BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604909 przez Marta M
Witajcie, na tej podłodze przy łóżeczku całkiem miło mi się spało :)

My jak codzień już po spacerze i Maja śpi, ale kurka rurka mam ochotę udusić wszystkie babcie na osiedlu, paniusie zakichane, to chyba moja sprawa że nie pracuję bo chcę z Mają być w domu i że nie posyłam jej na żadne zajęcia do klubików bo nie widzę takiej potrzeby, no żesz wytrząsać wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gosiu napewno ciężko się rozstać z dziećmi, ale trzeba wierzyć że innym jesteś bardziej potrzebna a te oddajesz w dobre ręce, gdzie ktoś na nie czeka, gdybym nie miała Majki bym adoptowała ale mam i wiem że mogę pomóc w dobrej sprawie...chociaż narazie wstępnie się orientuję, bo przecież chcemy się starać teraz o nasze ale za 15 lat myślę że to będzie idealny czas na coś takiego :)

Jagoda mistrzostwo świata :)

Aguś faktycznie masz ciężką tą ciąże od początku...

słowiczku :kiss: a kanapy szkoda :huh: :huh:

Emisia :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604914 przez katy25
witam sie i ja:)

ja wczoraj padłam po 22, wstałam o 6 i czuje sie fatalnie od rana... jeszcze 3h w pracy i home, sweet home:)

sylwia, ja rodziłam niecałe 1,5h:) W dniu porodu na 13 byłam u swojego lekarz, który powiedział, ze dzidzia już gotowa do wyjścia... o 16 odebrałam Ines z przedszkola i pamietam ze juz źle sie czułam jadąc do domu - modliłam sie aby dojechać bo sama prowadziłam. Safi był w domu ok.18, o 20 pojechalismy do szpitala a Samiczek wylądował u mnie na brzuchu o 21.35:) Cuuuuudnie:) życze każdemu takiego porodu!

Widze ze ostatnio dopada Was chandra? To na pewno przez ta obrzydliwą zimę... ja to marzę o cieple! Na dodatek chce kupic sobie w IKEA takie 2 fajne fotele do ogródka i co tydzien przekladam wyprawe do ikea bo wciaz zimno i zimno a nie chce aby mi stały na tym mrozie! Porażka... www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40228341/#/00230162

Moja mama tez ostatnio cś tam kupowała dla Samiego w LIDLU ale jeszcze sie z nia nie widziałam... w Lidlu maja b.dobra bawełnę.
Ja ostatnio zaszalałam w H&M - kupiłam Samiczkowi super ogrodniczki i dwa sweterki na wiosnę;) tylko ciepła nie ma...

W środe po Świetach przyjezdza do nas ten gosc, ktory bedzie robil poddasze - juz nie moge sie doczekac:) Wybralismy juz lozko i kamien. Mam nadzieje ze kasy starczy na robocizne...

11 lata 9 miesiąc temu #604923 przez slowiczek
Katy, no to Ty chyba jesteś rekordzistką na wrześniówkach w szybkim rodzeniu :)

a ja byle do jutra bo rano jedziemy już na święta :) BOSKO, odpocznę od sprzątania, prasowania, gotowania, czekają mnie tylko przyjemności i jeszcze więcej czasu dla naszej trójeczki niż zwykle :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604933 przez Marta M
słowiczku do Kielc? Fajnie :):)

Ja też się cieszę bo jutro Sławek ma wolny dzień :) I w piątek po południu też wyjeżdżamy :woohoo: :woohoo:

Katy zazdroszczę tego porodu, rachu ciachu i Sami wyskoczył :):)

11 lata 9 miesiąc temu #604934 przez katy25
he he
ja tez już czekam wolnego...
z czymże raczej nie odpoczne. W nd przyjezdzaja bratanki Safa i jedziemy do rodziców, ale jakos w tym roku te Świeta nie robią na mnie wrażenia:( przynajmniej poniedziałek wolny i mniejmy nadzieje ze nico cieplejszy to chociaz z dziecmi wyjdzie sie na dwór...

11 lata 9 miesiąc temu #604982 przez monika1984lodz
Słowiczku padłam z Nati i oleju

Katy to sie nazywa szybki poród :)

Agusia - juz niedługo- dasz radę :*

Emi śpi już drugi raz dzisiaj

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu #604998 przez Marta M
Biedna Emisia widać że osłabiona, całuski ode mnie dla niej.. :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #605005 przez monika1984lodz
Martus a Ty się tymi babami nie przejmuj.
I jak to mówiła moja pani od w-f-u w podstawóce
wypnij cycka do przodu, głowie podnies wysoko i krocz dumnie- bo wiesz,że one nie mają racji :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605011 przez slowiczek
Marta, haters gonna hate :blink: olej :)
nie cierpię przemądrzałych matek, których ulubionym zajęciem jest wygłaszanie ocen, a bo ja wiem lepiej, a bo moje dziecko jest ładniejsze/mądrzejsze, "a tym wieku to moje dziecko ważyło tyle i tyle a Twoje waży mniej ? to może jest niedożywione, więcej - grubasek, pewnie musi strasznie dużo jeść", "jeszcze karmisz piersią!?" (to moje ulubione :woohoo: ) , myślę, że nie powinnaś tego dawać dziecku do jedzenia, a czemu pozwalasz oglądać bajki, pójdziesz do pracy - źle, bo jesteś karierowiczką i nie masz czasu dla dziecka, nie pracujesz - też źle bo SIEDZISZ w domu na utrzymaniu męża.... I TAK DALEJ :) zawsze się coś znajdzie i nigdy nie dogodzisz każdemu...

11 lata 9 miesiąc temu #605016 przez monika1984lodz
Słowiczku oj prawda

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605081 przez gosia2324
Marta, mnie raz mama koleżanki dopadła na placu zabaw i pyta a kto siedzi Ci z dziećmi na co dzień , mowie ze ja, to takie wywaliła galy !!!bo bylam jedyna mam na placu zabaw, reszta to babacie i ciocie, ledwo zipiące na ławce w cieniu,o zabawie z dziećmi nie było mowy :dry: I non stop pytały dzieci NIE JESTEŚ GŁODNY :P :woohoo: :woohoo: :woohoo:
:woohoo: :X

Monia i jak po lekarzu?

Jogo do 14.00 wytrzymala bez pieluchy :blush: jestem z niej mega dumna :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605090 przez Agusia83
Jestem po lekarzu. Dr zbadała,pow.ze wiele manewrów nie mamy,ale fiat.skier.na lekkie masaze i jakieś oklady,ktore niestety są platne. Jutro jak pojde na szczepienie z Emi to sie zarejestruje na wszystko. Gdyby to dziafostwo nie przeszlo do porodu,to grozi mi cesarka. A wolalabym tego uniknac. Mam jak najwięcej odpoczywac....haha...tylko jak?

Boję sie tego szczepienia,bo wiekszosc maluchów zle sie po nim czulo.

Kąty,to.trochę zabiegane święta....faktycznie urodzilad błyskawicznie:-) daj przepis

Sylwia,to Adiemu również gratuluje samodzielnego spalania noska.

Jogo,tak dalej:-) :silly:

Martus,tymi starymi lapucerami sie nie przejmuj. Podpisuję sie pod słowami Slowiczka.

11 lata 9 miesiąc temu #605098 przez Sylwia26081982
No Katy marze o takim porodzie.

Agusia oby Ci puściło choc połowe do porodu, zebys mogła naturalnie urodzic synusia..

Cudnie macie z tym odpieluszkowywaniem :)

Dziewczyny jak mierzycie dzieciom temperature?? Bo mój Adi gorący i nie wiem czy przez dupcie czy pod paszką ?? Ponad tydzien temu bylismy na szczepieniu i mówila lekarka że nawet po dwóch tygodniach moze pojawic sie gorączka. Teraz sobie spi, dobrze bo prześpi to cholerstwo.

Marta kocham takich ludzi ale zawsze mam dla nich kontre :)

Słowiczek dobrze mówisz, zawsze cos sie znajdzie.

11 lata 9 miesiąc temu #605119 przez slowiczek
Sylwia, ja pod pachą

11 lata 9 miesiąc temu #605162 przez Sylwia26081982
Ojoj jak tutaj grzecznie, w końcu nadążam za Wami :)

Wstanie mój urwisek to spróbuje pod pachą, bo ostatnio miał gorączke jak miał pól roczku dlatego nie wiem jak teraz to sie robi.

Pokaze Wam jak moje chłopaki właśnie śpią :) A pro po testu na ojcostwo :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka