BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 1 miesiąc temu #472587 przez gosia2324
my tez mielismy spora zdolnosc a w zasadzie D bo ja bylam na wychowawczym a i tak kazali nam splacic raty :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472594 przez gosia2324
mgielka22 napisał:

No tyle to wiem...ciekawe skad ja to wyczaruje wszystko :/ skoro mi dadza kredyt taki ile kosztuej mieszkanie i ani kszty wiecej...

wiem u nas tez tak bylo, dali na mieszanie, 10 tys uzbieralismy na oplaty a gdzie remont ???
potrzebowalismy jeszcze 30 tys zeby sie wprowadzic

12 lata 1 miesiąc temu #472609 przez mgielka22
No naszczescie my tam mamy wiekszosc urzadzone... czyli za co sie placi??
- przepisanie mieszkania u notariusza
- rzeczoznawca
- oplaty sadowe(?) co jeszcze?? i tak bede w kolko jezdzic wroclaw zielona wrozlaw zielona...

12 lata 1 miesiąc temu #472610 przez mgielka22
I ile wam zajelo zanim sie wprowadziliscie??? nie licz remontu bo my wproawdzamy sie na gotowe...

12 lata 1 miesiąc temu #472616 przez katy25
hmm ja swojego czasu byłam dobra w te klocki w sensie kredytow - wlasciwie to ja sama zalatwialam nasz kredyt moj m. tylko podpisywal...

mysle ze 10 tys to przesada... rzeczywiscie sa oplaty przy kredycie ale przy tej kwocie nie beda one az tak wielkie ja za notariusza placilam 5 tys ale wartosc mialam na ponad 400 tys. wiec nie przesadzajmy;)

prawda jest to ze lepiej nie miec zadnych kredytow ani kart kredytowych bo one obnizaja zdolnosc kredytowa - nam tez kazali wszystko splacic.

pozatym mgielka nie kupuje nowego tyko uzywane mieszkanie i to tez jest inna sprawa...
nie wiem jak jest teraz ale jak my bralismy w złotowkach to trzeba bylo wplacic 10% wartosci mieszkania my wplacalismy ponad 30 tys. a w eur
ro bylo to 20% i nas juz nie bylo na to stac... ale nie wiem czy to jest wymagane przy mieszkaniach uzywanych.

ja mam znajomych ktorzy kredytowali segment z rodzicami i udało im sie ale pamietaj ze bedziesz ograniczona wiekiem najstarszej osoby. Bo kredytowac mozna chyba do 70 roku zycia wiec jezeli twoi rodice maja np po 50 to kredyt wezmiecie na max 20 lat i wiadomo RATA BEDZIE WYZSZA niz na 30 lat... no ale kwota nie jest duza. Wydaje mi sie ze nie bedzie wiecej niz 800zł...

12 lata 1 miesiąc temu #472622 przez katy25
mgielka ja 2 lata temu sprzedawałam takie mieszkanie w Wawie i wszystko zajelo ok miesiaca tyle ze babka ktora kupowala o nas miala ok 180 tys w gotowce a reszte kredytowała. Sprzedawałam 43 m w Wawie.

Opłata sadowa to jest ok. 200zł bo to jest wpisanie do ksiegi wieczystej nie sa to mega koszty...

poszukaj sobie w necie takich informacji na pewno cos znajdziesz

12 lata 1 miesiąc temu #472630 przez gosia2324
My podpisalismy umowe przed wstępną i czekalismy na kredyt ok 4 tyg, a od otrzymania kluczy wprowadzilismy sie po miesiacu

12 lata 1 miesiąc temu #472636 przez mgielka22
Mhm... qrcze no moj akolezanka zajmuje sie hipotekami w millennium i mi w poniedzialek jak bedzie wpracy ma przygotowac oferte z 3 bankow a nie mowila nic o wieku rodzicow bo rodzice tylko iwylacznie podnosza nasza zdolnosc a zabezpieczamy sie tylko na naszym mieszkaniu. Wlasnie czytalam krok po kroku jak to wyglada...masakra nie wiem jak podolam, bo chodzi o zlozenie wniosku o doplate tej rodziny na swoim a reszte to i tak pojdzie w czasie napewno wazne by wniosek wplynal do konca grudnia... ale mi nic nie mowila o splacie kredytu tylko brala wszytsko pod uwage napewno nei jestesmy w stanie tego splacic wszytskiego bo nawet nie ma z czego...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472637 przez gosia2324
Mgielka złożysz papiery i zobaczysz co i jak, nam kilka spraw wyszlo w trakcie np te raty.

12 lata 1 miesiąc temu #472638 przez katy25
u nas długo to trwało...
my same wykończenie robilismy 3 mce na same schody czekałam ponad miesiac...
ale mgielka ty akurat nie masz sie co martwc
Ty wchodzisz na gotowe:)

12 lata 1 miesiąc temu #472644 przez katy25
mgielka a duzo macie tych kredytow??

12 lata 1 miesiąc temu #472649 przez mgielka22
Katy 25 tys :dry: ale ona liczyla juz z kredytami wiec sie okaze no zobacze jak to wyjdzie mowi ze to nromalne ze ludzie maja kredyty i nie kazdy jest je w stanei splacic od razu bo w wiekszosci przyapdkow sie to nei da po prostu... ja pierd... coraz bardziej dolowac sie zaczynam naprawde... chyab kuzwa nigdy na swoje nei pojde :(

12 lata 1 miesiąc temu #472659 przez katy25
mgiełka nie dołuj sie...
ja bym nie chciala przechodzic przez to drugi raz no ale jak sie chce to sie ma! tak samo jak nie wyobrazam sobie zdawania prawa jazdy po raz 2;)

ale sluchaj jak masz kogos, kto tak Ci wyliczyl to jest ok
na pewno nie licz na to ze bedzie latwo... moim zdaniem te kredyty obniza Wam zdolnosc no ale... zobaczymy:) TRZYMAM KCIUKI!!!

dobra a teraz mam pytanie
co kupujecie pod choinke??????

12 lata 1 miesiąc temu #472675 przez iwonaNAVI
podbije mi ktos?

12 lata 1 miesiąc temu #472676 przez iwonaNAVI

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka