- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Karolinap brzusio sliczny okraglutki
a moja mala Pinda wczoraj prawdopodobnie zmieniala polozenie, tak mi wypchala dupeczke i plecki ze sie dopiac nie moglam w kurtce w ktorej 2 dni temu mialam luz, plecy mnie bolaly i wogole czulam ze piczka cos kombinuje... Dzisiaj sie obudzilam jak nowo narodzona, brzuszek mniejszy i ruchy czuje w zupelnie innym miejscu.
Oltoorka ty tam uwazaj na siebie, nie wszystko trzeba robic w jeden dzien po przeprowadzce czekamy na fotki nowego lokum
P.S wczoraj rozmawialam z kolezanka jest w 33tc i przytyla tylko 6 kilo(wyglada na 16)-ale i tak mi nerw skoczyl bo ja juz mam 8 na plusie
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Muszę się dzisiaj zapisać na wizytę, bo powinna być w zeszłym tygodniu ale brakło terminów. Może się wbije na koniec tygodnia.
Maz chce mnie niedługo zabrać na zakupy łóżeczko mieliśmy kupić dopiero w maju, ale doszedł do wniosku, że wcześniej będzie lepiej ja na to jak na lato przy okazji kupię kocyki, ręczniczki itp muszę się wreszcie wziąć za kompletowanie wyprawki. Cos tam już mam, ale nie idę wg żadnej listy i może się okazać, że czegoś zapomniałam. W związku z tym przekopałam się przez forum i znalazłam wasze listy wyprawkowe będę porównywać
Dwa dni nas praktycznie w domu nie było, a bałagan taki jakbysmy trójkę dzieci samą w domu zostawili...idę to ogarnąć i pranie powiesić i jakiś lekki obiadek muszę wymyślić zgagę mam od kilku dni, ale tak to jest jak się miesza słone ze słodkim, kwaśnym itd. Mieszanka wybuchowa
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
W piątek przed Świętami byłam na badaniach krwi i teście obciążenia glukozą. Dzisiaj odebrałam wyniki i okazało się, że mam za wysokie wyniki i z tego co poczytałam w necie mam cukrzycę ciążową Trochę mnie to zmartwiło bo odżywiam się zdrowo, 4 razy w tygodniu ćwiczę a przytyłam od początku 5 kg. Nic nie wskazywało na wysoki poziom glukozy. Nie mam nadwagi i wszystkie inne wyniki mam super. Jedyne co to mam obciążenie genetyczne bo obie moje babcie miały cukrzycę typu 2. No i padło na mnie. Mam wynik po 1h - 205 mg/ml i po 2h - 161 mg/dl a z tego co czytałam to norma jest do 140 mg/dl.
Skoro nie jadłam dużo słodyczy i zdrowo się odżywiałam, to już sama nie wiem co teraz będę jadła
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
u nas tez remontowo - mąż już dziś pokoik maluje wiec w tym tyg zakończymy ja robie obiadek (popołudniu do pracki,rano tez juz zahaczyłam ) a wczoraj obkupiłam trochę mała (pościele,kocyki itp) jak przyjda rzeczy to sie pochwale
ja staram sie spać na lewym ale czesto budze sie na plecach (jakoś mi najwygodniej) czasem spie z rogalem,czasem go w nocy wyrzucam hehe i budze sie bez
karolinap ale masz juz duzy brzuś!! mój to chyba w miejscu stanął
bea a kiedy wizyta u lekarza?? nie ma co sie martwić - da pewnie diete uboższą w cukry i bedzie dobrze :* nie martw sie kochana
Qltoorka nareszcie przeprowadzka!! super! trzymam kciuki żeby sił nie zabrakło
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
co do spania to ze wzgledu ze moj brzuch nie jest jakos duzy wygodnie mi w kazdej pozycji i tez tak spie nawet i na brzuchu bo to byla moja ulubiona pozycja z przed ciazy polozna powiedziala ze nie ma przeciwwskazania i na brzuchu tez laduje a jak mala sie zaczyna wiercic i kopac to zmieniam pozycje na inna sama podpowiada co jej pasuje
u nas dzisiaj przepiekna pogoda sloneczko swieci od samego rana i dosc cieplutko jest bo 7 na plusie mam nadzieje ze u was tez sie poprawilo i nie pada ten wstretny snieg
Lakrijka pochwal sie brzuszkiem tak bardzo bym chciala zobaczyc no i opowiadaj wlasnie jak to jest z tymi ruchami z tego co pamietam to ty masz lozysko na przedniej scianie ale pewnie juz maluszki czujesz
Qltoorka ty sie tam oszczedzaj i odpoczywaj ile mozesz pomalutku bo jak sie przemeczysz to potem nic juz nie zrobisz wiec spokojnie
Bea nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze lekarz wysle cie na diabetyka czy jak tam on sie nazywa przepisze dietke i bedzie ok a po ciazy napewno cukrzyca ci zniknie czasem tak sie zdarza widocznie taka twoja natura i tak mialo byc bedzie dobrze nie zamartwiaj sie
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dziś rano byłam na glukozie. Wyniki będę miała jutro.
Nie wiem czy któraś z Was tak miała, ale strrrasznie mi się chce spać.
Qultoorka- żebyś Ty nie przesadziła z tym noszeniem!
karolinap i karolinkanice16 śliczne jesteście Mamcie
bea nie martw się- internetowe normy nie zawsze są właściwe. Może u Ciebie występuje jakaś "okoliczność łagodząca". Na pewno wszystko będzie ok
Dziubdzasku- Ja się nie mieszczę w moje ciążowe-szmateksowe nabytki. Wczoraj założyłam z pozoru dużą tunikę i w cyckach niemal utknęłam... A Michał kopie jak wściekły. Monsz chcąc być dowcipny mówi do brzucha- "Nie kop Mamy bo się spocisz..." Myślę że jak Go zabiję posadzą mnie co najwyżej za kłusownictwo.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Dziewczyny mam pytanie bo szukam i nie mogę znaleźć
czy skierowanie do ortopedy może wystawić mi ginekolog czy muszę iść do rodzinnego ( w święta odezwała się rwa kulszowa - ehhh przed ciążą czegoś takiego nie miałam)
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania