BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #492005 przez Qltoorka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492009 przez Kasik88
Dziękuję ślicznie :) Mam nadzieje ze to oczekiwanie na dzieciaczki nasze szybko i przyjemnie nam minie, bez żadnych problemów.

12 lata 2 tygodni temu #492020 przez uniuni
Qultoorka wychowywałam się na farmie ze świnkami, krowami, kurami i owcami. W domu mieliśmy 3 koty i 2 psy. Uwielbiam zwierzęta i serce mi pęka gdy dzieje im się krzywda. Ale ten kot o ile jest kochany gdy śpi, lub gdy przychodzi się poprzytulać, to zero zasad. To mnie przeraża :ohmy: Sama chciałabym mieć zwierzaka, ale kurde bez przesady.. jak patrze jak oni tego kota na rękach noszą, karmią z widelca, to sie zastanawiam czy może zechcieliby także jej tyłek wylizać, żeby się nie męczyła sama, taki malutki język przecież ma :silly:
Myślę, że Twój maminsynek się przyzwyczai:) W końcu nie zamierzasz go odganiać od siebie jak maluch do was dołączy co?

Kasik ja liczę na ten bezstresowy przebieg ciąży:D

12 lata 2 tygodni temu #492059 przez dziubasek
Ja mam kota i powiem wam ze bałam się ze będzie zazdrosny o mala jak się urodzi a ten odkąd się urodziła na krok jej nie opuszcza, wszędzie razem jak pies :D
Kazik witaj w naszym gronie :D

12 lata 2 tygodni temu #492330 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny:)

Ta pogoda mnie tak dołuje masakra... spałabym cały dzień i nie wychodziłabym z domu najlepiej;p dzisiaj na obiadek zjadłam śledzie w śmietanie z ziemniaczkami jeny normalnie tak miałam ochotę na nie że hoho:)

a jak tam Wasze samopoczucie??

12 lata 2 tygodni temu #492416 przez Nikaa
emi87 dzięki poszukam zajęć w weekend- może coś znajdę :laugh:
dziewczyny ja też lubię koty - jak byłam młodsza byłam "kocią mamą" :laugh:
samopoczucie ok chociaż senna jestem

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 2 tygodni temu #492454 przez nikita
a mi nie dobrze!!!! ale ja od wczoraj juz na chorobowym w pracy załamka bo nic nie mówiłam tylko odeszłam i tyle :) a wiadomo przed świętami każda para rąk jest potrzebna

12 lata 2 tygodni temu #492634 przez emi87
ja mam psa :) a koty lubie ale u kogoś :) ps. mój małż karmi własnie naszego psiesa kapustą kiszona :D ze ogorki kiszone uwielbia to wiem ale ze tak lubuje tez kapuste hi hi hi
ja dziś sie czuje dobrze :) nawet do 21 w robocie siedziałam :blush: ale za to jutro dłuzej pośpie.

12 lata 2 tygodni temu #492734 przez TyszAnka
Witajcie
Ja wczoraj byłam na wizycie, USG mi nie zrobila, bo połoznej nie było i nie wyabiała sie z wpiswaniem do kompa :(, zbadała mnie tlko, i wszystko ok
Nastepna wizyta 3 stycznia na 13:15
Dostałam skierowanie na badania prenatalne.Dzwoniłam tam dzisiaj i mam 27 grudnia na 9:00 wizyte, zobaczę moje maleństwo :)
Aaaaa, ja żrę jak swinia, i mieszam słodkie z kwasnym....ale mam ochotę teraz na ogórki konserwowe...mniam pychotka :)

Kasik88 witaj :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 2 tygodni temu #492757 przez dziubasek
ja tez zrem ;) , zauwazylam ze mdli mnie z glodu wiec staram sie nie dopuszczac do tego ;) . no i mam juz kilo na plusie, brzuszek taki jak w 4 m-cu ciazy. nie da sie ukryc ze jestem w ciazy :laugh: , milego dzionka dziewuszki

12 lata 2 tygodni temu #492771 przez emi87
ale wiecie ze ja mam duzy okrągły brzuch :ohmy: nie przytyłam za bardzo wagowo bo ostatnio stałam w miejscu ale widocznie nie wiem hormony? gazy jakies? nie mam pojęcia.... mieliśmy mówić o ciąży dopiero po tym usg w 13 tyg w styczniu ale cos czuje ze na świeta cieżko mi będzie ukryć mój stan ;) może to jakiś urojony brzuch hahaha :D bo raczej 2cmetrowa fasolka tyle nie zajmuje-chyba że od początku lubi duże apartamentowce i wille haha :woohoo: :D

TyszAnka juz niedługo zobaczysz fasolinke :) też kurcze umawiają sie z pacjentem i czasu nie mają echhh

ja jem po prostu regularnie - moze troche wiecej niz zawsze ale dlatego ze czesciej :) obym nie utyła ze 40 kg :huh:

12 lata 2 tygodni temu #492820 przez kaska1982
emi87 brzuch masz większy bo macica wypycha jelita i narządy do góry. Ja też mam dużo większy brzuch niż przypuszczałam, że będę mieć w tym miesiącu, ale waga stoi w miejscu, a nawet czasem spada o poł kilo. I do tego jeszcze gromadzące się gazy w organizmie i stąd mamy te brzuchy, czasem jakby za duże. Zastanawiałam sie ostatnio, że pewnie jeszcze w tym roku potrzebne mi będą jakieś zakupy bo powoli w spodnie zadne nie mogę się dopiąć :( ale coż, fasolka rośnie i teraz juz tylko większe rozmiary trzeba będzie nosić :)

A dzis mrozik więc spacerek krótki chyba dobrze zrobi w takiej pogodzie :) Cipelutkie ubranko i skarpety i wio :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 tygodni temu #492977 przez Marta M
A ja chciałam Wam wszystkim podziękować za oddane głosy na malutką Maję bo jak się okazuje Maja osiągnęła pierwsze miejsce w rankingu :)

Pomóżcie je jeszcze utrzymać, już tylko tydzień do końca głosowania pozostał :)

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

Oto dowód:

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 2 tygodni temu #493045 przez emi87
kaska u mnie juz leginsy ocieplane poszly w ruch więc brzuch ma sie gdzie pomieścić hehe a juz myslałam że tylko mi tak wywala choc jak sie ważylam to waga praktycznie stoi (sa wahania do 1 kg ale to w zalezności czy mnie meczy biegunka czy zaparcia haha :woohoo: )

a dzis faktycznie super pogoda na spacerek np do parku do cukierni na gorącą belgijska czekolade mmmm :S

milego weekendu :) własnie go zaczełam 10 minut temu :D

12 lata 2 tygodni temu #493091 przez uniuni
U mnie widać nic:( tak jak sobie mierzyłam brzuszek od 6 tyg to 3cm do tej pory urósł w obwodzie, ja za to 1,5kg w dół. Waze teraz 56,5. Ale brzuszka nie widać:( mam nadzieję, że za tydzień dwa zacznie się uwypuklac:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka