BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608583 przez karolinap
Witam poświątecznie!
Qltoorka Super, ze dzis przeprowadzka! :)

A oto my w 24 tyg ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #608599 przez Lacrijka
Śliczny brzuś.. zazdraszczam, bo ja taki miałam daaawno temu..teraz juz mi ciężkawooo :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #608605 przez Patrizia
karolinap ładna piłeczka :) pępek już wystaje a u mnie jeszcze sie trzyma i nie chce wyjść :P

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #608615 przez dziubasek
Lacrijkaa jak u ciebie z ruchami? czujesz podwojnie?
Karolinap brzusio sliczny okraglutki :)
a moja mala Pinda wczoraj prawdopodobnie zmieniala polozenie, tak mi wypchala dupeczke i plecki ze sie dopiac nie moglam w kurtce w ktorej 2 dni temu mialam luz, plecy mnie bolaly i wogole czulam ze piczka cos kombinuje... Dzisiaj sie obudzilam jak nowo narodzona, brzuszek mniejszy i ruchy czuje w zupelnie innym miejscu.
Oltoorka ty tam uwazaj na siebie, nie wszystko trzeba robic w jeden dzien :) po przeprowadzce czekamy na fotki nowego lokum :)
P.S wczoraj rozmawialam z kolezanka jest w 33tc i przytyla tylko 6 kilo(wyglada na 16)-ale i tak mi nerw skoczyl bo ja juz mam 8 na plusie

11 lata 8 miesiąc temu #608616 przez kasiak
Witam Mamuśki! Wracam powoli do życia. Święta jak święta, szału nie było. Pogoda ładna przynajmniej.
Muszę się dzisiaj zapisać na wizytę, bo powinna być w zeszłym tygodniu ale brakło terminów. Może się wbije na koniec tygodnia.
Maz chce mnie niedługo zabrać na zakupy :) łóżeczko mieliśmy kupić dopiero w maju, ale doszedł do wniosku, że wcześniej będzie lepiej :laugh: ja na to jak na lato :laugh: przy okazji kupię kocyki, ręczniczki itp muszę się wreszcie wziąć za kompletowanie wyprawki. Cos tam już mam, ale nie idę wg żadnej listy i może się okazać, że czegoś zapomniałam. W związku z tym przekopałam się przez forum i znalazłam wasze listy wyprawkowe :silly: będę porównywać :)

Dwa dni nas praktycznie w domu nie było, a bałagan taki jakbysmy trójkę dzieci samą w domu zostawili...idę to ogarnąć i pranie powiesić :laugh: i jakiś lekki obiadek muszę wymyślić :dry: zgagę mam od kilku dni, ale tak to jest jak się miesza słone ze słodkim, kwaśnym itd. Mieszanka wybuchowa :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #608634 przez bea2a
Witam Was po Świętach:)

W piątek przed Świętami byłam na badaniach krwi i teście obciążenia glukozą. Dzisiaj odebrałam wyniki i okazało się, że mam za wysokie wyniki i z tego co poczytałam w necie mam cukrzycę ciążową :( Trochę mnie to zmartwiło bo odżywiam się zdrowo, 4 razy w tygodniu ćwiczę a przytyłam od początku 5 kg. Nic nie wskazywało na wysoki poziom glukozy. Nie mam nadwagi i wszystkie inne wyniki mam super. Jedyne co to mam obciążenie genetyczne bo obie moje babcie miały cukrzycę typu 2. No i padło na mnie. Mam wynik po 1h - 205 mg/ml i po 2h - 161 mg/dl a z tego co czytałam to norma jest do 140 mg/dl.

Skoro nie jadłam dużo słodyczy i zdrowo się odżywiałam, to już sama nie wiem co teraz będę jadła :(

11 lata 8 miesiąc temu #608701 przez sloneczko33
witam po swietach kochane zycze wam milego i słonecznego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608759 przez Nikaa
bea kochana nie martw się - mój lekarz powiedział, że norma po 2 h jest 140 to fakt ale będzie dobrze - kuzynka mojego męża całą ciążę odżywiała się zdrowo i też się okazało, że ma cukrzycę ciążową. Musiała sobie odpuścić słodkie i kontrolować poziom cukru (sama miała "takie coś" :P) i wszystko było w porządku urodził się zdrowy i śliczny Boguszek :) grunt, że zostało zdiagnozowane i teraz możecie z lekarzem działać w odpowiednim kierunku ... jedyne co, że wysoka cukrzyca ciążowa podobno (zaznaczam podobno bo to wyczytałam w necie wiadomo jak to jest z informacjami w necie ) może być wskazaniem do cc

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #608789 przez emi87
Witam po świetach :)

u nas tez remontowo - mąż już dziś pokoik maluje wiec w tym tyg zakończymy :) ja robie obiadek (popołudniu do pracki,rano tez juz zahaczyłam :P) a wczoraj obkupiłam trochę mała (pościele,kocyki itp) :) jak przyjda rzeczy to sie pochwale :)

ja staram sie spać na lewym ale czesto budze sie na plecach (jakoś mi najwygodniej) :) czasem spie z rogalem,czasem go w nocy wyrzucam hehe i budze sie bez :P

karolinap ale masz juz duzy brzuś!! mój to chyba w miejscu stanął :P

bea a kiedy wizyta u lekarza?? nie ma co sie martwić - da pewnie diete uboższą w cukry i bedzie dobrze :* nie martw sie kochana :)

Qltoorka nareszcie przeprowadzka!! super! trzymam kciuki żeby sił nie zabrakło :P

11 lata 8 miesiąc temu #608805 przez bisbas
witam mamcie po świetach :) brzuszki przepiekne jak tak patrze na wasze to ja chyba wcale brzucha nie mam , mam nadzieje ze mala rozmiarowo dobrze sie rozwija i rośnie normalnie a brzuszek jak to brzuszek nadgoni potem :)

co do spania to ze wzgledu ze moj brzuch nie jest jakos duzy wygodnie mi w kazdej pozycji i tez tak spie nawet i na brzuchu bo to byla moja ulubiona pozycja z przed ciazy polozna powiedziala ze nie ma przeciwwskazania i na brzuchu tez laduje a jak mala sie zaczyna wiercic i kopac to zmieniam pozycje na inna sama podpowiada co jej pasuje :):):)

u nas dzisiaj przepiekna pogoda sloneczko swieci od samego rana i dosc cieplutko jest bo 7 na plusie mam nadzieje ze u was tez sie poprawilo i nie pada ten wstretny snieg :)

Lakrijka pochwal sie brzuszkiem tak bardzo bym chciala zobaczyc no i opowiadaj wlasnie jak to jest z tymi ruchami z tego co pamietam to ty masz lozysko na przedniej scianie ale pewnie juz maluszki czujesz :)

Qltoorka ty sie tam oszczedzaj i odpoczywaj ile mozesz pomalutku bo jak sie przemeczysz to potem nic juz nie zrobisz wiec spokojnie :)

Bea nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze lekarz wysle cie na diabetyka czy jak tam on sie nazywa przepisze dietke i bedzie ok a po ciazy napewno cukrzyca ci zniknie czasem tak sie zdarza widocznie taka twoja natura i tak mialo byc bedzie dobrze nie zamartwiaj sie :)

11 lata 8 miesiąc temu #608809 przez magdalenagal
Dzień dobry Miłe Panie :-)

Ja dziś rano byłam na glukozie. Wyniki będę miała jutro.
Nie wiem czy któraś z Was tak miała, ale strrrasznie mi się chce spać.

Qultoorka- żebyś Ty nie przesadziła z tym noszeniem!

karolinap i karolinkanice16 śliczne jesteście Mamcie :-)

bea nie martw się- internetowe normy nie zawsze są właściwe. Może u Ciebie występuje jakaś "okoliczność łagodząca". Na pewno wszystko będzie ok :-)

Dziubdzasku- Ja się nie mieszczę w moje ciążowe-szmateksowe nabytki. Wczoraj założyłam z pozoru dużą tunikę i w cyckach niemal utknęłam... A Michał kopie jak wściekły. Monsz chcąc być dowcipny mówi do brzucha- "Nie kop Mamy bo się spocisz..." Myślę że jak Go zabiję posadzą mnie co najwyżej za kłusownictwo.

11 lata 8 miesiąc temu #608837 przez dorkiszon
Hello!
Ja sobie jutro idę na wizytę :D wkleiłam fotke na FB, którą obiecałam jakis czas temu :P

11 lata 8 miesiąc temu #608847 przez bea2a
Staram się nie martwić na razie. Wizytę mam w poniedziałek. Najgorsze, że co chwilę się zastanawiam co mogę zjeść a co nie i boję się, że będę za mało jadła. W dodatku w środę wyjeżdżamy na 5 dni nad morze i mamy wykupione wyżywienie, ale nie wiem co tam serwują i czy będę to mogła jeść. Kurcze, zawsze muszą być jakieś utrudnienia...

11 lata 8 miesiąc temu #608865 przez Nikaa
bea a może zadzwoń do lekarza i dopytaj ? masz do niedo jakiś kontakt?
Dziewczyny mam pytanie bo szukam i nie mogę znaleźć :(
czy skierowanie do ortopedy może wystawić mi ginekolog czy muszę iść do rodzinnego ( w święta odezwała się rwa kulszowa - :( ehhh przed ciążą czegoś takiego nie miałam) :unsure:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #608870 przez bea2a
Mam do niego numer telefonu ale stwierdziłam, że nie będę dzwonić, tylko poczekam do poniedziałku. Do tej pory nie będę jeść słodyczy i zastosuje się do ogólnych uwag na temat cukrzycy ciężarnych. Myślę, że mi nie powinno to zaszkodzić a nie chce panikować :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka