BezpiecznaCiaza112023

Mama wraca do pracy

13 lata 5 miesiąc temu #177074 przez _aga86_
Ja jeszcze nie pracuje. Od jakiegos czasu mysle o pracy dorywczej takiej po 3, 4 h na wieczory, ale niestety moj M pracuje w takich h, ze ciezko mi cokolwiek znalezc :/ Mieszkam w UK i nie mamy tutaj rodziny, wiec nie mam z kim malej zostawic. Na caly etat nie oplaca mi sie isc, bo musialabym polowe, albo 3/4 wydac na nianie, czy zlobek. Jak narazie M dobrze zarabia i moge sobie pozwolic na siedzenie z Niunia w domku:) Moj M powoli zastanawia sie nad zmiana pracy i moze znajdzie cos w takich h, ze i ja bede moga isc :) Ale napewno nie pojde na caly etat- nie jestem jeszcze gotowa :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #177203 przez Marysia27
_aga86_ napisał:

Na caly etat nie oplaca mi sie isc, bo musialabym polowe, albo 3/4 wydac na nianie, czy zlobek.

u nas też tak jest, ale to chyba ja już potrzebuję wyjść do ludzi, a w razie kolejnej, planowanej powoli ciąży, chcę mieć własne finansowe zabezpieczenie, a później w razie nieszczęścia to i kuroń będzie się należał, bo teraz zostałam z niczym, a z mężem chcielibyśmy przede wszystkim finansowo odetchnąć, bo On zbyt ciężko pracuje, i większość postępów Bartka mu umyka :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #177462 przez pulpecja
Marysia27 napisał:

Dziękuję :woohoo: co prawda wolałabym pracować w szkole ...

to ja się pochwalę...bo pracuję w szkole :)

13 lata 5 miesiąc temu #177695 przez baby_55
My wyjeżdżamy niedługo do Irlandii i dzięki temu bedę mogła pozwolić sobie na siedzenie z małym w domu :) do tego wezmę sobie jakieś dziecko do opieki, bedą sie bawili razem z młodym a ja cos dorobię sobie :) zobaczymy jak to wyjdzie ale cieszę sie ze przynajmniej nie muszę wracac do pracy, strasznie mnie to męczyło... małym miała sie zajmowac moja mama więc i tak to lepiej niż teściowa ale wolę sama :)

Marysiu gratuluję znalezienia pracy i to w mojej branży ;)

13 lata 5 miesiąc temu #177803 przez Marysia27
pulpecja napisał:

Marysia27 napisał:

fajnie, ja przez 4 lata pracowałam w szkole, ale mój wspaniałomyślny pracodawca nie przedłużył mi umowy po urodzeniu Bartka :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #177808 przez Marysia27
baby_55 napisał:

Marysiu gratuluję znalezienia pracy i to w mojej branży ;)

dzięki :) to już wiem, do kogo uderzę po wirtualne korepetycje ;) we wrześniu czeka mnie 5 dniowa szkółka, mam nadzieję, że to ogarnę, bo jestem zielona w temacie finansów, ale mój pracodawca-jak mi to powiedział- wierzy że dam radę :unsure: teraz tylko zaopatrzę się w jakieś sensowne podręczniki, które jeszcze przez szkoleniem dadzą mi ogólną wiedzę, przynajmniej z pojęć fachowych.

13 lata 5 miesiąc temu #179460 przez Manga
Na [url=http://http://wrolimamy.pl/2011/08/18/mama-wraca-do-pracy%E2%80%A6/]naszym blogu[/url] wpis o dylematach młodej mamusi, która wkrótce będzie musiała wrócić do pracy.

Zapraszamy do lektury i komentowania!

13 lata 5 miesiąc temu #179477 przez Natka
pulpecja napisał:

nie umiałabym wziąć kasy za opiekę nad bratankiem :(

no aj tez nie .. dodatkowo mi ostatnio powiedziała ze chce więcej :angry: dlatego się zastanawiam nad żłobkiem

13 lata 5 miesiąc temu #179708 przez olka
Marysia27 napisał:

pulpecja napisał:

Marysia27 napisał:

fajnie, ja przez 4 lata pracowałam w szkole, ale mój wspaniałomyślny pracodawca nie przedłużył mi umowy po urodzeniu Bartka :angry:

marysiu, ja też w szkolnictwie prawie 4 lata pracowałam ... teraz 31.08 kończy mi się umowa a moja szefowa do samego końca postanowiła trzymać mnie w niepewności :huh: :huh: dzwoniłam do niej w połowie lipca aby zapytać, co dalej ze mną będzie, to odpowiedziała, że jeszcze nie podjęła decyzji ... przedwczoraj kolejny raz zadzwoniłam (może trochę bezczelnie na prywatny nr, ale co tam :P ) a ona mówi, że jest na urlopie i że mam zadzwonić we wtorek i wtedy będzie już wiedziała... :S
muszę wrócić do pracy, bo kiepsko będzie z jednej pensji mojego męża utrzymać 4-osobową rodzinę :( ale gdyby była taka możliwość, to bez zastanowienia zostałabym z Jasiem w domu... jak sobie pomyślę, że mam go przez pół dnia nie widzieć, to płakać mi się chce...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

13 lata 5 miesiąc temu #179794 przez bombel779
Olka jak szefuńcia tak Cię zbywa,to nastawiłabym się na info że umowy nie przedłuża... :huh: Gdybyś miała dalej tam pracować to od razu by Ci powiedziała,tak myślę.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu #179814 przez olka
Bombel, powiem Ci, że z nią nigdy nic nie wiadomo :huh: taki to już człowiek... :dry: już 3 razy podpisywałam z nią umowy, bo zawsze daje mi na rok i oststnio też poinformowała mnie o przedłużeniu kilka dni przed rozpoczęciem roku szkolnego :dry: :dry: mówię Ci, tak mnie zawsze trzyma do końca w niepewności a ja ciągle paznokcie ze stresu obgryzam... :S mam tylko nadzieję, że znajdę wkrótce pracę gdzieś w moim mieście i z normalnym szefem, bo ta mnie wykończy!! :(

13 lata 4 miesiąc temu #180871 przez asia26
dziewczynty ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz placze jak o tym mysle nie temu ze nei lubie jej choc moja wymarzona nie jest ja po rpostu nie chce rozstac sie z Oliwka :(

13 lata 4 miesiąc temu #180919 przez olka
asia, ja też jak pomyślę, że mam rozstać się z Jasiem na pół dnia to płaczę... :( :(

13 lata 4 miesiąc temu #180923 przez bombel779
Olka a Ty w końcu masz wrócić do roboty??

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #180957 przez olka
bombel, jutro nadejdzie chwila prawdy... mam dzwonić do szefowej... :S i to jest tak, że z jednej strony chcę pracować, bo pieniądze, ale z drugiej nawet jeśli odpowiedź będzie negatywna, to ucieszę się dla Jasia...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka