BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #605051 przez dziubasek
Czesc Mamcie :laugh:
Ja troszke poczytalam o tej szczepionce i postanowilam sie na nia nie godzic.... Nie jestem do konca przekonana do szczepionek w ciazy...
Co do finansow... to glowa do gory babeczki kochane... u mnie tez nie jest tak kolorowo jak sie niektorym wydaje ;) ale pieniadze szczescia nie daja wiec z nimi czy bez i tak sobie poradzimy bo musimy... To prawda ze mamy dosyc dobrze platne prace ale oplat tez cala mase...ale ciul tak najwazniejsze zeby wszyscy byli zdrowi i bedzie ok :)
Karolinap ja w 1szej ciazy lecialam ryanairem w 23tc i 25tc- i tu w irlandii nawet nie pytali o zadne zaswiadczenie, za to w PL sluzbisci kazali moi pokazac zaswiadczenie od lekarza i musialam podpisac jakies pismo ze w razie akcji porodowej ponosze koszty miedzyladowania... Miss wiercila sie bardzo przy starcie i ladowaniu ale czulam sie dobrze...
Uniuniale tam u was pieknie :)
Agullawitaj, jakiej plci jest twoj lokator :laugh:
Ja wczoraj robilam nadgodziny, dzisiaj tez skocze na pare godzin wieczorem.... Power jest mega mocny, od rana jestem na nogach i jeszcze mi sie chce do pracy(cos mi sie w glowce poje..lo ;) chyba)jutro ide z Miss na zakupki(bez tatusia wiec wrocimy obladowane ;) )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #605065 przez Kamilka22
Jamajka ja mam ten pierwszy ecru jest super mięciutki i słodki:)

11 lata 8 miesiąc temu #605084 przez Kasik88
Dziewczyny kocyki piękne, ja nie kupuję bo mam masę kocyków, kocy i innych rzeczy jeszcze z lat 70 i 80 - dziadek miał handel i to zostało wszystko jak przestało się to opłacać, więc muszę tylko zobaczyć co mam i gotowe :)
Joanna supper że z Alusią wszystko ok no i z Tobą :)
uniuni wspaniałe widoki
alba cieszę się, że wszystko ok,
agulla witaj!

11 lata 8 miesiąc temu #605094 przez NataliaK
Cześć mamcie :)

Joanna świetnie, ze z maleńswem wszytsko dobrze :) super ujęcia wyszły na usg, ja nie mam takich wyrażnych ale może za tydzień z 3d coś się uda :)

agulla1979 witaj wśród nas :) opowiedz coś więcej o Twoim maleństwie

dziubasek Ty z tą energią to szalejesz normalnie :P też niby coś mi się chce ale póżniej cierpie z bólu pleców :D podziwiam Cię!

uniuni Ależ tam u Ciebie pięknie - pękam z zazdrości!

Magdalena nie głowa do góry pocieszę Cię tym, że ja też pewnie jak każda z nas nie wciska się w swoje wiosenne ubrania - ale i tak wyglądamy pięknie dzięki brzusiom :) jajka wyglądają przepysznie, schrupałabym ze 2 :D

Jamajka kocyki wszytskie są fajne i ten co Joanna wstawiła też mi się podoba bardzo

patrysia305 jeżeli chodzi o mocz to faktycznie dziewczyny mają rację, ze żurawina się świetnie sprawca. Nie każdy lubi soki czy jedzenie żórawiny więc ja Ci polecam witaminy Vitamin + mama, jeżeli jakieś łykasz w ciązy to zamień sobie na te ponieważ one mają w składzie dodatkowo ekstrat z żurawiny,która stale dba o pęcherz i mocz. Ja właśnie je łykam.

U nas w domu prace remontowe staneły - mąż nadal z wysoką gorączką a, ze facet jak chory to od razu plackiem leży i placem nie kiwnie to nici z ukończenia prac a miałam nadzieję, ze przed wyjazdem na Święta będzie już po remoncie i posprzątane więc dobrze, ze nic w tym roku nie szykuje bo nawet nie mam jak ani gdzie ani ochoty. Zabrałam się dziś tylko za pomalowanie kilku elementów szafy żeby chociaż coś porobić ale sama nie jestem w stanie wszystkiego mąz marudzi, że farby nie mam wdychać więc do dupy z taką robotą :/ w ogóle to mam dziś jakiś dzień na NIE! mam nadzieję, ze jutro będzie już lepiej...postanowiłam zrobić sobię labę i idę się wylegiwać.

11 lata 8 miesiąc temu #605101 przez jabluszko
hej dziewczyny! jak ja dawno tu nie bylam. tak duzo naskrobalyscie ze nie dam rady wszystkiego przeczytac. dzis bylam u lekaza i wszystkie wyniki mam ksiazkowe :) ale usg mi nie zrobil

11 lata 8 miesiąc temu #605127 przez Patrizia
uniuni piekne widoki i wloski :) mialam taki sam kolor przed ciaza pozniej spierdzielilam sprawe bo kupilam farbe bez amoniaku i ona byla w kolorze wisni i teraz mam ciemne :( ale zapewne i tak wroce do takich :)

agulla Witaj wsrod nas :) napisz kto sie tam u Ciebie kryje pod serduszkiem :)

jabluszko dobrze ze wyniki ok i szkoda ze nie mialas usg

odebralam wyniki moczu wszystko oki :) zjadlam wlasnie sledzika opiekanego w occie i teraz doprawiam słodkimi żelkami :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #605163 przez bisbas
witam :) u nas w koncu wyszlo słoneczko ale synek nadal chory niestety to jakis wirus grypy pomieszany z ropieniem oczek oj masakra normalnie mam nadzieje ze do niedzieli i bedzie ok

witam nowa mamusie :)

ale ja wam zazdroszcze tych zdjeci dziecinek ja nie moge sobie na to pozwolic wczoraj przyslano mi oferte by zrobic sobie prywatnie usg zwykle bodz 3d/4d ale nie stac mnie za zwykle usg licza sobie 99 funtow a to 3d 199 chyba ich porypało w dodatku 2 godzinki drogi odemnie

11 lata 8 miesiąc temu #605166 przez Kasik88
Meble przybyły :) teraz tylko je skręcić i koniec remontu :D:D:D no i coś na okno zawiesić, ale to zdecyduję co jak już meble będą ustawione. Ciesze się ogromnie, że już powoli się remont kończy :D:D:D:D

11 lata 8 miesiąc temu #605175 przez Joanna89
ja już po basenie i mały co nie co :P hihi
o 19 jadę z psem do weterynarza...szczepienie itp.
Na dworze pizdziawa masakra...

11 lata 8 miesiąc temu #605190 przez NataliaK
bisbas oby synek szybko do zdrowia wrócił :) u nas usg 3d i 4d są też bardzo drogie niestety :(

kasik88 fajnie, ze remoncik prawie skończony, teraz tylko ustawianie, urządzanie i efekt końcowy na pewno będzie super :)

joanna u mnie też zimno i nawet słonka nie ma dziś wiec na spacer nawet się isć nie chce...

11 lata 8 miesiąc temu #605192 przez karolinkanice16
Hej kochane po wizycie wszystko ok :) Ksawery tak się wiercił, że szukaliśmy 15 serduszka już zaczynałam się martwić ale znaleźliśmy nad pępkiem, uciekał niedobry :). Ze mną wszystko ok z małym też więc spoko. Czekam na ważny telefon dzisiaj i chyba się już nie doczekam ehh... może jutro.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #605198 przez Joanna89
karolinkanice16 napisał:

Hej kochane po wizycie wszystko ok :) Ksawery tak się wiercił, że szukaliśmy 15 serduszka już zaczynałam się martwić ale znaleźliśmy nad pępkiem, uciekał niedobry :). Ze mną wszystko ok z małym też więc spoko. Czekam na ważny telefon dzisiaj i chyba się już nie doczekam ehh... może jutro.

fajnie,że wszystko ok!
Dobrze,że mam 200 m na basen to mnie nie przewiało hehe , a takie mialo być ocieplenie.. już nie mogę patrzeć na tą pogodę :/
Ja dziś za badanie i wizytę płaciłam 400zł...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #605204 przez uniuni
Dziubasek Ty jak nakręcona :laugh: I na jodze Ci się nudzi? Ty masz się relaksować - zaglądać w głąb siebie - medytować :lol:

NataliaK faktycznie jak facet chory, to chory ;) Mój wolne z pracy bierze jak go głowa boli :laugh: Życzę powrotu do zdrowia i uważaj żeby Cię tam nie zaraził tym choróbskiem. Zgadzam się z nim - nie powinnaś wdychać farby tam jest jednak tyle tego cholerstwa, że lepiej jak sobie odpuścisz. Jeśli jesteś uparciuchem, to chociaż sobie maskę do malowania kup :) A najlepiej - odpocznij :D Robota nie zając ;)

Jabłuszko cieszę się, że wyniki dobre :) Oby tak dalej! Szkoda, że z usg nie wyszło, a wybierasz się może prywatnie? Ogólnie jak się czujesz?

Patrizia ja akurat mam robione farbą bez amoniaku, lub jak to ładnie nazywają w salonie fryzjerskim - tonerem ;) Kupiłam u nich po ostatniej wizycie, nazywa się rubin i butelka 200ml na dwa razy wystarczy, więc jeszcze raz zdążę się pacnąć :)

Bisbas biedactwo ten Twój synek, a jeszcze jak oczka mu ropieją, to w ogóle. Przykro mi, że nie możesz pójść na usg 3d. Może jeszcze jakaś okazja się trafi i z okazji dnia mamy pół ceny będzie? A może w między czasie PL odwiedzisz?

Kasik No to super! Pochwal się pózniej jak, to wyszło i jak wygląda :D ach aż mnie korci, żeby coś w domu zmienić :)

Karolinkanice pochwal się co to za telefon? na co tak czekasz? No powieeeedz, proszęęe.. nikomu nie powiem :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #605208 przez !sylwia!
dobra nadrobione, ostatnio w piątek byłam a tu pierdziut 20 stron do czytania.
super brzuszki i super ciuszki, no i mebelki kocham białe wręcz ubóstwiam i wózeczki (tylko po tylu stronach już się zgubiłam który czyj ale ten fioletowy mi się spodobał)
joanna super sesja, podobnie jak ty wybrałam łóżeczko z pinio tylko z serii mini dla synka z szarym wykończeniem i szufladą na dole tylko komodę będziemy w ikei kupować bo znalazłam bardzo podobną a w cenie 1000 zł różnicy w sumie za 2-3 lata mamy się przeprowadzać więc pokoik dla małego będzie jeszcze raz urządzany pewnie w bardziej męskim stylu.
o mam newsa synio ma się urodzić 2 tyg koło 03.07 (niestety ortopeda stwierdził że mój kręgosłup niestety nie wytrzyma do końca ciąży a na pewno to nie wytrzyma porodu) będzie planowa cesarka tylko pod pełną narkozą i tego się boję, ale za to mój M szczęśliwy że nie będzie musiał na małego czekać aż do połowy miesiąca i że będzie mógł sobie normalnie urlop zaplanować i spędzić z nami w domku 2-3 tygodnie i mi pomagać. troszkę mina mu zrzedła jak wytłumaczyłam na czym dokładnie polega cesarka, ale i tak się cieszy że będzie miał synka wcześniej. o i teraz się cieszę że nic nie kupowałam (tzn ciuszki) do tej pory bo przynajmniej wiem że będzie troszkę mniejszy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #605213 przez Joanna89
Sylwia masz zdjęcie? może to ,to samo, bo ja tez chcę z szufladą :)
w sklepie widziałam to i takie podobne chcemy kupić, albo to samo, jeszcze pojeżdżę:)

www.mebelki.pl/p153841,zestaw-lozeczkota...0-plus-szuflada.html

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka