BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #607146 przez Kamilka22
Temat wózków rzeka .. :) każdy patrzy na co innego,każdy ma jakieś swoje widzimisie:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #607147 przez Qltoorka
Kamilka22 napisał:

wszyscy co mają lub mieli x-ladery to chwalą je więc chyba musi być dobry.

No niestety nie wszyscy... Moja przyjaciółka jest bardzo niezadowolona z X-landera... Jaki dokładnie model, nie powiem, bo nie pamiętam... Ale drażnił ją szeroki rozstaw kółek tylnich, bo po żadnym sklepie sie poruszać nie potrafiła... Wózek stoi w piwnicy, powiedziała "jak chcesz to bierz" a dla drugiego dzieciątka, które urodzi się w kwietniu kupiła Quinny Buzz

11 lata 9 miesiąc temu #607149 przez Joanna89
No właśnie mi jedynie quinny nie wydawał się jak masywny kombajn..nie lubię takich duży wózków...koła też duuże mi się nie podobają, ale kierunek jazdy też chce zmienny, no i chciałabym żeby był lekki.
X-lander nie jest taki ogromny, wiec może...nie wiem jeszcze mam czas:)
Rozważam wszystko za i przeciw ale tak jak mówi Qltoorka nie ma wózków idealnych:)

11 lata 9 miesiąc temu #607151 przez Joanna89
3,5 kg - dziecko
3 kg - krew i dodatkowe płyny
2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach
1 kg - powiększona macica
1 kg - wody płodowe
1 kg - łożysko

ohh żeby tak było..tylko 12kg :)hehe

11 lata 9 miesiąc temu #607153 przez bisbas
wózki jak Kamilka pisala temat rzeka ale podyskutować zawsze na ich temat można :)

11 lata 9 miesiąc temu #607154 przez Joanna89
Noo tylko ja mam wiedzę na ten temat zerową, tyle co usłyszę, lub ktoś mi powie, więc za dużo nie doradzę. I tak każda kupi jaki chce i sama się przekona :)

11 lata 9 miesiąc temu #607157 przez bisbas
Joanna89 napisał:

3,5 kg - dziecko
3 kg - krew i dodatkowe płyny
2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach
1 kg - powiększona macica
1 kg - wody płodowe
1 kg - łożysko

ohh żeby tak było..tylko 12kg :)hehe

mi raczej sie nie uda juz mam 8kg na plusie :)a przy pierwszym przytylam ok 20 kg i szybko udalo sie zrzucic zreszta tych kilogramow nie bylo wcale widac wiedzialam o nich tylko ja jak stawalam na wage :) nie ma sie czym przejmowac wazne ze dzidzia zdrowa potem najwyzej scisla dietka i bieganie na spacerki

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #607161 przez Qltoorka
Jaka zgrabna zmiana tematu, Joanna :) Ty jesteś na dobrej drodze do uzyskania takiej wagi na koniec ciąży ;) Ja, póki co mam 7 kg na plusie, ale dalej chudzielcem jestem, te 7 kg to chyba waży ta piłeczka do kosza, którą noszę :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #607162 przez Joanna89
Bisbas ja miałam przed ciąża nie dowagę,ważyłam od 17 roku życia 42kg, ponoć kobiety z niedowagą nawet 20kg mogą przytyć. Ja na razie mam 4kg na plusie,najważniejsze,jest zdrowie malucha, a jak po ciąży zaciśnie się pasa to się zrzuci :) Moja mama gdy mnie rodziła ważyła 52kg,też wychodziła z wagi 42/43kg...Każda chce wyglądać jak najlepiej to oczywiste, ale ja jem wszystko co chce, trzymam się tylko tego że ostatnio posiłek jem do 19, i tak nie jestem później głodna, no i dużo owoców, warzyw..:)

Qltoorka może mi się uda,dużo się ruszam więc może.....
Kamilka no teraz II i III trymestr najwięcej fajnie bybyło gdyby się to rozłozyło na te wszystkie tygodnie...moja znajoma na tydzień przybierała 3 kg od 30 tygodnia.

11 lata 9 miesiąc temu #607163 przez Kamilka22
12kg kurde marzenie moje;p ale tak na prawdę to chyba teraz dopiero będziemy tyły co? bo dziecko teraz będzie przybierać na wadze.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #607170 przez Joanna89
Ja schowałam wagę, zapamiętałam 47kg i tego się będę teraz trzymać :D po co się stresować jakimiś cyferkami...:D wczoraj ćwiczyłam i na pupie mam zakwasy ze zwykłych przysiadów...
a wy ćwiczycie w domku? ja wieczorem włączam muzę i jadę :D

11 lata 9 miesiąc temu #607174 przez Qltoorka
Joanna, ja na początku ciąży martwiłam się bardzo tym co czytałam, że kobiety z niedowagą powinny przytyć więcej... Potem dałam sobie jednak spokój z tym, bo to że mało ważę to nie znaczy, że jestem wychudzona, na głodzie czy coś... Ja po prostu całe życie mało ważyłam, a jadłam normalnie, zawsze zdrowa byłam, taka moja uroda, więc dlaczego mam sie teraz obżerać na siłę, bo poradniki radzą przytyć mi więcej... Phi!

11 lata 9 miesiąc temu #607179 przez Joanna89
no ja mam tak samo, nigdy nie czułam się chudzielcem...mamy po prostu taką budowę ciała.
U mnie to rodzinne bo moja mama ma 43 lata a waży 43kg hehe także się nieprzejmuję, no też niska dość... zresztą czego się spodziewać jak prawie codziennie latam na basen ,dużo ćwiczę, spaceruję, staram się żyć zdrowo, na tyle ile mogę !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #607188 przez bisbas
ja nie cwicze lenia mam zreszta przy prawie 4 latku nie da za bardzo rady a i przy nim (ćwiczenie) jest :)

moja waga wyjsciowa byla 55 kg choc nie do konca taka wyjsciowa bo z blizniakami zaraz na poczatku przytylam 5 kg i po poronieniu mi to zostalo

11 lata 9 miesiąc temu #607189 przez Qltoorka
Moja mama nawet 40kg nie waży :P A tata waży tyle co ja :P Ale ich waga akurat jest uzależniona również od ich wzrostu :) bo oboje niscy są... Mój brat też patyczak :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka