BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #606562 przez siwa342
askan2 ja wyladowalam w szpitalu w 6 tyg i wszystkie na sali były w zaawansowanej ciąży i też im 2 tazy dziennie te ktg robili i po 3 dniach juz mnie ten dzwiek troszke drażnił-niesety ja nawet jakbym chciała to by nie było słychać i wogóle nie wiedzieli czy z fasolka wszystko ok bo serca nie było widać.... ale swojego dzidziusia bym posłuchała:)

Ja się do szkły rodzenia wybieram ale szczególnie po to aby zobaczyc porodówke(sama porodówke widziałam na odwiedzinach no ale sali porodu nie ) u nas kosztuje 150zł mam w pobliżu darmową ale tyle samo mnie wyjdzie dojazdy za paliwo no i nie zwiedze porodówki tam gdzie chce rodzic

Ja zaraz ide spać bo bede miała pobudkę ok 3-4 rano :dry: musze po męża jechać... dobija mnie jak nie ma jak z niemiec wrócić i go wyrzucaja 25km od domu i trzeba po niego jeździć

ach miałam sprzątać kuchnie ale nie mam weny... a tylko mi to pozostało

dzisiaj przyszła mi pościel do łóżeczka :) kołdra,poduszka,ochraniacz i baldachim :) kupiłam wcześniej już ale zielona bo myślałam że bedzie chłopak i musiałam kupić różówą :) taki delikatny róż

wczoraj lepiłam sobie pierogi ruskie bo miałam już taką ochote i nie umiałam się powstrzymać o godz 24:00 wcinałam,dzisiaj znowu na obiadek i jeszcze jutro bo post-uwielbiam pierogi ruskie,mężusiowi musiałam robić na słodko bo inych nie toleruje-faceci

MAJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #606566 przez Joanna89
Siwa mi się zielony podoba dla dziewczynki, a nie tylko ten róż i róż :D:D hehe
Zresztą ja zamówię w maju, jakoś nie widzę potrzeby żeby już mieć pościel:)
chcę zamówić taką :
allegro.pl/kubus-disney-posciel-6-el-90-...dlo-i3062576933.html

a jedną jakaś w fiolecie jasnym lub beżu:)

MM ruskie są najlepsze! też miałam ruskie na kolację z cebulką:)

11 lata 8 miesiąc temu #606571 przez Joanna89
Zmykam , rano idę na basen:) dobrej nocy !

11 lata 8 miesiąc temu #606575 przez siwa342
Joanna89 ja kupiłam taką-różowa w kratkę,taki ładny delikatny róż

allegro.pl/posciel-6-el-120-90-bawelna-1...cja-i3113827377.html

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #606578 przez Joanna89
co kto lubi:D
ja bym wybrała np.różowe misie na chmurce , jest róż ale nie cała różowa:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606582 przez karolinkanice16
Joanna89 ta pościel śliczna takiej szukałam na pewno się na nią skuszę :)

Dziewczyny u mnie w końcu jakaś dobra wiadomość dziś dostaliśmy telefon że wybrali Nas do wynajmu mieszkania i 5 kwietnia się przeprowadzamy :). Nawet nie wiecie jak się cieszę w końcu :):).

11 lata 8 miesiąc temu #606583 przez patrysia305
co do tego ciśnienia to chyba reakcja na biały kitel bo w domu mam normalne, no i jak mierzą mi w szpitalu zwykłym nie elektrycznym ciśnieniomierzem to mam też dobre ;/ sama nie wiem mam tylko nadzieję że to nie bedzie miało wpływu na dzidzię

ładna ta pościel z kubusiem, ja szukam ze smerfami i nie widziałam nigdzie- może Wy się spotkałyście ??

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606585 przez Joanna89
No i tak miałam iść:P
ze smerfami nie widziałam..ale tą z Kubusiem zamówię na pewno bo jest cudna i jakoś super:)
tzn ze smerfami są ale nie do łóżeczek:)

www.humi.pl/index.php?cat_id=210&page=0&view=3&sort=prod

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606587 przez Joanna89
tu jest jedna w smerfy

www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/smerfy-p...lozeczka_520790.html

dobranoc bo mąż goni :P

11 lata 8 miesiąc temu #606794 przez Patrizia
Cześć Mamuśki :)

wstałam rano i przeżyłam szok za oknem tak sypie, wszędzie biało aż sie humor zepsuł :/ mam nadzieję że wizyta poprawi nastrój :)

karolinkanice16 no to to była ta tajemnica o której nie chciałaś nam powiedzieć :P super że poszło po waszej myśli :)

Miłego dnia pomimo pogody Wam życzę :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606813 przez bea2a
Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam z badań krwi i tej sławnej glukozy :) Po wypiciu jakieś 30 minut było mi trochę słabo i niedobrze ale potem minęło i było ok. Dobrze, że wzięłam książkę bo czas szybciej leciał.

Co do szkoły rodzenia to wybieram się do takowej przy szpitalu w którym chce rodzić. U mnie kosztuje 500 zł ale w tym mam już cenę porodu rodzinnego, który w moim szpitalu kosztuje 150 zł. Teściowa mnie oczywiście wyśmiała, że to nie potrzebne i że nie ma tam nic ciekawego. Ale i tak jej nie słucham bo nie lubię jak ktoś się wypowiada na jakiś temat a sam na takiej szkole nie był i nie widział. Zresztą ona to taka wszechwiedząca jest i najmądrzejsza. Jak na razie wszystkie kobietki, które uczestniczyły w szkole rodzenia, to raczej polecają i chwalą :) Dla tych kobiet, które mają mężów w domu i oni się interesują wszystkim do dziecka, to szkoła może i nie jest rewelacją ale mój mąż dużo pracuje i nie udziela się, więc szkoła rodzenia, to będzie fajny czas spędzony razem w trójeczkę :)

Pogoda dzisiaj paskudna...co to będą za Święta:(

11 lata 8 miesiąc temu #606828 przez Nikaa

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #606871 przez bisbas
NIKA dziekuje :)

swoja droga ciakwa jestem czy to przejdzie nie sadze by miasto tak latwo zrezygnowalo z zarobku ba a nawet bylo sklonne do tego doplacac no nic zobaczymy moze widza w tym jakis inny cel badz zarobek bo przeciez prawie nik nic nikomu nie daje za darmo :):):)

no i witam wszystkie mamusie :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606900 przez bea2a
W Tesco jest super kolekcja dla maluszków. Dzięki temu zrobiłam swój pierwszy zakup ciuszków. Dwa bodziaki w cenie 37 zł. Nie mogłam się oprzeć :)

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #606923 przez Qltoorka
Kochane, dzięki Wam od dnia wczorajszego mam nową funkcję w naszym wątku lipcowym :)
Dziękuję bardzo za poparcie, Mamuśki Wy moje :kiss:

A dziś jak odsłoniłam okna rano to mnie zatkało... Znowu nasypało :ohmy: I ponoć święta będą białe... :(

Kamilka, ja jestem już po 3 zajęciach w szkole rodzenia i szczerze...póki co, niewiele mi one dają... Na razie sama teoria, niewiele nowego się dowiedziałam...
Pierwsze zajęcia były na temat praw kobiet w ciąży i matek w pracy i o banku komórek macierzystych, drugie-wyprawka, wczorajsze- Poród część I, na których omawiane były etapy porodu i lista rzeczy potrzebnych do szpitala...
Ćwiczenia, o których mówisz mają dopiero być...
A zajęcia w ogóle są krótkie, bo trwają od 1-1,5 h.
Na razie jedynym plusem dla mnie jest fakt bliższego poznania położnej, która będzie u mnie na wizytach po porodzie i jej wizji, pomysłów, co na pewno mi się przyda, gdy będzie mnie odwiedzać..
Przede mną jeszcze tylko 4 zajęcia...

Ludzie na zajęciach tez się nie integrują, bo prawie każda przychodzi z facetem... Ja byłam na ostatnich dwóch zajęciach sama, bo mąż każdą wolną chwilę po pracy poświęca na remont...
U nas tylko jedne zajęcia mają byc bez udziału męskiej części

A z takich ciekawostek, o których mówiła wczoraj to np. żeby zabrać do szpitala ręczniki kuchenne do używania po myciu krocza i ran (ja bym nie pomyślała), no i żeby nie uzywać jednorazowych majtek poporodowych (ale o tym już słyszałam, że położne tego nie tolerują), tylko przewiewną bawełnianą bieliznę...albo biegać na japoneczkę :P

O, mówiła też, że używanie tych ochraniaczy na łóżeczko to jakiś beznadziejny wynalazek... że można go używać, gdy dziecko jakoś wyjątkowo się rzuca, ale dla takiego maluszka to jest niepotrzebne, bo tylko dodatkowo zabieramy mu potrzebne światło i ograniczamy widoczność...

karolinkanice, GRATULACJE w sprawie mieszkania :) Lepiej zacznij już się pakować ;)

Joanna, pościel super, ale chyba nie bedzie pasowała do Twojej koncepcji białego pokoiku... Czy zmieniłaś już zdanie i chcesz kolorowo?

uniuni, przepiękne widoki :) Same zdjęcia zapierają dech w piersi, a co dopiero na żywo zapewne :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka