- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
Ja się do szkły rodzenia wybieram ale szczególnie po to aby zobaczyc porodówke(sama porodówke widziałam na odwiedzinach no ale sali porodu nie ) u nas kosztuje 150zł mam w pobliżu darmową ale tyle samo mnie wyjdzie dojazdy za paliwo no i nie zwiedze porodówki tam gdzie chce rodzic
Ja zaraz ide spać bo bede miała pobudkę ok 3-4 rano musze po męża jechać... dobija mnie jak nie ma jak z niemiec wrócić i go wyrzucaja 25km od domu i trzeba po niego jeździć
ach miałam sprzątać kuchnie ale nie mam weny... a tylko mi to pozostało
dzisiaj przyszła mi pościel do łóżeczka kołdra,poduszka,ochraniacz i baldachim kupiłam wcześniej już ale zielona bo myślałam że bedzie chłopak i musiałam kupić różówą taki delikatny róż
wczoraj lepiłam sobie pierogi ruskie bo miałam już taką ochote i nie umiałam się powstrzymać o godz 24:00 wcinałam,dzisiaj znowu na obiadek i jeszcze jutro bo post-uwielbiam pierogi ruskie,mężusiowi musiałam robić na słodko bo inych nie toleruje-faceci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zresztą ja zamówię w maju, jakoś nie widzę potrzeby żeby już mieć pościel:)
chcę zamówić taką :
allegro.pl/kubus-disney-posciel-6-el-90-...dlo-i3062576933.html
a jedną jakaś w fiolecie jasnym lub beżu:)
MM ruskie są najlepsze! też miałam ruskie na kolację z cebulką
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
allegro.pl/posciel-6-el-120-90-bawelna-1...cja-i3113827377.html
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny u mnie w końcu jakaś dobra wiadomość dziś dostaliśmy telefon że wybrali Nas do wynajmu mieszkania i 5 kwietnia się przeprowadzamy . Nawet nie wiecie jak się cieszę w końcu .
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
ładna ta pościel z kubusiem, ja szukam ze smerfami i nie widziałam nigdzie- może Wy się spotkałyście ??
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ze smerfami nie widziałam..ale tą z Kubusiem zamówię na pewno bo jest cudna i jakoś super:)
tzn ze smerfami są ale nie do łóżeczek:)
www.humi.pl/index.php?cat_id=210&page=0&view=3&sort=prod
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/smerfy-p...lozeczka_520790.html
dobranoc bo mąż goni
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
wstałam rano i przeżyłam szok za oknem tak sypie, wszędzie biało aż sie humor zepsuł :/ mam nadzieję że wizyta poprawi nastrój
karolinkanice16 no to to była ta tajemnica o której nie chciałaś nam powiedzieć super że poszło po waszej myśli
Miłego dnia pomimo pogody Wam życzę
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do szkoły rodzenia to wybieram się do takowej przy szpitalu w którym chce rodzić. U mnie kosztuje 500 zł ale w tym mam już cenę porodu rodzinnego, który w moim szpitalu kosztuje 150 zł. Teściowa mnie oczywiście wyśmiała, że to nie potrzebne i że nie ma tam nic ciekawego. Ale i tak jej nie słucham bo nie lubię jak ktoś się wypowiada na jakiś temat a sam na takiej szkole nie był i nie widział. Zresztą ona to taka wszechwiedząca jest i najmądrzejsza. Jak na razie wszystkie kobietki, które uczestniczyły w szkole rodzenia, to raczej polecają i chwalą Dla tych kobiet, które mają mężów w domu i oni się interesują wszystkim do dziecka, to szkoła może i nie jest rewelacją ale mój mąż dużo pracuje i nie udziela się, więc szkoła rodzenia, to będzie fajny czas spędzony razem w trójeczkę
Pogoda dzisiaj paskudna...co to będą za Święta:(
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,1...tna_komunikacje.html
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
swoja droga ciakwa jestem czy to przejdzie nie sadze by miasto tak latwo zrezygnowalo z zarobku ba a nawet bylo sklonne do tego doplacac no nic zobaczymy moze widza w tym jakis inny cel badz zarobek bo przeciez prawie nik nic nikomu nie daje za darmo
no i witam wszystkie mamusie
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Dziękuję bardzo za poparcie, Mamuśki Wy moje
A dziś jak odsłoniłam okna rano to mnie zatkało... Znowu nasypało I ponoć święta będą białe...
Kamilka, ja jestem już po 3 zajęciach w szkole rodzenia i szczerze...póki co, niewiele mi one dają... Na razie sama teoria, niewiele nowego się dowiedziałam...
Pierwsze zajęcia były na temat praw kobiet w ciąży i matek w pracy i o banku komórek macierzystych, drugie-wyprawka, wczorajsze- Poród część I, na których omawiane były etapy porodu i lista rzeczy potrzebnych do szpitala...
Ćwiczenia, o których mówisz mają dopiero być...
A zajęcia w ogóle są krótkie, bo trwają od 1-1,5 h.
Na razie jedynym plusem dla mnie jest fakt bliższego poznania położnej, która będzie u mnie na wizytach po porodzie i jej wizji, pomysłów, co na pewno mi się przyda, gdy będzie mnie odwiedzać..
Przede mną jeszcze tylko 4 zajęcia...
Ludzie na zajęciach tez się nie integrują, bo prawie każda przychodzi z facetem... Ja byłam na ostatnich dwóch zajęciach sama, bo mąż każdą wolną chwilę po pracy poświęca na remont...
U nas tylko jedne zajęcia mają byc bez udziału męskiej części
A z takich ciekawostek, o których mówiła wczoraj to np. żeby zabrać do szpitala ręczniki kuchenne do używania po myciu krocza i ran (ja bym nie pomyślała), no i żeby nie uzywać jednorazowych majtek poporodowych (ale o tym już słyszałam, że położne tego nie tolerują), tylko przewiewną bawełnianą bieliznę...albo biegać na japoneczkę
O, mówiła też, że używanie tych ochraniaczy na łóżeczko to jakiś beznadziejny wynalazek... że można go używać, gdy dziecko jakoś wyjątkowo się rzuca, ale dla takiego maluszka to jest niepotrzebne, bo tylko dodatkowo zabieramy mu potrzebne światło i ograniczamy widoczność...
karolinkanice, GRATULACJE w sprawie mieszkania Lepiej zacznij już się pakować
Joanna, pościel super, ale chyba nie bedzie pasowała do Twojej koncepcji białego pokoiku... Czy zmieniłaś już zdanie i chcesz kolorowo?
uniuni, przepiękne widoki Same zdjęcia zapierają dech w piersi, a co dopiero na żywo zapewne