BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #606311 przez mycha7
Gdybym nie chodzila z 1 to bym poszla bez zastanawiania. Wtedy tez chodzilam sama:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606314 przez Kamilka22
ale tam na pewno większość chodzi z mężami co;)?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606320 przez mycha7
Wlasnie nie. Tylko to bylo 7 lat temu:-)

11 lata 9 miesiąc temu #606332 przez Kamilka22
Najpierw to muszę się dodzwonić tam do nich i zorientować się czy w ogóle są wolne miejsca

11 lata 9 miesiąc temu #606338 przez osobka85
Cześć brzuchatki:)

Kamilka- ja się zapisałam do szkoły rodzenia- wykłady zaczynam 8 kwietnia :D a ćwiczenia 2 razy w tyg od połowy kwietnia. Moja koleżanka, która rodziła w styczniu twierdzi, że dzięki nauce oddychania właśnie w szkole rodzenia lepiej zniosła poród.

Mi w szkole rodzenia powiedzieli, że póki co na ćwiczenia mam chodzić sama, jeżeli będą zajęcia z udziałem partnera to mają wcześniej dać znać. Z resztą mój mąż jak zobaczył plan zajęć, to stwierdził, że jemu się może ze 3 wykłady/ćwiczenia przydadzą a tak to po co on tam... ehh te chłopy :/

Powoli ogarnia mnie wiosenny nastrój- wreszcie trochę słońca wyszło, bo ostatnio już doła łapałam od pogody :/

jako ze jutro wyjeżdżam do rodziny na święta i nie wiem, czy dam radę do Was zajrzeć życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzących świąt (przede wszystkim żeby te dni były smaczne i słoneczne ;) )

synek- Jaś <3

11 lata 9 miesiąc temu #606402 przez askan2
Hej kobitki ja już od wczoraj w domu, mam zdiagnozowane nadciśnienie indukowane ciążą (na razie to były tylko skoki ale leki już muszę brać do porodu aby się nie pogorszyło) takie ciśnienie przechodzi wraz z porodem więc mam nadzieje że u mnie też tak będzie, poza tym jestem troszkę kołowata po tych lekach.... reszta wyników super a przebadali mnie w szerz i wzdłuż, sześć razy dziennie przychodziła położna słuchałyśmy serduszka małego, a nie raz był taki ubaw jak po całym brzuszku uciekał od tego sprzętu :lol: he he trochę mi tego brakuje ;)

11 lata 9 miesiąc temu #606407 przez patrysia305
baea2aa ja miałam ten sam zestaw ostatnio badań tylko glukozę 50 g

jesteśmy po wizycie, wszystko wporządeczku, Tymek sobie odpoczywał i takie szybkie usg mieliśmy, sprawdzenie serduszka, łożyska, wód. Szyjka jak i żyrafy ponoć jest zamknięta i długa :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #606416 przez patrysia305
aksan a jakie masz ciśnienie, ja jak jadę do gina mam ponad 140 na 89 dziś miałam 149 / 94 a w domu mam normalne najwięcej 129/89

11 lata 9 miesiąc temu #606442 przez askan2
patrysia305 no to spore masz, ja w domu jak mierzyłam po parominutowym spoczynku max miałam 135/85 ale u gina ostatnio skok do 150/90, takie skoki miałam 5 razy w stresowych sytuacjach(najwyższy to chyba 150/100), w szpitalu miałam konsultacje z kardiologiem który się specjalizuje w diagnozowaniu ciężarnych i powiedział że taki skoki są bardzo niebezpieczne dla dziecka, poza tym mój puls dobijał do 115 na minutę, więc powiedział że jestem za prędka ;) nerwowo mi serce pracuje jak się denerwuje... teraz po lekach ciśnienie 120/75 i puls 80

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606446 przez Joanna89
A ja znów mam ciągle za niskie ciśnienie, ale to od zawsze, raz miałam u gina 140/80
a tak to 110/60 , niskie, ale lekarz mówi ,że wszystko ok. Właśnie wróciłam ze spacerku uff...:)

zobaczcie jakie cuda

allegro.pl/listing/user.php/run?change_v...ng=62&us_id=24492242

11 lata 9 miesiąc temu #606452 przez dziubasek
Kamilka ja jak chodzilam do szkoly rodzenia to tylko 3 ostatnie wyklady byly z partnerem a w sumie bylo 10. Szkola rodzenia to super sprawa, polecam :) ... poszlabym drugi raz ale niemam co zrobic z Miss wiec lipka :angry:
Patrysiaohooho ale sie bedzie dzialo :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Askana cesarke ci proponowali, bo przy skokach cisnienia porod naturalny nie jest chyba wskazany...
bea2a szrlotka wyglada megasmakowicie :laugh: chyba po swietach sprobuje upiec :)

11 lata 9 miesiąc temu #606463 przez askan2
dziubasek nie proponowali, mówili że po lekach powinno wszystko się unormować, ja chcę rodzić naturalnie... ale to wszystko wyjdzie w praniu...

11 lata 9 miesiąc temu #606464 przez Joanna89
Mój mąż też chce iść do szkoły rodzenia, mam wrażenie,że chce tego bardziej niż ja :D haha:)
u mnie to koszt 340zł za 10 spotkań,darmowych niema... może się zdecyduję nie wiem jeszcze,raczej wolę pochodzić na basen i ćwiczyć oddychanie w ćwiczeniach :)

mmm szarlotka...ostatnio mój mąż robił jabłecznik na zimno zjadłam pół blachy z bitą śmietaną i lodami śmietankowymi :) a teraz święta i znów same pyszności..:)

11 lata 9 miesiąc temu #606504 przez NataliaK
Cześć dziewczyny :) nie było mnie w domu prawie cały dzień myślałam, żę będe miała dużo czytania a tu 2 strony :) miałam dziś miłe spotkanie z moimi przyjaciółkami na ploteczki i jako że wyjeżdżamy w sobotę w góry na Święta odwiedziłam też siostę i jej dzieciaczki z upominkami świątecznymi oraz rodziców - ale mamcia niestety w pracy była więc zastałam ojczulka tylko. Tak więc dzień minął mi bardzo towarzysko :) mąż już czuje się lepiej także mam nadzieję, ze jutro doprowadzimy dom do porządku tak aby po powrocie szybko zakończyć temat remontu.

magdalena jaja Tobie wyszły superaśne!

joanna też przejrzałam zdjęcia, ciekawa sukienka z czarnymi dodatkami rzadko spotykana (podejrzewam, ze ślubna :)) fajnie, ze Twój mąż się tak udziela i też chce iśc do szkoły rodzenia :) ja osobiście się nie wybieram

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606536 przez Joanna89
NataliaK to suknia to prezent ślubny od siostry mojej mamy,kosztowała krocie,ale to nieślubna to z poprawin :)
Z wesela też coś dodam:)
Ja też się nie wybieram póki co zdania nie zmieniłam:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka