BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 11 miesiąc temu #521095 przez maja1982
monia - a jak Nunka spala??lepiej dzisiaj??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #521111 przez monika1984lodz
Maja tak spałą- pierwsze przebudzenie około 3 dałam pić i zaczęła pluć więc wsypałąm łyżeczkę mleka na smak, wypiła i poszła spać dalej i tak spałą do 7
Mi się wydaję,że to przebudzenie o którym wczoraj pisałąm to efekt odreagowywania pobytu u mojej szwagierki.Tam jest tak głośno,że to maskara.W domu u nas nie gra non stop tv atam gra cały czas w trzech pokojach :/ i do tego ni ze sobą nie rozmawiają tylko krzyczą do siebie... i tak jest za każdym razem jak jesteśmy po wizycie u nich

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 11 miesiąc temu #521120 przez Marta M
mgiełka od gastrologa miałam przepisany polprazol i meteospasmyl i jeszcze w trakcie brania miałam akcje...chociaż to już dawno temu brałam bo chyba z pół roku minęło..

wogóle ja osatatnio tyle wizyt mam, wyobraźcie sobie że ta szóśtka na której miałam mieć koronę przepołowiła mi się pół, wyrwał pół zęba i okazuje się że przed założeniem korony musi mi wykonać zabieg chirurgiczny skrócenia o 3mm kości i będzie mi nacinał podniebienie w tym celu, taki łuk wkoło zęba :huh: :huh: I powiedział że zanim skończymy z tym zębem to z 10 wizyt u niego mnie jeszcze czeka :ohmy: :ohmy: A i do gina bym szła cytologie zrobić bo to jakoś rok temu robiłam, miałam brać lactovaginal non stop a brałam chyba tydzień i zapomniałam potem...więc chyba pasuje iść bo kto wie co tam siedzi..

Monia jak może mieć dziecko cały dzień zatkaną buzię smoczkiem :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #521121 przez maja1982
to dobrze ze juz dzisiaj było lepiej :)

ja sie zastanawiam nad przyczyna niespania lolka??ja mam takie wrażenie ze on się budzi np o tej 3 i jest wyspany??a wczoraj spal 1h!normalnie śpi z 2 i więcej!w święta spał lepiej, - a teraz znowu sie zaczyna :dry: i od 2 dni problem z drzemką, nie może zasnąć!a przez 5 mscy jak w zegarku o 11 spał niezależnie od pobudki (6-7)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521124 przez gosia2324
Marta M napisał:

Witajcie, noc do kitu, Maja spała a mnie o 3ej obudził problem z żołądkiem jak jakiś czas temu miałam, biegunka i nudności :( Ale od razu wzięłam Nifuroksazyd i po godzinie minęło...teraz tata z Mają na sankach a ja sprzątam...korzystam póki Mai nie ma bo za godzinę tatuś wychodzi do pracy..

Emi gimnastyczka :kiss: :kiss:

Aguś styczniowych czy wrześniowych?? :)

Dawidku :kiss:

Gosiu nic tylko brać z Ciebie przykład, jesteś SUPERMAMĄ :)

U mnie na osiedlu jak widzę dziewczynkę 2,5 letnią codziennie na polu ze smokiem to uwierzcie ale obrzydzenie czuję...na szczęście Maja rzadko z niego korzysta, w dzień go wogóle nie ma w jej zasięgu, jedynie do zaśnięcia ale i nie zawsze, myślę że też się go ostatecznie nieługo pozbędziemy :)

MArta, no sos Ty :blush:
JA moze bym jeszcze zostawila jej smoka, ale zaczyna dużo mówić, i powtarzać, a ze smokiem w duzi jak mówiła to doprowadzało mnie to do szalu :huh:

Teraz spi, plakala znow godzine, ale nie ma odwrotu, bo szkoda jej lez wylanych na darmo:(

A ze spaniem to powiem Wam ze chyba dzieci wyczuły ze juz mama nie żartuje :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #521127 przez ewelinaa
Heej :)

Oj dorastają nam dzieciaki, nie ma co :S ;) :laugh:

Kinga smoczka używa tylko do spania, ale też tylko w domu :dry: bo ze żłobka moja mam zabrała, ja po paru dniach się zorientowałam, że jakoś ich dużo jest w domu no i zapytałam w żłobku - Kinga zasypia tam bez "moma" (mom=smoczek). I chyba niedługo trzeba będzie w domu odstawić.

Kinga je zupkę i drugie danie codziennie, apetytu jej nie brakuj :lol: ale wczoraj i dzisiaj coś nie bardzo z jedzeniem, chyba ta ostatnia 4 mocno jej dokucza, bo się powoli przebija. No i wszystko chce jeść sama. I próbuje łyżką, widelcem, rączką - czym się da ;) później jest trochę sprzątania, ale ile ma radochy no i kiedyś musi się przecież nauczyć. A jak ona sama je to i ja mogę w spokoju ciepły obiad zjeść.

Emi jaka baletnica
Kacperku gratuluję spania w "normalnym" łóżeczku, ja chyba Kindze kupię jakoś latem zwykłe łóżeczko, już mam upatrzone w ikei :)

Pyśka gratuluję dobrych wiadomości, projekt domu rewelacyjny, bardzo mi się podoba.

Dla wszystkich chorujących mam i ich dzieciaczków :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #521136 przez Marta M
Ale rodzina, biedna Nunka...

a Maju Ciebie to podziwiam, ja od pół roku rzadko wstaje do Majki, Sławek wstaje bo chce wstawać :) Chyba że zacznie płakać to biegnę na złamanie karku bo jej płacz wywołuje u mnie natychmiastowe działanie..chociaż zawsze śpię czujnie że slyszę jak się przewraca, jak oddycha..

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521138 przez gosia2324
Pati, a jak teraz usypiasz Kacpra, czy babcie? kładą się z nim ? nie schodzi z lozka?
JA jak Kunie Kupilam fotel to skończyło sie spanie w dzień :dry:

Mgielka i jak z zasypianiem ? Dala rade :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #521144 przez maja1982
ja mam chyba jakiś gorszy dzień!rozdrażniona jestem od rana!!jeszcze ten mały brzdąc nie spi, siedzi juz godzinę w łóżeczku, zrobiło sie cicho wchodzę a ten stoi i sie śmieje :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521145 przez monika1984lodz
Maja a próbowałaś go przetrzymać bez drzemki w dzień??

Marta ja też słyszę każdy ruch Emi jak śpi- M się śmieje,że ja nie śpię tylko czuwam haha i wiesz coś w tym jest- już chyba nigdy nie będzie m=nam dane normalnie spać :)

Ewcia to może już zacznijcie erę bezsmoczkowa :)

Maja tulę i przesyłąm trochę cierpliwości :kiss: :kiss: :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 11 miesiąc temu #521148 przez maja1982
monika1984lodz napisał:

Marta ja też słyszę każdy ruch Emi jak śpi- M się śmieje,że ja nie śpię tylko czuwam haha i wiesz coś w tym jest- już chyba nigdy nie będzie m=nam dane normalnie spać :)

monia - nawet mnie nie strasz ze już nie będzie w dzień spał!a serio to ciężko mi powiedzieć jakby w nocy spał normalnie to by było łatwiej - może faktycznie era dziennego spania sie kończy??

11 lata 11 miesiąc temu #521150 przez Marta M
Monia no tak, ale i tak teraz napewno lepiej nam się śpi niż będzie za parę lat kiedy to będą nasze dzieci z partnerami gdzieś wychodzić...ba nawet jak będą zamknięci w swoim pokoju to będą miała chyba jeża na głowie :cheer:

11 lata 11 miesiąc temu #521153 przez magda79
u nas ze spaniem jest fajnie...ciiiiiii nie chwalę ale z nocnikiem jeszcze walczymy....wygląda to tak : siedzimy na nocniku i zrobi siku albo nic :S , i siedzimy sobie dalej i nic...zakładam pampersa i za chwilę woła że pupa /czyli kupa/ albo zaczyna marudzić i patrzę no i pampers pełny i pytam co ma w pampersie a On "pupa" i krzywi nosek, że śmierdzi....

11 lata 11 miesiąc temu #521158 przez monika1984lodz
Maja EMi juz kilka razy zdażyło się nie spać w dzień.Zresztą coraz trudniej ją namówić do drzemki pewnia jak już oddamy nasze łózko mojej przyjaciółce to pożegnam się również z drzemką Emilki bo ona właśnie w dzień usypia przytulona do mnie.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521160 przez magda79
maja1982 napisał:

monika1984lodz napisał:

monia - nawet mnie nie strasz ze już nie będzie w dzień spał!a serio to ciężko mi powiedzieć jakby w nocy spał normalnie to by było łatwiej - może faktycznie era dziennego spania sie kończy??

kurcze ...trochę wcześnie jeszcze trochę mogliby by spać w dzień...Majka kończyła spanie w dzień jak miała 4,5 roku
Jak miała 3 latka to spała po przedszkolu od 13stej gdzieś, póxniej jako 4latek w grupie chciała leżakowac w przedszkolu i zostawała dłużej i tak do ferii zimowych - w styczniu skończylismy leżakowanie na dobre :)

no ale każde dziecko jest inne...jedno potrzebuje więcej jedno mniej spania i już :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka