BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #693644 przez klauduska89
hehe, mi mąż mówi zawsze ,,znów na tej swojej stronie siedzisz? jak urodzisz to też będziesz tam siedziała ciągle? o czym tak można pisać?" :) ach Ci faceci :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #693689 przez EwelinaB87
A moj by tylko nawolywal was do nagosci :P :S

11 lata 5 miesiąc temu #693705 przez agniesia1604
mój mi przez ramię nawet nie zaglada i nie pyta co i jak :P ech ...no nie kontroluje WR:PPP

Zgłodniałam?:)

11 lata 5 miesiąc temu #693719 przez EwelinaB87
ja zrobiłam mojemu fryty oczywiscie, i paski kurczaka w ciescie kukurydzianym smazone z sosem czosnkowym calkiem dobre :P uwielbiam obiad na mc gajwera

11 lata 5 miesiąc temu #693728 przez cukierecek27
Dzięki za kciuki Ale jak się cZłowiek nie nauczy.... Jutro się okaże a tymczasem wracam do nauki jutro następny. :(

11 lata 5 miesiąc temu #693795 przez mami_nka
Cukiereczku bedzie GIT ;) ciekawe jak Niesia ;)

11 lata 5 miesiąc temu #693864 przez mami_nka
Dzieńdoberek 3paki ;) jak nocka ja dzis nawet przespałam całą bez wc :) raz obudzilam sie w pozycji na brzuchu :/

11 lata 5 miesiąc temu #693867 przez KingaOc
Dzień dobry brzuchacze :)

ja niestety nie mogłam spać przez pół nocy, bo bardzo bolał mnie brzuch, razem z kręgosłupem jak przy okresie :( Mój mąż pojechał dziś do Jaworzna na nurkowanie. Chciałam z nim jechać,odwiedziłabym znajomych ze studiów, ale moja gin mi nie pozwoliła :(

11 lata 5 miesiąc temu #693889 przez agniesia1604
Ja dość dobrze ... jak zwykle wstawałam kilka razy na siusiu ...
i jak zwykle przy wstawaniu chodze po ścianie ( heh opieram się o ścianę )

Wstaliśmy o 7:30 bo mąż musiał do tego wulkanizatora pojechać no i odebrać meble.
Oczywiście już po śniadanku odpoczywamy:))))

Za godzinkę Kawusia a potem Ikea:)

11 lata 5 miesiąc temu #693929 przez olivka
Hej mamusie :)
noc miałam okropną, a wstałam o 5 rano. ok. 23 myślałam, że rodzę :( Jasiek tak się pchał na dół, że aż plecy mnie bolały, ból okropny :( no ale na szczęście przestał. Do tego boli mnie spojenie łonowe ... chyba przesadziłam z siedzeniem. Chodzić źle, siedzieć źle leżeć też, bo przy przekręcaniu boli jak cholera :( Matkoooo oby wytrzymać jeszcze 4 tygodnie :(

Mam do Was pytanko, bo wiem że któraś czegoś używała do okolic intymnych. Otóż strasznie skóra mi się podrażniła przy depilacji, na łydkach to samo. Ale w okolicach intymnych boję się, żeby przy siusianiu bakterie się nie zasiedliły. Bo wtedy będzie lipa. czego używacie do mycia okolic intymnych?? Macie coś do polecenia ?????

11 lata 5 miesiąc temu #693933 przez wunia1984
Hej dziewczynki! Obudziłam się niedawno. Pogoda kijowa, pada. Co do podrażnień okolic intymnych to clotrnizalum , lub też stosuję taki żel lacibiosfemina. Mi pomaga. Zaarka wszamam śnadanko. Na obiadek pizza. No i dziś wielki dzień składamy łóżeczko. Jupijajej ;;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693938 przez agniesia1604
Clotrimazolin - maść

Na uda możesz zastosować może środek na odparzenia dla bobasa ...albo maść cynkową - jeśli jest to odparzenie i podrażnienie.
Maść cynkowa na odparzenia jest rewelacyjna dla dorosłych - mój mąż często w pracy się odparza i się leczy maścią cynkową (lub jak wolisz mąkę ziemniaczaną!!!!)

Na okolice intymne Clotrimazolin - 3 razy dziennie możesz smarować ... aczkolwiek jak jest coś na wardze powiedzmy to i można maść cynkową zastosować - bo kiedyś przypadkiem natrafiłam że maść cynkową stosują tez na opryszczkę w ciąży bo innych leków nie można. Tylko wtedy nie dużo bo ja bym się raczej bała dużo żeby nie wysuszyło za bardzo.

Jeśli chcesz i masz np Ostenisept możesz po umyciu się płynem do higieny intymnej prysnąć octaniseptem i wysuszyć piczkę suszarką ... a potem dopiero zastosować te maści...

Aby bakterie się nie rozwijały proponuję używać czystego ręcznika do podcierania lub ręczników papierowych ...

Teraz niestety w najbliższych tygodniach jesteśmy szczególnie narażone na infekcje ...

_________

A mi dzisiaj dużo zeszło takiego śluzu ... normalnie z łyżka stołowa ....
Mowię - Staś nagniata mi szyjkę i pewnie dlatego:)

11 lata 5 miesiąc temu #693951 przez cukierecek27
No wczorajszy egzamin z prawa gospodarczego zaliczony co prawda na 3,5 ale zaliczony dziś język na 5 wiec luzik :)) WAKACJEEEE :))) w końcu do października :)) Dzieki za kciuki :))

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693971 przez Gro-szek
Hej Brzuchatki w sobotni poranek :) u nas pogoda wciąż dopisuje no i humor też bo wczoraj byłam na zakupach... bardzo udane bo z rzeczy do kupienia został mi tylko wózek i kosmetyki, na kóre oczywiście jeszcze się nie zdecydowałam....
Kupiłam wczoraj pościel + prześcieradła, pokrowiec na prezewijak, majtasy poporodowe, podkłady higieniczne 60x 60 i kilka jeszcze pierdólek heheh
W tej hurtowni co byłam był taki sam przewijak jaki kupiła Ewelina :) na żywo robił wrażenie ... bardzo ładny :)

Cukiereczku
gartuluje zdania sesji :) wakacje pełną gębą :)

Joasiu, niezłe zakupy... ja nie miałabym już mijsca w mieszkaniu na przechowywanie tego wszytskiego.
Co do masażu krosza też się nie zabieram do tego... :silly:

MamoBąbelka
... piękny jest ten wózek... świetnie się prezentuje ale jako wózek głęboki... niestety już spacerówka delikatnie mówiąc nie jest zbyt urokliwa, tak samo fotelik w takim stelażu. Nie wydaje mi się żeby w retro były skręne osie...
Ale jesli nie zamierzac używać spacerówki od głębokiego i od razu kupić lekką parasolkę to bym sie nie zastanawiała...

Ja przy wyborze wózka sugerowałam sie owszem też walorami gondoli, ale większą uwagę skupiałam na funkcjonalości spacerówki. Nie chce od razu kupować dodatkowej, mniejszej...
Dostałam od koleżanki listę rzeczy potrzebnych:

SZPITAL:

* PODPASKI POPORODOWE (takie wieeeelkie z firmy Bella o ile dobrze pamiętam) - 2 op.
* MAJTKI POPORODOWE (takie jednorazowe)
* SZCZOTECZKA DO ZĘÓW
* PASTA DO ZĘBÓW
* RĘCZNIKI (mały + kąpielowy)
* SKARPETKI
* KUBEK
* SZTUĆCE
* KOSZULE NOCNE (z guziczkami na cycuszki dla mamy karmiącej )
* SZLAFROK
* KAPCIE
* KLAPKI POD PRYSZNIC
* BISZKOPTY
* SUCHARKI
* WODA NIEGAZOWANA
* WKŁADKI LAKTACYJNE
* DOKUMENTY (legitymacja ubezpieczeniowa, dowód, zaświadczenie z grupą krwi, karta ciąży, ostatnie wyniki)

NIEZBĘDNE PO WYJŚCIU DO DOMU:
* PAMPERSY NEW BORN (2-5 KG)
* OCTANISEPT (spray do pielęgnacji pępuszka dzidziusia)
* BEPANTEN
* PIELUSZKI TETROWE (minimum 5 szt)
* HERBATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO
* SÓL FIZJOLOGICZNA (do przemywania oczek)
* GAZIKI JAŁOWE
* STERIMAR (spray do noska) - mleństwu po prodzie oczyszcza się nosek, więc jest to niezbędne
* FRIDA (również niezbędna przy oczyszczającym się nosku)
* KREM D BUZI NA WIATR I NIEPOGODĘ (polecam z NIVEA)
* OLIWKA
* SZAMPON
* OILATUM do kąpieli
* NOŻYCZKI DO PAZNOKCI

Coś byście dodały, odjęły?

11 lata 5 miesiąc temu #693979 przez klauduska89
cukiereczku gratuluję zaliczonych egzaminów:) Ciekawe jak tak niesia.
Noc miałam okropną, na wieczór tak się z moim ,,kochanym" mężem pokłóciłam że do 2.30 nie mogłam zasnąć z nerwów, do tego z wszystkiego aż wymiotowałam i leciała mi krew z nosa...Jak mi ten człowiek na nerwy czasami działa to jak bym miała coś ciężkiego pod ręką to oberwał by aż miło, a mi by ulżyło...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka