BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #604900 przez dorkiszon
Fajne fotki z usg :) już takie wyraźne te buźki są :D
Jeśli chodzi o pozytywkę to ja puszczam małemu dziś właśnie pokazywałam mamie , że jak puszczam to on w nią kopie i pozytywka podskakuje po 10 min grania wyłącza się, ale dziś 5 minut kopał w nią, a potem zasnął i śpi do teraz.
Tapet to ja nigdy nie zakładam, bo są niepraktyczne chyba, że tak dla dekoracji na jednej ścianie jak to teraz modne. Pokój dziecka pomalowaliśmy lateksową farbą z Duluxa i żadnych firanek nie wieszam i nawet dywanu nie daje nic tylko w tym roztocza siedzą.
Mój właśnie zmienia prace zwolnił się dzisiaj, bo na delegacji mu diet nie zapłacił ciul, ale ja sie nie przejmuję, bo to jego chyba dwudziesta praca, a dziś już idzie na rozmowe odrazu , bo znalazł. Ja mam sytuacje stabilną, bo udało mi się z tym macierzyńskim, a hipoteczny tez płacimy, ale w razie czego to mamy mała ratę więc nie jest źle. W dodatku mame moją mamy na utrzymaniu , bo p0 30 latach ją wyj... z roboty , a na wcześniejszą emeryturke sie nie załapała więc dostanie za 4 lata dopiero, ale mimo wszystko jakoś finansowo dajemy rade jeszcze nawet teraz też odkładam na mój poród. Nie jest tragicznie, ale ogólnie wegetacja w tym kraju nielicznym udaje się żyć na wysokim poziomie, ale nowości nie powiedziałam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #604926 przez patrysia305
ja po wizycie u endokrynologa, morfologisa pok tsh też tylko pieprzone bakterie w moczu i liczne nabłonki płaskie nie wiem ocb, macie na pozbycie się bakterii jakiś sposób??

11 lata 8 miesiąc temu #604940 przez alba77
hejka dziewczyny! ja dziś też po wizycie, mała waży 640 i wyszło że jest już tydzień mniejsza w stosunku do terminu porodu a jestem teraz w 26 tygodniu, gin mówi, że powtarza się historia z pierwszą ciążą no i zapisała medargin do picia na poprawę przepływu krwi, straszne świństwo ale jak trzeba to trzeba :) no i zasugerowała że bez szpitala na końcówce się nie obejdzie no ale ja już się z tym liczyłam wiec bez zaskoczenia, z dobrych wiadomości to to że odwróciła się główką w dół :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #604943 przez Joanna89
Jamajka mam ten kocyk z 1 linku, jest cudowny i mięciutki, ale ponoć po praniu robi się taki zwyczajny...nie wiem mój jak na razie po 1 praniu jest ok.Zresztą cena też niska, więc nie ma się co cudów spodziewać !

Ja zamówiłam jeszcze taki

allegro.pl/ocieplany-kocyk-z-minky-100-135-cm-i3107238066.html

i na lato kupie jakiś cieńszy jeszcze z polarku:)
patrysia305 a pijesz dużo wody ? ja kiedyś miałam bakterie w moczy i doktor kazał mi dużo pić wody i mi przeszło, no a tak to najlepiej iść do lekarza, niż leczyć się samemu...

11 lata 8 miesiąc temu #604946 przez Joanna89
alba77 napisał:

hejka dziewczyny! ja dziś też po wizycie, mała waży 640 i wyszło że jest już tydzień mniejsza w stosunku do terminu porodu a jestem teraz w 26 tygodniu, gin mówi, że powtarza się historia z pierwszą ciążą no i zapisała medargin do picia na poprawę przepływu krwi, straszne świństwo ale jak trzeba to trzeba :) no i zasugerowała że bez szpitala na końcówce się nie obejdzie no ale ja już się z tym liczyłam wiec bez zaskoczenia, z dobrych wiadomości to to że odwróciła się główką w dół :laugh:

Super :)

11 lata 8 miesiąc temu #604953 przez magdalenagal
Alba to super że wszystko poza siuśkami w porządku.
Z tego co wiem bardzo pomaga jedzenie żurawiny, nawet suszonej.

11 lata 8 miesiąc temu #604960 przez dorkiszon
Żurawina plus dużo pić co wypłukuje bakterie.

11 lata 8 miesiąc temu #604964 przez Joanna89
dokładnie tak jak mówią dziewczyny:)

11 lata 8 miesiąc temu #605002 przez siwa342
magdalenagal witaj w klubie ja też z dnia na dzień nie dopiełam się w płaszczu :dry: ,miałam niedawno urodzinki i dostałąm kase od rodziców więc postanowiłam soboe kupić ponczo,mam nadzieję że nie bede wyglądać jak jakiś krasnal no i bedzie nawet po ciąży noszony wiec nie bedzie leżał w szafie.

allegro.pl/elegancka-kurtka-stojka-kimon...owy-i3117691762.html

No i mam nadzieje że dojdzie mi jeszcze przed świętami bo kiepsko będzie ze święceniem jajców :) msze musze sobie odpuszczać bo nawet jak ide na zakupy to jakieś 20 minut i już mi słabo. W maju mam komunie mojej chrześnicy nie mam pojęcia jak wytrzymam całą msze...

Joanna89 moja też się tak zasłaniała że nie mam żadnego zdjęcia,z filmiku tylko udało mi się wyciać,te nasze dziewczyny to jakieś wstydliwe

U nas z finansami też różnie ale przynajmniej wiem że do września bedą dochody więc do tego czasu co mieliśmy zakupić to powinniśmy się zmieścic -nawet z moim wymarzonym wózkiem,jak nie to mojemu mężowi sprzedam skuter który stoi w garażu i zbiera kurz-chociaż mądrala się broni że dla córci później będzie hahah za 18 lat to bedzie chciała auto a nie jakiś stary skuter... Mój mąż ma nieraz pomysły...

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #605006 przez agulla1979
Dziewczynki chciałam się przywitać, tak jak wy jestem lipcową mamusią mam termin na 8 lipca i chyba będzie cc. To już 26 tc. Jutro idę na mogfoligię i mocz i proszę o kciuki. Cukiew w obiążeniu wyszedł podwyższony 155 a żelazo za niskie i muszę powtarzać. Mam straszną chętkę na sorbet cytrynowy. Myślicie że mogę zjesc dzień przed badaniem. Ach te zachcianki, wcześniej to nawet nie przepadałam za słodyczami.

11 lata 8 miesiąc temu #605007 przez Joanna89
Siwa ładne te kimono:) Ja ostatnio zakupiłam taki sweterek ala kimono , na wiosnę, ale niestety wiosny nie ma...:/
Lekarz powiedział ,że bedziemy próbować na następny raz ładnie buzię zlapać :)

11 lata 8 miesiąc temu #605010 przez magdalenagal
Cześć agulla1979 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #605026 przez Joanna89
Zmykam na basen:) do potem ! miłego popołudnia:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #605032 przez uniuni
Dopiero nadrobiłam 12 stron :)

aj dziewczyny z tymi finansami...tak jak Jamajka pisała, ulotne to..kruche. Rzadko kasa jest, jeszcze częściej nie ma :silly: A i tak człowiek jakoś sobie poradzi :)
aaa i Jamajka kochana, dzięki za podpowiedz z tym kremem na sutki, żeby wcześniej zacząć stosować! Super, że napisałaś.. ja bym na to nie wpadła. Nastawiłam się już, że sutki będą boleć - bo muszą :laugh:

Magdalenagal mnie strasznie ciekawi jak wyjdzie z tym zębem. Bo to taka naciągana wymówka, już w ten rozmiar D szybciej bym uwierzyła :lol: Jajka świetne - aż sama mam ochotę ze dwa wciągnąć :D

Qltoorka przytulam słońce - głowa do góry :) Ja ze względu na finanse odmówiłam J. wyjścia za mąż za niego w następnym roku :lol: a on się boi, że mu ucieknę, ale powiedział, że 2015 już mi nie odpuści :laugh:

Karolinap ja co prawda latałam w lutym, ale nie zauważyłam, żeby Paproch miał coś przeciwko. Lekarz mi kazał tylko rajstopy uciskowe założyć i pić wodę. Żaden z moich przelotów nie trwał dłużej niż 2h więc nie było potrzeby łazić po pokładzie. Z resztą ja tylko wsiądę do samolotu i zasypiam jak dziecko zazwyczaj budzę się przy lądowaniu już :silly:

Witaj Agulla

Wielkanoc spędzamy u rodziców J. w przepięknym bajkowym miejscu Fjærland się nazywa :) Widoki zapierają dech w piersiach :D Byliśmy dziś na małej wyprawie - do sklepu po owoce :) Fiord zamarzł i ludzie sobie po nim na nartach śmigają, a ja nie mam odwagi nawet kroku zrobić :huh:

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 8 miesiąc temu #605042 przez alba77
dzięki dziewczyny :)
uniuni piękny widok :cheer:
agulla1979 witaj :) coś nie tak z ciążą że już wiadomo że będzie cc?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka