BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #604723 przez carmelove
Hehehehe zasypia przy gothic metalu :) :):) ale fajnie :)
Ja też słyszałam o tej pozytywce oraz o słuchaniu ulubionych piosenek i staram sie praktykowac

Ania - nasza dziewczynka !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #604724 przez Joanna89
Hej mamusie :) ja właśnie przyszłam do lekarza i czekam bo o 11 mam wizytę...stresuję się już... trzymajcie kciuki...za oknem pada śnieg..:/

11 lata 8 miesiąc temu #604728 przez carmelove
ooo a tak patrzę właśnie na mój suwaczek , mamy dziś studniówke :laugh:

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 8 miesiąc temu #604767 przez kasiak
Słońce świeci, ptaszek kwili...czyżby wiosna?? :) śnieg powoli topnieje, nareszcie :laugh: robię listę zakupów, bo jutro sklepy niestety pozamykane. I mam mały dylemat jakie słodkości zrobić? Na pewno będzie makowiec, do tego może coś nowego www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/kostka_alpejska/przepis.html wygląda pysznie i ma bezy w masie, mniam :lol: no i sernik z brzoskwiniami, bez tego nie ma świąt, ale zrobię gotowca bez pieczenia. Mąż innego nie zje.
Do tego oczywiście jaja, ale to też pewnie będzie eksperyment :) www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/jajk...awokado/przepis.html jeszcze nie jadłam jajek z awokado, może być smacznie.
A wy jakie macie plany kulinarne na święta?? Ja co chwilę wchodzę na różne blogi i się ślinię do różnych przepisów :cheer: pomysłów za duzo ;)

Wczoraj wyczytałam przepis na kanapki z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem i chrzanem, no pyszności po prostu :S

Powodzenia na wizytach! Samych dobrych wieści przed świętami! :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #604771 przez Lacrijka
Jak to sklepy pozamykane ?? czemu tak ?? :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #604781 przez kasiak
Spokojnie to tylko w Norwegii tak mają, potem otwarte w sobotę na chwile, a potem dopiero we wtorek...muszę kupić dzisiaj wszystko w razie możliwości.

11 lata 8 miesiąc temu #604792 przez Lacrijka
Aaaaa, to luz. Bo własnie sobie na jutro zaplanowałam wypad do miasta :laugh: sie wystraszyłam ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #604793 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny:)

Zdecydowałam się na ten fioletowy kolor wózka. Bo potem faktycznie ubiorę Blankę w coś różowego to tego ten wózek to się zleje razem z wózkiem. A fioletowy neutralny, stonowany. Jak będę wymyślać coś jeszcze z tymi wózkami, kolorami to walnijcie mnie w dupkę hhe;p w tych tenisówkach wymienię sznurówki na jakiś inny kolor:)

Pokażę Wam co Blanka dostała od babci:)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #604794 przez magdalenagal
Dzień dobry Mamcie ;-)

Dziś mam mega spadek formy. Dodatkowo dobiły mnie:

- już za ciasny płaszczyk wiosenny (kur... myślałam że się jeszcze zmieszczę, choćby do końca kwietnia)
- schodzi mi skóra z brzucha, piersi i sutków... Czuję się jak łuszczyk!
- zeżarłam dwie bułki i dwie parówki i chce mi się mega spać
- dodatkowo będzie dziś do mnie dzwonić moja Szefowa (jakby malo nieszczęść na mnie dziś spadło).

Na szczęście przyszedł link aktywacyjny z Mamo to ja. Więc jedna rzecz do przodu.

Moja Siostra ma jutro urodziny. Jako że nie kupujemy sobie prezentów chcę jej zrobić kawał i trochę przyjemności postanowiłam zrobić dziś takie jajeczka bronislawa70.blox.pl/2012/03/Galareta-mi...jka-wielkanocne.html
Siostra bardzo lubi galaretkę drobiową a do tego jajka włożę do wytłoczki, jak prawdziwe jajka. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Dżołana trzymam kciuki za wizytę. Na pewno z Aluśką wszystko jest ok :-)
Kamilka z wózkiem bardzo dobry wybór a ciuszki prze-prze-prze słodkie!!!

11 lata 8 miesiąc temu #604827 przez kasiak
Jakie fajne te jajka! Może zrobię kiedyś, teraz będę chomikować wydmuszki :)

Tyle mam sprzątania i pranie do zrobienia a siedzę i nie chce mi się wstać :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #604851 przez Joanna89
Hej mamy ! a my już z Alą po badaniach. Wszystko rozwija się prawidłowo narządy i dziadzia wszystko OK Ze mną też wszystko w porządku lekarz powiedział ,że jestem okazem zdrowia hihi termin porodu dalej 25 lipca, łożysko i szyjka macicy też w porządku
Jeśli chodzi o 3D to udało Nam się zrobić tylko jedno ujęcia bo malutka trzyma ciagle ręce przy buzi i zasłania ją, strasznie się dziś kręciła.

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 8 miesiąc temu #604854 przez Patrizia
Hej mamuśki :)

Jakie fajne jajka :)

joanna super ze wizyta udana no i ze Alusia dała sobie chociaż jedna fotkę pstryknąć :) śliczna :)

Ja juz po badaniach zaraz jade odebrac wyniki :) a pozniej do mamusi na obiadek :) byłam też na rozmowie z położną od wtorku rusza szkoła rodzenia będzie nas w grupie az 6 dziewczyn haha dostałam fajne ulotki jak masowac maluszka, pierwsza pomoc i ksiazke pierwszy rok dziecka z waznymi informacjami co sie w danym miesiacu dzieje i co trzeba robic jakie badania itd :)

Wiec trzymajcie sie dziewczynki :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #604859 przez Nikaa
jaka fajna Alusia :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #604866 przez Joanna89
Na monitorze było widać lepiej :P Ale i tak jest śliczna ! Zrobiliśmy jej zdjecie jak ziewa, a wygląda jakby miała polew z czegoś hihi

Uploaded with ImageShack.us

na następnej wizycie będziemy jeszcze próbować coś w 3D :)
Jednak najważniejsze,że jest zdrowa :)

11 lata 8 miesiąc temu #604890 przez Jamajka
Kobitki Kochane, wiadomo, że kasa zazwyczaj spędza sen z powiek. Ile by nie było to zawsze jest na co wydać.. zwłaszcza przy dziecku. U nas póki co nie najgorzej, opłat też mamy od czorta, ale nie ma się co spinać i trzeba rozsądnie do wszystkiego podchodzić, kupować rzeczy dobre ale nie najdroższe i cieszyć się sobą.. Każdy wydaje tyle na ile go stać, a pieniądze to tylko pieniądze. I bywa tak, że ten co dzisiaj ma.. jutro może ich już nie mieć.. a ten kto dzisiaj liczy się z każdym groszem, jutro może stać się milionerem. Dlatego do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem ;-) Ja nie cierpię kiedy wszytko w życiu kręci się wkoło pieniądza.. który jest bardzo ulotny.. najważniejsze to być zdrowym i mieć wokół siebie ludzi których się kocha.. i tym się cieszyć :)

Carmelove akcja smoczek trwa :D Noc była całkiem znośna.. teraz Niunia ma drzemkę też bez smoka.. zasypia ładnie.. tylko budzi się co jaki czas i ciamka (w poszukiwaniu przyjaciela) :D aaa i znalazłam go wczoraj w szufladzie.. Gwiazda go tam musiała wcisnąć, ale twarda jestem i się nie uginam :D dale twierdzę, że smoczek przepadł za sprawą Wróżki a Tata dziś wraca z prezentem dla Lenki, mam nadzieję, że jej się spodoba i uzna, że smoczek już jej nie potrzebny :D

Karolinap Twój mąż dobrze kombinuje z tymi meczami :D Spryciarz, oby Córcia chciała współpracować w tej kwestii :D

Kamilka słodkie te buciki :D i cała reszta też ;-) a wózek to Twoja decyzja i komfort samopoczucia :D

Magdalenagal boskie te jajeczka :D Bardzo pomysłowe..

Joanna cieszę się, że wizyta udana i Ala zdrowa ;-)

A ja cały wieczór wczorajszy przetrząsałam allegro i pozapisywałam kilkanaście rzeczy wyprawkowych do zakupu na ten miesiąc (czyli kwiecień) Powolutku moja lista będzie się kompletować ;-) Największy dylemat mam z kocykami bo za dużo mi się podoba.. upatrzyłam trzy ale nie wiem czy nie przesadziłam..

Który byście odrzuciły babeczki? Bo nie wiem co ja będę z trzema kocykami robić :huh:

allegro.pl/koc-kocyk-mikrofibra-puszysty...bas-i3114372121.html (środkowy od góry)

allegro.pl/kocyk-koc-mikrofibra-kolory-n...hit-i3133064895.html (centkowana żyrafka)

allegro.pl/bobas-koc-kocyk-cieplutki-dwu...ime-i3102458076.html (niebieski w kropeczki)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka