BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #607201 przez Joanna89
ooo :D moja mama ma 165, a tata 178 :) Ale tata jest chory i dlatego chudnie...
Rodzeństwa nie mam:) Mój mąż za to ma 186cm i waży 90kg ahahaha :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #607202 przez Nikaa
Qltoorka gratuluje funkcji :)
dziewczyny wklejam może któreś się przyda ;)
www.citeam.pl/oferty/okazje-allegro/nosidelka-dla-dzieci

sama jeszcze nie wiem co zrobie z nosidełkiem ale jakby któraś była zainteresowana ...

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #607203 przez uniuni
:laugh: Qltoorka i jej rodzinka z Minilandii :)

Joanna a zwróciłaś uwagę może na wózek orbit baby? Jeśli lubisz inaczej niż inni, to może Ci się spodoba :)

Ja na wadze nie stałam od piątku i trochę się obawiam co będzie jak od teściów wrócimy :blink: Mam teraz przeogromny apetyt! W nocy nie wstaję, ale ciągle coś żuję. Pogoda piękna, widoki też, aż nogi same niosą na spacer. Niestety - skurcze jak były tak są więc max 30min krokiem emeryta z przystankami na skurcze :( I jeszcze dziś spuchłam jak balonik!! Myślałam, że może mi się tylko tak wydaje, ale pokazałam dłonie dla J. a on się zaczął śmiać i mówi swoją piękną polszczyzną: 'Paluszki małe kiełbasa' :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #607210 przez Joanna89
uniuni nawet nawet..tylko ta gondolka taka jakaś mega głęboka:)

Z czego takie puchnięcie ???

11 lata 8 miesiąc temu #607211 przez bisbas
Uni a kontrolujesz cisnienie ? hmmmm kurcze nie powinnas puchnac na tym etapie ta mysle i te skurcze tez sa dosc niepokojace a co na to lekarz ?

11 lata 8 miesiąc temu #607212 przez Joanna89

11 lata 8 miesiąc temu #607215 przez uniuni
Od czego puchnę? Nie mam pojęcia :huh: Staram się pić dużo wody wydaje mi się, że w tej kwestii radzę sobie dobrze. Ciśnieniomierza zapomniałam wziąć ze sobą :blush:

A lekarz na skurcze: cyt: 'To normalne' ..to się ciągnie od 5 tygodni już prawie. Mam brać paracetamol gdy stają się uciążliwe lub bolesne. Nie zamierzam jednak łykać paracetamolu codziennie.

11 lata 8 miesiąc temu #607217 przez Joanna89
Patrzcie jakie fajne :) czego oni już nie wymyślą...

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 8 miesiąc temu #607220 przez Joanna89
uniuni nie wiem jak pomóc, nie mam żadnych z tych przypadłości. Na pewno tak częste skurcze nie są normalne:/ a te skurcze masz bardzo bolesne?

11 lata 8 miesiąc temu #607221 przez magdalenagal

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uniuni wiem co przeżywasz... Ja mam to samo. Godzinka chodzenia, gotowania czy czegokolwiek i już truchleję czy nie zrobię Miśkowi krzywdy :-(

I żeby było mało, Ślubny wyjeżdża w połowie kwietnia do Wrocławia. Tata wraca do pracy za granicę i zostaję sama w domu przez pół dnia zanim ktoś wróci.

11 lata 8 miesiąc temu #607223 przez kasiak
Ja się dziewczyny witam dzisiaj późno, tzn.czytałam dzisiaj nowe posty, ale że większość dnia spędzilam w kuchni to za bardzo się nie udzielałam.
Tak czytam o tych wózkach i się bardzo cieszę, że juz mam to za sobą. Jaki kupiłam taki będzie, okaże się w trakcie używania.

Obżarłam się słodkości przy robieniu masy do placka. Wiem, że dzisiaj piątek, ale ktoś musiał miski wylizać :)
Choć tak w sumie to ja od jakiegoś czasu nie czuję świąt, bardziej robię wszystko dla męża. Od kilku lat do kościoła mnie nie ciągnie, a z wiarą zawsze byłam trochę na bankier...nawet u spowiedzi nie byliśmy w tym roku. Jajek też nie jadę święcić. Będzie tydzień jak zawsze...tylko jedzenie bardziej pod świąteczne.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607225 przez Joanna89
magdalenagal zazdroszczę Ci naprawdę ! mój maż siedzi caaały czas w domu.
Raz w miesiącu jedzie podpisać pracownikom wypłaty...nawet na zakupy chodzimy razem.. czasem wymknie z psem ale góra godzina...:/
Kasiak u mnie to samo, też nie chodzę już od paru lat do kościoła, czasem ze względu na męża
kobiety w ciąży nie są objęte postem tak słyszalam :D ja wcinam truskawki :)

11 lata 8 miesiąc temu #607228 przez karolinap
Ja jak narazie mam niecałe 7kg na plusie :)
Ale w niedziele idziemy na 18nastke do mojego kuzyna i dzis po popołudniowej drzemce w głowie wyobrażałam sobie co bedzie tam do jedzenia! :D
Boże! Co się ze mną dzieje :lol: :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #607229 przez askan2
Macie rację takie puchnięcia trzeba kontrolować...
Podwyższone ciśnienie + opuchlizna + białko w moczu = zatrucie ciążowe
A czym to grozi to nie muszę pisać...
uniuni błagam kup (pożycz) ciśnieniomierz...
może jestem przewrażliwiona ale z tym nie ma żartów... ja się w szpitalu naoglądałam :(

11 lata 8 miesiąc temu #607233 przez Joanna89
Powiem Wam,że teraz tyle złego się dzieje ( chodzi mi o dzieci w brzuszkach) tyle jest tego wszystkiego, że gdyby się działo byle co to zaraz bym pędziła do lekarza. Dzięki Bogu, ciąża to dla mnie cudowny stan...ale jeszcze wszystko może się zmienić..
Nie bagatelizujmy takich rzeczy..
Mnie np. bardzo denerwuje opinia mojej 70 letniej babci która ciągle zrzędzi PO CO biegam do gina co miesiąc...po co badania prenatalne...po co wydawać tyle pieniędzy..."kiedyś tego nie było..." taka gadka jest dla mnie straszna, ale co poradzić starzy ludzie mają zazwyczaj odmienne zdania.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka