- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Współczuje wam tych dolegliwości, mam nadzieje że u mnie przebiegnie to łagodniej.
ewelina z łóżeczek fajne jest to 1 lub to jaśniejsze aż pościeli również 1
ksiegaruszka 1 pościel jest rewelacyjna,bardzo fajny wzór nie widziałam jeszcze takiej. Gdzie kupiłaś
ja prześcieradła mam 3 wszystkie po spadkowe tak samo mam 2 komplety pościeli,ale nie w moim typie i jak fundusze pozwolą to kupie na allegro mniej więcej co ś takiego jak ewelina
Wczoraj mój mąż dzwonił do teściowej -znaczy swojej mamy. Rozmawia z nią i cały ucieszony mówi że kupiliśmy bardzo fajny wózek. A o na na to że po co tak wcześnie że co my później z nim zrobimy- normalnie tak mi podniosła ciśnienie że myślałam ze zaraz ją uduszę! Na to mąż do niej, że co ona za głupoty opowiada że ja jestem w 8 miesiącu ciąży i że jak ona może tak myśleć że trzeba być dobrej myśli a nie wieżyc w jakieś głupoty.
Po prostu brak mi słów na tą całą sytuacje...myślałam że się cieszy że jestem w ciży i niedługo się pojawi wnuczek- niby tak się dopominała wnucząt a tu takie chore nastawienie... ehh
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czasem to aż sie włos jeży co niektórym przez usta potrafi przejść...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Wczoraj mój mąż dzwonił do teściowej -znaczy swojej mamy. Rozmawia z nią i cały ucieszony mówi że kupiliśmy bardzo fajny wózek. A o na na to że po co tak wcześnie że co my później z nim zrobimy- normalnie tak mi podniosła ciśnienie że myślałam ze zaraz ją uduszę! Na to mąż do niej, że co ona za głupoty opowiada że ja jestem w 8 miesiącu ciąży i że jak ona może tak myśleć że trzeba być dobrej myśli a nie wieżyc w jakieś głupoty.
Po prostu brak mi słów na tą całą sytuacje...myślałam że się cieszy że jestem w ciży i niedługo się pojawi wnuczek- niby tak się dopominała wnucząt a tu takie chore nastawienie... ehh
Moja teściowa też nie bardzo rozumiała po co teraz wózek i w ogóle te wszystkie rzeczy ...
ale ja ją musiałam z moim mężem przekonać że musimy tak zrobić bo potem będzie problem z kupnem tego wszystkiego ...bo Marcin nie da rady tego wszystkiego kupić w takiej cenie jak kupowaliśmy ...i byśmy sporo wydali... poza tym mówiłam ze 6 tygodni na wózek się czeka - oczywiście na ten wymarzony ... bo można kupić ten ze sklepu macany przez 100 Pań
Tak samo z łóżeczkiem ...
Patko,
cieżko było teściową i teścia przekonać ... bo oni kiedyś ze szpitala dostawali część wyprawki i potem poszli do peexu bo nie mieli większego wyboru i tam wszystko kupili ... a teraz co sklep to inna cena.... i pójdziesz do takiego i wydaasz o 1000zł więcej a przecie kto Ci te 1000zł da ?
Teraz ludzie oszczędzają ...kiedyś nie mieli wyjścia bo jeden sklep w którym wszystko mogli kupić
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i całe nasze szczęście dostaniemy 2000zł za wózek i łóżeczko od rodziców ( mamy tylko 1 rodziców ) ..
Oboje nie mamy dziadków ... ani bliższej rodziny w okolicy więc nie liczymy że w ogóle cokolwiek potem dostaniemy od kogokolwiek...
Licz na siebie
Ja i tak Was Patko podziwiam bo sobie radzicie w bardzo ciężkiej sytuacji ... a rodzice powinni Was wspierać w tych chwilach i cieszyć się razem z Wami....
Wiadomo większość przyszłych rodziców NIE MA ŁATWO, bo wielu z nas dochodzi do tego co mamy samodzielnie i dodatkowo już jest usamodzielniona bo mieszka np w mieszkaniu które wzięli na kredyt...
Nasi rodzice mieszkali ze swoimi rodzicami ... dopiero poźniej usamodzielnili się kiedy juz ich dzieci miały opiekę dziadków ... mieli łatwiej pod tym względem ...
W dzisiejszych czasach ... młodzi szybko wyfruwają na swoje ... przez co potrafimy sobie radzić w trudnych sytuacjach a rodzice nam w tym pomagają w taki sposób że się po prostu nie wtrącają ....
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w końcu skończyłam kocyk dla Milci
Ale śliczny ale i bardzo kolorowy i bardzo dobrze bo Milci się bardzo spodoba...)))))))
CUDOOOOO
A kiedyś gdzieś czytałam że maluszki nie widzą kolorów:
różowego i niebieskiego
Ciekawe co nie? i czytałam zęby te kolory zamieniać np na czerwony, zielony, żółty ... ale nie wiem gdzie to znalazłam i gdzie to czytałam:P
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale ja najpierw zaczełam robic z resztek włóczek ktore mi kiedys zostały.
jest bardzo ciepły ale raczej podszyje go flanelką zeby był miekszy
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do rodziców i teściów to rzeczywiście nie ma z nimi lekko czasami jak z czymś wyskoczą to włos się jeży możne na starość tracą wyczucie?! hehe
ewelika piękny kocyk
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie wiem
Ale wiem że jednak i tak im na nas zależy i się o nas martwią
Ech a mi się w sumie ten remont nie podoba - jakoś nie potrafię sobie go wyobrazić i rozplanować by było jak najszybciej
Te lakierowanie parkietu mnie przeraża:) - bo ten smród trzeba będzie usunać a potem jeszcze po farbach ten smród ... no ale coś się wymyśli
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- oliga
- Wylogowany
- gaworzenie
Bo gość ma dwa konta i na drugim trochę negatywów. Dzwoniłam czy mogę odebrać osobiście łóżeczko, ale powiedział, że nie ma takiej możliwości, więc coś mi się wydaje podejrzane..
Z negatywów wynika, że jest problem jak przyjdzie uszkodzone łóżeczko itd...
allegro.pl/lozeczko-dzieciece-standard-b...boo-i3330723918.html
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Ewelinko kocyk będzie pasował do kolorowiastej reszty
Klauduśka urządzanie mieszkanka to dopiero będzie wyzwanie no i frrajda.
Oliga też odpuszczam zakupy u podejrzanych sprzedawców, na bank wybierzesz coś u wiarygodniejszych
My wróciliśmy z rybek terka poforumuję, oglądne odcinek Suits i później finał Bitwy o dom
Laski kupić te wałeczki czy nie?!