieści i już niedługo będzie z wami na świecie :lol: :kiss:

Monia mnie też krzyż boli więc jednoczę się w bólu ;) Masakra tylko że mi pomaga jak trochę pochodzę a u Ciebie pewnie krzyż dokucza od ciężaru.

Pani męża trochę pomęcz to Mała może szybciej wyjdzie ;) :lol:

Marzena gratuluję :kiss: Podpisuje się pod tym co Gosia napisała ;)

11 lata 1 miesiąc temu #776491 przez marzena25
No to teraz dopiero zaczynam się martwić, bo ja właśnie lubię ciepłe kąpiele i zdarza mi się czasem trochę podkręcić wodę ponad 40 stopni czy mam się bać bo trochę zaczynam, czy to mogło zaszkodzić dziecku?>??

11 lata 1 miesiąc temu #776503 przez gosia28
marzena spoko luz, to może zaszkodzić ale bezpośrednio, bo gorące kąpiele mogą powodować skurcze a skurcze na tym etapie ciąży nie są mile widziane ;) a skoro czujesz się dobrze to nic złego się nie dzieje, więc od teraz gorące kąpiele odłóż na następny sezon :)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776513 przez ferritka
Gosia ,nooo by było czadowo jakby było tak jak mówisz :lol: :lol:

zastanawiam się czy jak np jest cykl bezowulacyjny to ma to wpływ na spóźnianie się @, hmmm głosno myslę i se muszę poczytać coś ten teges na ten temat :lol:

Marzena, gratki..i weź nie przesadzaj, 40C woda toż sobie można dupkę oparzyć!!!! poza tym gorące kąpele, mogą spowodować krwotok..nie wolno się kąpać we wrzątku ani podczas ciąży ani podczas miesiączki..no chyba, że się chce ją wywołać :dry:

a co do toxoplazmozy to pamiętajmy iż to nie tylko "choroba od kotów, bo ( niech ja znajdę ten artykuł)..
tokso mozna się zarazić np od pracy w ziemi w ogródku, od surowego mięsa, od psa- częsciej niż od kota, bo psy pchają nochale we wszystkie kupy i inne psie zadki np...

a i dziewczynki dobrze mowią, że skoro nie brałaś żadnych witaminek przed ciążą z zalecenia dr bo miałaś niedobory to nie bierz może do wizyty u dr nic oprócz kwasu folio...wiesz czasami niedobrze jest przedobrzyć :blink:

Anodka, a jak u Ciebie na froncie? jak mdłości ,radzisz sobie kochana?

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776535 przez Agusia83
Gravity i Pani, my to juz na szpilkach siedzimy i czekamy na Wasze maleństwa :laugh:

Dave, ale masz przystojniaka :laugh: Mateuszek bedzie tymi oczyskami podbijał serca dziewczynek :laugh:

Ferii i ja Wam życzę wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim, to wiesz czego :laugh:

Marzena, ogromne gratulacje, dziewczyny juz Ci wszystko o witaminkach powiedziały...a pokazuj nam tu tesciora :lol:

Ferri myślę, że nie ma wpływu...
mnie za to napitala prawy jajnik...czyzby owulka w końcu się rozpoczynała? Kiedy ja dostane okres? :angry:

Muszę się Wam pochwalic, że dziś Artek połozony na macie od razu zaczął się przekręcać z pleców na brzuch...a ja oczywiscie matka dumna ze syna :lol:

dziewczyny bo Wy tu jeszcze fajnie gotujace jestescie...
namaściłam udka z kurczaka przyprawą do niego, szczypta papryki słodkiej, posypałam swierzo zmielonym pieprzem i włozyłam do lodówki...niestety nie mam rozmarynu a wiem, że świetny do drobiu jest,..jak piec nóżki w piekarniku by nie były suche...w jakiej temp i jaki czas? Myslicie, że moge je wsadzic do brytfanki i podlać odrobiną wody?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776539 przez Dave
No, melduję się i ja :silly:

Gravi - dobrze, że w domku jesteś i możesz spokojnie czekać na Księżniczkę.

Pani - na Twoją akcję też czekamy, już niedługo:)

marzena - wyluzuj! kąpiele odstaw, bo tak jak dziewczyny piszą mogą wiele niedobrego spowodować. A witaminy, ja bym brała, ale jak chcesz to poczekaj do wizyty.

A teste Twojego to my tu widziały :unsure: :unsure: :unsure:

Anoda - wielki ten mój chłopek :side:

Feri - buziaki dla Was :kiss: :kiss:

Agusia - no to gratki dla Artka. To ważne wydarzenie, bo teraz to powol musisz sobie dodatkowe oczyska wynaleźç :side:

A kuraka jak najbardziej do brytfany wsadź, ale nie wiem jaka temp. myślę że ze 150-180 nstopni, ok 40-50 minut powinno im styknąć. Ja robię zawsze w specjallnych woreczkach. Wychodzą pysznie soczyste :side:

A rozmaryn wg. mnie lepszy do wieprzowego, ale się nie znam, Muszę spróbować do kuraka też. Bo mam świeży na parapecie :silly: :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 miesiąc temu #776543 przez pani_p
Agusia ja lubię piec kurczaka w rękawie do pieczenia i tylko w ten sposób jest on soczysty, ale może pomysł z brytwanką i wodą się sprawdzi. Myślę, że nie jest głupi :)

Marzena Gratuluję i ja :) Na staraczki trzeba z teściorem wpadać a nie tak z pustymi rękoma :P myślę, że witaminy nie zaszkodzą, ale najważniejsze żebyś brała kwas foliowy.

Co to ja jeszcze miałam? Nie wiem :D

Mała mi gmera rączkami wiecie gdzie :blush: :S

11 lata 1 miesiąc temu #776547 przez Dave
pani - oj jak ja pamiętam to gmeranie, aż musiałam wszystko zaciskać :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka