BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #607409 przez Joanna89
Uff ale się dziś naćwiczyłam! aż trzęsą mi się nogi ! hehe gdzie na kondycja sprzed paru miesięcy...ale nie jest zle ,coraz lepiej !:)

ćwiczcie mamusie , moja maleńka zaczęła szaleć , dotleniła się :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #607438 przez Qltoorka
Uniuni, 100 lat, Mamuśka :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #607439 przez siwa342
[/b]Joanna89 a dowiadywałaś się może jeszcze koleżanki ta temet tego wózka QUINNY MOODD bo coś mówiłaś że ktoś tam ma, a ja nie widziałam go nawet na żywo :( musze gdzieś wypatrzeć

Ja mam większość rzezcy dla małej używanych dlatego wózek chce nowy i tez mi się ten model podoba i z wyglądu i z funkcji że będe zbierać az nazbieram :) chce potem dla nastepnego dzieciaczka więc myślę że warto zainwestować

Ta huśtawka z projektorem świetna ale już nie na moje finanse,kupiłam inną używaną a za to bede miała na swój wózek :)

A co do wielkości widziałam większe dzieci w tym wózku więc sama nie wiem co o tym myśleć

uniuni dzisiaj ogladałam program o bardzo wczesnych wcześnikach czyli 23 tydzień i rzadko które przeżyje a 1 na 10 jest zdrowe :( no ale jesteśmy coraz bliżej więc trzeba myśleć pozytywnie

bisbas
takie sesje najlepiej robi sie miedzy 2-4tyg bo wtedy maluszki bardzo dużo spią i jakoś im to mniej przeszkadza :)

Ja mam wizyte zaraz po świętach,macie takie duże dzieciątka że sama jestem ciekawa ile ta moja pannica waży i mierzy,no i ile mi sie przybrało przez ten miesiąc bo widze że sporo urosłam...

A tak wogóle to WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607463 przez karolinap
Witam.
Co do lezaczka to wlasnie- może ktoras coś doradzi z doswiadczenia?
- ostatnio szwagierka mowila mi ze jesli mogę sobie pozwolic to mam zainwestować w taka hustawke bo sie dziecko ulula do spania bo ma funkcje bujania w gore i w gol, w prawo i lewo
- kuzynka mowila ze najlepiej kupic te na plozach no mozna bujac np. Reka albo noga, no i w razie potrzeby zablokować a te FP maja dodatkowo wibracje,
- inna kuzynka twierdzi ze najlepsze są te najprostsze, bez wibracji, bez tych płóz, tylko takie proste na drucikach, które się w żaden sposób nie rusza bo wtedy dziecko nie nauczymy bujania.
I bądź tu mądry! :lol:

NO I OCZYWISCIE WESOLYCH SWIAT LIPCOWECZKI
Ja przez święta z forum nie znikam, ale juz Wam życzę
- spokojnych i radosnych świat Wielkanocnych
- oby Nasze maluszki nie miały za dużo zachcianek i po świętach waga Nam się nie zmieniła ;)
- oby te białe święta upłynęły w spokoju, bez skurczy i żadnych innych dolegliwości!
- zeby zajączek przyniósł coś naszych maluszkom w koszyczku (to w końcu ich pierwsze święta Wielkanocne) :)
- no i by były spedzone w rodzinnym gronie, z Naszymi drugimi połówkami (i niech Was tam nic nie szczypie, nie boli, nie piecze :P )

Wesołego Alleluja :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #607496 przez patrysia305
magdalenanice
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

masz już enzo evo powiedz mi tylko czy on jest taki miękki czy twarym wózkiem, jeżeli widziałaś np wózki tako np laret on ma takie sprężyny i jest bardzo miękki czy możesz coś o tym napisać, i czy spacerówka jest tyłem i przodem do kierunku jazdy i czy siedzisko jest na płasko i tak żeby normalnie siedział?

ja sie zastanawiam nad x landerem xa, ale nie wiem bo ponoć dziecko nie siedzi tak pionowo w nim i gondolka jest nie bardzo duża ;/

11 lata 8 miesiąc temu #607500 przez bea2a
karolinap napisał:

Bea2a My jedziemy do Karola ;) a Wy?

A my do Arka:) Czyli jednak nie ta sama 18-stka ;)

11 lata 8 miesiąc temu #607504 przez karolinap
Bea2a ach, szkoda. Juz myślałam, ze będą tam jakieś pyszności z Twojego bloga :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607547 przez Joanna89
WITAJCIE :) U mnie piękne słoneczko, koszyczek mam naszykowany, za niedługo się wybieramy "święcić" potem wizyta u babci:)
A więc z nadchodzących Świąt:

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje.
Mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Siwa wózek jeździ po moim osiedlu, jeździ w Nim 5 miesięczna dziewczynka,wózek jest różowy z białymi stelażami. Babeczka dała 3,700zł kupowała w tamtym roku.Mówi ,że jaka na razie jest rewelacyjny, fajnie lekko się jeździ.Dzidziuś fajnie leżał:) Kosz miał fajny bo można dokupić większy na zakupy.
Jeszcze się zastanawiam,może wypatrzę inny lepszy:) X-landery są u mnie w hurtowni, ten najnowszy model,zgrabny i ładny, dużo ludzi go ma u mnie w mieście.
Podoba mi się model x-lander MOVE,a XA wcale nie ma małej gondolki, na pewno jest większe niż Quinnny. Dotykałam,macałam jest OK :) Tylko wyglądowo mi bliżej Quinny..

Karolinap leżaczek to też już osobista sprawa, my chcemy ten grający i bujający:) Podoba mi się Fisher Price są śliczne

allegro.pl/fisher-price-hustawka-z-proje...yka-i3108000767.html

sporo osób kupuję i ma dobre opinie.

11 lata 8 miesiąc temu #607573 przez siwa342
karolinap no więc tak ja mam huśtawkę ale husta sie tylko w tył i przód ,osobno bujaczek-leżaczek takie małe cudo z wibracjami i jeszcze dostałam od koleżanki taki całkiem zwykły prosty bez żadnych bajerów :) więc opcja ful wypas tylko gorzej gdzie to trzymać,jak znajdę chwilę wrzucę fotki :)

teraz trzeba się wyszykować i iść poświecić jajca... okazja do wystrojenia się i umalowania bo po domu to mi się nie specjalnie chce malować i stroić byle by wygodnie :)

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #607580 przez patrysia305
x lander xa ma 73 cm gondolkę oczywiście chodzi o wymiar długości wewnętrznej - nie jest duża

11 lata 8 miesiąc temu #607583 przez karolinap
Siwa342 Teraz tylko ciekawe, który się najbardziej przyda i sprawdzi bo ja muszę kupić coś nowego wiec pewnie kupie jedno z tych trzech :)

Ja z koszyczkiem się nie wybieram ;) Moja kurtka jest juz tak obcisla ze nie lubię w niej chodzić a zimowy płaszczyk się nie dopina ;)
Miałam nadzieje na ładniejsza pogoda na święta, ze moze bede mogła iść w rozpiętej ale niestety mamy białe święta ;)
Brakuje mi tylko w radio świątecznych piosenek i kolęd i byłabym sklonna uwierzyć ze to bożonarodzeniowe święta :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #607586 przez Kasik88
Hej!
Wesołych Świąt Wszystkim!
Qltoorka wielkie gratulacje !!! :)
Co do x-landera xa to jestem posiadaczką ale modelu z 2010 roku dla synka i moja gondolka ma 80cm wewnątrz, więc mała nie jest, nam posłużyła do 5 miesiąca, później chciał już patrzeć na świat:) teraz ba zmianę jeździ w spacerówce od xa i mamy też x-landera xs - taki do samochodu, albo na wszelki wypadek gdyby się zmęczył. Już pisałam kiedyś hoho ... że fajnie się prowadzi i ta jego waga mimo dmuchanych kół jest ok, a że są duże to ja je tak jakby wciągam po schodach, tak samo w dół zjeżdżam. Ale tak jak któraś pisała że każdej inny pasować będzie. Ile mam tyle opinii.
koleżanka np. ma wózek z pegperego i klnie na niego niemiłosiernie, np. jak jedziemy gdzieś i jest jakiś zjazd to ona zawsze ma kłopot, bo to za małe kółka albo się gdzieś między płytki chodnikowe zablokuje, a my bez problemu wszędzie wjedziemy :)
Ok, lecę ze święconką.

11 lata 8 miesiąc temu #607592 przez alba77
ja mam taki leżaczek i jestem zadowolona, mała potrafiła spędzić w nim nie jedną drzemkę :laugh: allegro.pl/bright-starts-lezaczek-ptasze...cje-i3116517159.html
WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich :)

11 lata 8 miesiąc temu #607606 przez uniuni
Qltoorka dziekuje :kiss: Jak zwykle pamietasz o wszystkich :)

Dziewczyny, Wesolych i rodzinnych Swiat Wam zycze :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #607637 przez siwa342
ja o x lander czytałam i z opini jakoś duzo znalazłam negatywnych opini,pozytywne też były-widziałam go na żywo i jakoś mi siewydawał ciężki....

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka