BezpiecznaCiaza112023

Kosmetyki w ciąży

8 lata 6 miesiąc temu #1037923 przez Mama z pytaniem
Witam,

niestety dopiero teraz zorientowałam się, że olejek z drzewa herbacianego który stosowałam przez większość pierwszego trymestru nie jest wskazany dla kobiet w ciąży. Stosowałam go zewnętrznie na pojawiające się zmiany trądzikowe w okolicy twarzy i do odkażania pojedynczych zmian. Jestem załamana. Dodatkowo moja kosmetyczka poleciła mi kosmetyk Babora, serum które w składzie ma olejek z drzewa herbacianego, więc nie dość że zużyłam 7 ml czystego olejku na twarz to jeszcze dodatkowo przez 10 dni na noc stosowałam to serum na całą twarz i szyję. Bardzo proszę o pomoc i radę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 5 miesiąc temu #1040553 przez Domii1983
Nie zawsze kosmetyki naturalne będą się dobrze sprawdzały - może poszukaj jakichś łagodnych dermokosmetyków.

8 lata 4 miesiąc temu #1041044 przez Aga_Krk
Rzeczywiście kosmetyki na trądzik, kiedy jesteśmy w ciąży nie są wskazane. W swoim składzie mają tetracykliny, które odpowiadają za uszkodzenia płodu, a także problemy z wątrobą. Więcej na temat zakazanych kosmetyków możesz przeczytać na: kobiecość.info.

8 lata 4 miesiąc temu #1041080 przez pinka
Ja to w ogóle na dłuższy czas odstawiłam większość kosmetyków. Używałam tylko oliwki dla dzieci jako balsamu, kremów przeciw rozstępom i kremu do rąk :) no i u mnie w sumie było okej, ale moja skóra nie była wymagająca :) chyba mi się poszczęściło w czasie ciąży z wyglądem :)

8 lata 3 miesiąc temu #1042892 przez Aga_Krk

pinka napisał: Ja to w ogóle na dłuższy czas odstawiłam większość kosmetyków. Używałam tylko oliwki dla dzieci jako balsamu, kremów przeciw rozstępom i kremu do rąk :) no i u mnie w sumie było okej, ale moja skóra nie była wymagająca :) chyba mi się poszczęściło w czasie ciąży z wyglądem :)

Kosmetyki dla dzieci to dobry pomysł :) zawsze masz pewność, że są bezpieczne. Ostatnio na zdrowemaluchy.pl przeczytałam, że niebezpieczne są też peelingi do skóry i lepiej ich nie używać. Także naprawdę trzeba uważać, żeby nie zaszkodzić maluszkowi.

8 lata 3 miesiąc temu #1044011 przez WiolkaKlaman
ja w ciąży ładną miałam skórę, więc też nie szalałam...przede wszystkim nie wolno zapominać właśnie o czymś przeciw rozstępom bo jak się to zaniedba to później będzie problem...

8 lata 2 miesiąc temu #1044591 przez wojtelk
Jak dla mnie nie ma co przesadzać z kosmetykami.

8 lata 1 miesiąc temu #1048114 przez Domii1983
Ja ostatnio stosuje olej różany i widzę pierwsze efekty.

7 lata 7 miesiąc temu #1062848 przez Quake
Ja jestem zwolenniczką minimum, także w przypadku kosmetyków, których używam w niedużych ilościach

3 lata 8 miesiąc temu #1069920 przez KarolineCZ
Zajrzyj sobie do drogerii online Sklep Bellita. Tam znajdziesz ogromny wybór różnych kosmetyków - między innymi do włosów: https://sklep.bellita.waw.pl/eleven-australia-kosmetyki-do-wlosow . Sądzę, że bez problemu wybierzesz produkty dla siebie.

3 lata 8 miesiąc temu - 3 lata 8 miesiąc temu #1069929 przez jupil
Najlepiej uważnie każdy kosmetyk sprawdzić przed jego użyciem, sprawdzić jego skład. Dobrym miejscem na zaopatrywanie się w kosmetyki i artykuły odpowiednie dla kobiet w ciąży jest www.roem.pl

3 lata 8 miesiąc temu #1069932 przez izapier
jakie kosmetyki na rozstępy polecacie?

1 rok 11 miesiąc temu #1071782 przez Ynappelel
W ciąży starałam się nie używać makijażu, ale potem poszłam po prostu do mistrza, który bardzo mnie upiększył. Była w salonie kosmetycznym p-de-p.pl/ to bardzo fajny salon, który często odwiedzam, zawsze ładnie pachnie i panuje w nim fajna atmosfera. Jeśli potrzebujecie dobrego salonu kosmetycznego to mogę polecić.

1 rok 11 miesiąc temu #1071864 przez KarolineCZ
W internecie można znaleźć bardzo duży wybór ciekawych kosmetyków. Są to między innymi kosmetyki i akcesoria do pielęgnacji: https://darmarsklep.pl/pasty-do-zebow/blanx-pasta-do-zebow-przeciw-osadom-intensywne-usuwanie-przebarwien-75ml . Te i wiele innych propozycji ma w swojej ofercie drogeria online Darmar Sklep.

6 miesiąc 3 tygodni temu #1163926 przez Florist
Koreańskie kosmetyki cieszą się obecnie ogromną popularnością na całym świecie. Używam go w ten sam sposób. Przyznam, że to najlepszy produkt do pielęgnacji skóry jaki kiedykolwiek miałam. Stosując koreańskie kosmetyki niemal od razu zauważyłam poprawę kondycji mojej skóry. Nie dziwię się, że teraz tak dużo uwagi poświęca się koreańskim produktom. Bardzo pokochałam markę Medi Peel. Skład każdego produktu jest idealny. Po spotkaniu z marką Medi Peel przestałam odwiedzać kosmetologa. Jednocześnie moja skóra wygląda idealnie, bez wysypek, ma równy koloryt. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o koreańskich producentach, polecam ten artykuł www.interaktywna.pl/uroda/przeglad-korea...ksusowych-po-masowe/ . W artykule znajdziesz opis elitarnych marek koreańskich oraz tych budżetowych.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka