BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #552323 przez Patrizia
Dziewczyny szalejecie wyszlam tylko do fryzjera a tu 5 stron juz do czytania :)

Troszke sie dzisiaj przestraszylam mialam paczke do odebrania na poczcie wiec prosto od fryzjera pojechalam i stoje w kolejce przede mna 4 ludzi, stoje dalej jeden gosciu juz tylko przede mna a ja czuje nagle jakbym miala zemdlec albo sie pozygac normalnie nie wiedzialam co sie dzieje wydawalo mi sie ze oblewa mnie zimny pot strasznie sie przestraszylam wyszlam szybko na swieze powietrze i tak goraco sie zrobilo ale zaczelam gleboko oddychac i juz bardzo powoli doszlam do autka. teraz juz dobrze sie czuje :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #552325 przez agniesia
Oto mój synek Seweryn i Jego siusiak:)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #552334 przez bisbas
jaki śliczny chłopczyk rośnij zdrowy maleńki :) :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #552336 przez Patrizia
Śliczne zdjecia no juz sie nic u Ciebie nie zmieni widac jak na dloni ze to chlopak jest:)
a tak apropo to ladna z Ciebie zakupoholiczka :P

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #552344 przez agniesia
Patrizia, od razu zakupocholiczka:)

Po prostu muszę wszystko kupić od samego początku, bo w mojej rodzinie same kobiety i dominuje kolor różowy:)

Dlatego postanowiłam pochodzić po sklepach i poszukać DUŻO=TANIO:)

11 lata 10 miesiąc temu #552363 przez ladymartula89
agniesia hehehe świetne zdjęcie ;)
Kochana dzięki takim fotkom wierzę, że i jak będę mogła już poznać płeć ! :)

11 lata 10 miesiąc temu #552367 przez emi87
agniesia ty nasza zakupoholiczko hehe normalnie recenzje jak z zurnala dla przyszlych mam :P
haha jaki słodki siusiak !! jak idealnie widać :P

kaska oj bidulka - koniecznie pozdrów bratowa i powiedz ze trzymamy tu za nia kciuki :) ech najgorsze jak nie mozna liczyc na tych lekarzy :angry:

Patryzia może osłabienie? plus ten gorąc i zaduch na poczcie ateraz sie człowiek ciepło ubiera....

ciasto na pączucie rośnieeeee :S a maly w brzuszku szaleje :D

11 lata 10 miesiąc temu #552369 przez magdalenagal
Dziewczyny które biorą fenoterol, reszta też- proszę o pomoc/opinię.

Fenoterol biorę od tygodnia, ale od wczoraj mam wrażenie że po jednej z dawek, ( bo biorę o 6 rano, 14 i 22), konkretnie ta o 14 powoduje że Dzieciaczek wariuje. Szleje wręcz, skacze mi po pęcherzu i boksuje mnie. Martwi mnie to i cieszy- ruchy są zabawne. Ale martwi, bo czytałam że za dużo ruchów też może być oznaką czegoś niepokojącego.

Te które mają podobne doświadczenia lub/i brały fenoterol i reszta też, co o tym myślicie?

11 lata 10 miesiąc temu #552376 przez siwa342
Ja to jakoś od początku wiedziałam że i tak pierwszy będzie chłopak i nawet się na dziewczynke nie nastawiam,pani doktor coś tam widziała ale mi nie powie na 100% bo to za wcześnie. Jakby była dziewczynka to chyba cud...Bedę chciała iść na USG 3d/4d to tam powinno byc lepiej widać-ktoś już takie z was robił? nie mam sily przejrzeć 300 stron! Doszłam chyba do 20 i dałam sobie spokój
Co do zakupów to naszczęście nie musze się martwić bo mam na chłopca i dziewczynke i starczyłoby ciuszków chyba na 2 dzieci

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #552379 przez jabluszko
agniesiu przepiekne zdjecia :) ja bym tez juz takie chciała!
chcialam sie tylko przywitac i lece bo siostra na ferie wrocila :P

11 lata 10 miesiąc temu #552384 przez !sylwia!
Agniesia super maluszek, gratuluje.
Carmellove www.peticado.pl/pl/oferta/akcesoria-i-ma...ki/daszek-na-ptaszek oto daszek za całe 39 zł
Ja już się nie mogę doczekać piątku, aaa mam usg i mam nadzieje że będzie ok z dzidziakiem po tych wszystkich lekach które muszę brać no i z ciekawości aż mnie skręca co tam mieszka ze mną. Jak u Was ze snem?? bo u mnie strasznie marnie dziś usnęłam dopiero o 6 i jakaś jestem kołowata.

11 lata 10 miesiąc temu #552391 przez Qltoorka
Aleście naskrobały :P

Jamajka-to Twoje zdjęcie w awatarze??? Piękne :) A ja cały czas myślałam, że takie "znalezione w necie" ;)

magdalenagal patrysia305, tajna grupa na fb działa :) dołączyć do grupy może tylko osoba którejś z nas znajoma. Więc podajcie dane, jak Was znaleźć na fb (może być np. w prywatnej wiadomości albo możecie ukryć swoje dane dla niezalogowanych uzytkowników forum)

marta27 witaj :) ktoś tu chyba z okolic Poznania był, le nie pamiętam kto...

Co do kalendarzy pamiatkowych z okresu ciąży to ja mam Bobasowy dziennik
www.babyono.com/produkty/dla-mamy/bobaso...nik-wydanie-pierwsze
a nawet dwa, bo dostałam na urodziny od męża, podczas kiedy wcześniej kupiłam juz go sobie ;) Fajny jest, bo nie tylko na okres ciąży ale do I roczku i jest w formie segregatora, więc zawsze można bez problemu się "podpiąć". A tak w ogóle to już lata temu planowałam, że jak bedę w ciąży to będę prowadzić dziennik/pamietnik dla mojego dziecka. Taki normalny, jak to się w czasach nastoletnich prowadziło.... Ja sama byłabym wzruszona i przeszczęśliwa takim prezentem od mamy :) Kiedyś prowadziłam taki pamiętnik dla męża z okresu naszych początków :) Wszystkie cudowne, warte zapamiętania chwile są tam ujęte :)
Pamiętam jak kiedyś trafiłam na listy miłosne moich rodziców, gdy mój tata był w wojsku...Ryczałam jak bóbr :silly: Nie znałam ich z tej strony :)

kaska1982, nie daj dentyście przeprowadzać zabiegów bez znieczulenia... :ohmy: chyba go posrało... Jak ja powiedziałam mojej ginekolog, że mi dentystka chciała robić ząb bez znieczulenia to powiedziała dokładnie to samo. Znieczulenie jest miejscowe i nie ma żadnego wpływu na dzieciątko, a ponoć stres związany z wizytą i bólem może więcej wyrządzić mu szkody.

carmeloveten daszek na ptaszek to tylko śmieszy i nic więcej... :laugh:

dorkiszon czekam z niecierpliwością na wieści z wizyty. Uniuni obstawia dziewczynkę a ja chłopca :)

Nikaaw innych miesiącach na forum tyle nie produkują bo ich tyle nie ma co nas w lipcu :)

agnesia, świetne zdjęcie. Ja nawet pojęcia nie miałam, że ten siusiak może być AŻ tak widoczny :)

11 lata 10 miesiąc temu #552399 przez Patrizia
siwa342 ja na kadej wizycie mam robione zdjecie 3D i zawsze probe zdjecia 4D ale szczerze to zdjecie 4d niezbyt fajnie wychodzi lekarz mowi ze najlepiej bedzie widac za miesiac albo 2 wiec czekam z niecierpliwoscia :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #552410 przez dziubasek
Agniesia jaki fajny siurasek :laugh:
Ja wam powiem dziewuszki ze ja obczajilam wszystkie polskie sklepy online i szczerze mowiac to online marny maja wybor :( zazwyczaj ciuszki dziecece o wiele bardziej mi sie podobaja w polsce.
Dorkiszon czekamy na wiesci :)

11 lata 10 miesiąc temu #552412 przez dorkiszon
Synka będę miała :), ale sie mój ucieszy :) jeszcze nie wie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka