BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #495693 przez Kamilka22
Kasik88 mnie boli jak idę to co jakiś czas czuję ból właśnie w prawym pośladku aż tak rwie mnie muszę stanąć na chwilę i to ból tak na 7,8. boli też jak leżę i chcę sie przewrócić z prawego boku na lewy albo w ogóle jak chcę wstać z łóżka, jeszcze nie byłam u lekarza ale chyba czas najwyższy bo na prawdę jet to nie do wytrzymania..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #495735 przez Kasik88
dziubasek ja wychodzę z takiego założenia i ostatnimi czasy nie tylko ja, że jak kobieta jest aktywna fizycznie przed ciążą to i w trakcie JEŻELI NIE MA PRZECIWWSKAZAŃ atzn. jeżeli z dzidziusiem wszystko ok, to taka kobietka może do 6 m-c kontynuować ćwiczenia. Jeżeli np. masz płyty z shape, albo inne z ćwiczeniami aerobowymi to jak najbardziej możesz je wykonywać.
kaska1982 To tutaj u Ciebie spróbowałabym pozycji takich odciążających kręgosłup. A mianowicie leżysz na plecach a nogi ugięte w kolanach i biodrach i oparte np. o fotel albo o piłkę taką do ćwiczeń. To odbarcza trochę kręgosłup i powinno pomóc. Następnie w takiej pozycji musiałabyś spróbować kilka ćwiczeń:
1. odgięcia w miejscu bólu w stronę bolącej nogi,
2. unoszenie miednicy(pupy) ale dodatkowo zaciskając mięśnie tak jakbyś musiała siku zatrzymać, to dodatkowo wzmocni mięśnie dna miednicy, mięśnie brzucha, które trochę odciążą bolący kręgosłup.
Możesz jeszcze położyć się na plecach, i próbować odgięć do tyłu, ale do momentu napięcia mięśni w pośladkach, tzn. do tego momentu przed napięciem.
Tak więc spróbowałabym narazie to, i zobaczymy co się będzie działo.
Kamilka22hmmm... to mi wygląda na pozorną rwe kulszową, czyli uwięźnięcie nerwu kulszowego w jednym z mięśni pośladkowych. Ale z samego,że tak powiem wywiadu ciężko wywnioskować, musiałabym Cię dokładniej zbadać. Ale jak najbardziej tą pozycję odbarczającą kręgosłup wypróbować, czyli leżenie na plecach i nogi ugięte w biodrach i kolanach i o coś oparte. i W tym momencie możesz w jednym czasie zgiąć głowę do mostka i palce od stóp leży,w stronę fotela, piłki i później w drugą stronę, głowa leży a palce przyciągnięte do siebie i tak rytmicznie to powtarzać. I takie samo ćwiczenie jak np. leżysz z wyprostowanymi nogami.

Dziewczyny spróbujcie. A później napiszcie czy lepiej coś czy nie. Czasami dopiero po kilku seriach przechodzi a na samym początku może być gorzej. i Róbcie tak z 3xdziennie po 15 powtórzeń.

12 lata 1 tydzień temu #495768 przez dziubasek
Kasik88 ja mam zamiar sobie kupic plyty z joga dla ciezarnych bo szczerze mowiac az mnie nosi w domu jak mam wolne, zapisuje sie tez na basen z corcia ale raczej nie poplywam bo bede musiala pilnowac tego nurka malego.
a tak swoja droga wiecie jak ja znioslam te kilkanascie godzin boli porodowych??.... tanczylam :laugh: ,

12 lata 1 tydzień temu #495770 przez Kasik88
No to fajnie miałaś, przynajmniej mogłaś się poruszać, bo mój Mały Artysta nie chciał się przyprzeć do kości łonowej i do końca porodu leżałam bez ruchu.

12 lata 1 tydzień temu #495778 przez kaska1982
Kasik88 dzieki, spróbuję na pewno :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #495784 przez Kasik88
Nie ma za co:) spróbuj, a jak to nie pomoże to mam też inne ćwiczenia w zanadrzu :) no ale pokolei i powoli:) Trzymam kciuki żeby zadziałały. Ja też mam problemy z kręgosłupem i ćwiczę to jest lepiej.

12 lata 1 tydzień temu #495991 przez paulainka
Ja niestety bylam dzisiaj na usg i ginekolog powiedziala ze jest jakas wada i nie bije serce i plod za duzy czy cos takiego i mam miec lyzeczkowanie... Powodzenia dla Was, ja bede probowac znowu za 4 miesiace...

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #496004 przez uniuni
Paulainka straszne wiadomości, ale skonsultowałaś się może z jakimś innym lekarzem? Oni są pewni? Tak strasznie mi przykro :( u mnie było tak z pierwszą ciążą :( który to tydzień?

12 lata 1 tydzień temu #496005 przez Kamilka22
paulainka przykro mi:(

12 lata 1 tydzień temu #496026 przez dziubasek
Paulainka okropnie mi przykro, wiem co czujesz, to samo spotkalo mnie w sierpniu :(

A ja juz po usg, wszystko ok, dzidzia jest nieco mlodsza bo 8tyg5dni ale serducho bije jak dzwon, prosze mi zmienic termin porodu na 19 lipiec. Mowie wam poplakalam sie ze szczescia jak zobaczylam moje malenkie 2cm z bijacym serduszkiem :laugh: . Wrocilam taka szczesliwa i wreszcie powiedzialam coreczce ze bedziemy mieli dzidziunia :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #496028 przez Qltoorka
Strasznie mi przykro... Okropnie czyta się takie wiadomości... Ale faktycznie, zgodnie z tym co napisała uniuni, tez bym poszła do jeszcze innego lekarza. Ja jak lezalam w szpitalu to kazdy mowil co innego...

12 lata 1 tydzień temu #496032 przez Qltoorka
Dziubasek, gratulacje. Termin porodu obiecuję zmienić jak tylko wrócę do domu, bo teraz korzystam z telefonu kom. Wyjechalam na jakiś czas do rodziców.

12 lata 1 tydzień temu #496040 przez dorkiszon
Ja jutro ide do gina jak to przeczytałąm to ładnie się zdołowałam :(

12 lata 1 tydzień temu #496051 przez Nikaa
dorkiszon ja też :( i też jutro idę na wizytę

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #496077 przez dorkiszon
Kurcze nie chciałabym usłyszeć takiej wiadomości. Tak myśle, że skoro pobolewa mnie kilka razy dziennie dół brzucha to chyba coś rośnie. Już się tak nakręciłam na to dziecko każdy wie, że jestem w ciąży. Zreszta trudno ukryć jak siedzie na L4. Cały czas myślałam pozytywnie do teraz.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka