BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #693289 przez wunia1984
Asiu no nieźle obkupiona jesteś :)
Ewelina śliczny wzór tego przewijaka :)
Co do pieluch to wyłącznie jednorazowe :)
Co do karmienia to wyjdzie wszystko w praniu, mam tego mojego robala =, który jest ponoć przydatny, moja siostra używała zwykłej płaskiej podusi.
My z Zuzią już mieszkanie posprzątałyśy, pranko zrobiłyśmy chyba idziemy pod prysznic :P
Na obiadek kiełbaska z piekarnika z cebulką podsmażaną i do tego sałata :)
Mój obwód brzunia na dziś 102cm i waga + 10kg :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #693297 przez agniesia1604
Joanno,
sporo tego :)))

MamoBąbelka,
nie pomogę:(

Idę się zdrzemnąć do powrotu męża.... Stas złapał 3 czkawkę dzisiaj ...:P :)

Ziefffffffffffff

11 lata 5 miesiąc temu #693300 przez MZS
MamaBąbelka - powiem Ci , że zakochałyśmy się w tym samym wózku. Ja tylko wybrałam kolor granatowy. Ten twój widziałam na żywo w sklepie i też jest super. Uwielbiam wózki retro!! Za tydzień swój zamawiam :)

11 lata 5 miesiąc temu #693314 przez klauduska89
ja odkupiłam od znajomej wózek Roan Marita. Ma on duże koła ale powiem wam szczerze że nie wiem czy są one skrętne czy nie...ALe bardzo dobrze się go prowadzi po naszych krzywych chodnikach i po śniegu. A mam dokładnie taki kolor tylko na tym białym materiale jest delikatna krateczka. no i nie podoba mi się jak wygląda w wersji spacerowej ale coś się wymyśli :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #693318 przez cukierecek27
MamaBabelka Ja tez sie zakochalam w tako acustiq czy jak to sie tam pisze... ale mama jak mnie zobaczyła przy tym wozku powiedziala ze stanowczo do mnie nie pasuje i chyba miała racje... bo Mały krasnal przy ogromnym powozie, dla męża byłby super ale dla mnie ze wzgledu na wzrost i moją "drobnicę" śmiesznie wyglądam.

11 lata 5 miesiąc temu #693326 przez MamaBąbelka
Cukiereczku, ja też mam 158 cm i jakoś nie czułam się przy tym wózku wybitnie źle, tzn. przy Daldze, bo Acoutic jednak większy mi się wydawał ;).

MZS, my też się zastanawiamy czy ten, troszkę mi się bardziej podoba, czy biało-granatowy, w którym z kolei zakochany jest mąż. I nie boisz się tego braku skrętnych kół?

Klauduśka, a mogłabyś sprawdzić/dopytać o to czy jest tam skrętna oś, bo koła na pewno nie.

Joanno, mi waga nie robi różnicy, mówisz, że zadowolona była, no to możę i ja bym nei narzekała. Głupia jestem, że nie pomyślałam i nie pojeździłam nim tak konkretnie po sklepie, ale na pewno pojedziemy tam w poniedziałek, oby tylko był jeszcze, bo czeka się na zamówiony 4-6 tygodni i jak nie będę go mogła przetestować, to znów go nie zamówimy i jak tam dalej pójdzie, to będziemy ten wózek mieli miesiąc po porodzie :P.

11 lata 5 miesiąc temu #693332 przez cukierecek27
Ja biore jeszcze pod uwagę ze mieszkam na drugim pietrze a poza tym odpuscilam szukanie wozka po tym jak się okazało że dostaniemy od kuzynki:) Tego drugiego nie widzialam wiec mozliwe ze jest mniejszy.

pozdrawiam i uciekam na uczelnie!!

11 lata 5 miesiąc temu #693336 przez Joanna89
Mamabąbelka, ale tylko z gonndoli bo spacerówkę kupiła już ze skrętnymi i x-landera:) no i dziwnie wygląda w tym wózku wpięty fotelik hehe

11 lata 5 miesiąc temu #693345 przez EwelinaB87
Właśnie moze kup sama gondole z retro, bo one sa sliczne, spacerowka juz nie ma takiego uroku, ale wlasnie zalozeniem retro sa szprychowe duze koła które z założenia nie mogą byc skrętne bo sa na rzemykach a nie amortyzatorach, bo jesli chodzi o sama gondole, sa modele gdzie mozesz gondole przepinac z modelu do modelu i wlasnie navington ma ta obcje ze gondole wpinasz do roznych stelazy.

11 lata 5 miesiąc temu #693347 przez MamaBąbelka
Przypuszczam, że fotelika niezależnie od kupionego wózka i tak nigdy nie wepnę, uważam, że nie powinny dzieci w tych fotelikach spędzać dużo czasu i prawdę mówiąc nawet mi nie przychodzi do głowy, w jakiej sytuacji musiałabym wpiąć fotelik w stelaż.

11 lata 5 miesiąc temu #693353 przez MamaBąbelka
Wiem, że to jest kwestia innych rozwiązań w tych dużych szprychowych kołach, ale w Navingtonie i Bebecarze Stylo są szprychóweczki, wygląd nieco bardziej klasyczny i jednak skrętna oś, więc może to byłby jakiś kompromis, ale musiałabym je zobaczyć na żywo.
Co do spacerówki, to w tych Tako, może nie wygląda to już tak ładnie, ale spacerówki są porządne i spore i generalnie też mi się podobają, ale na pewno i tak już przed latem pomyślimy o lekkiej spacerówce.

11 lata 5 miesiąc temu #693359 przez katarzynaxxx89
Joanno super zakupki, wózek fajny to co że nie ma skrętnych kół ale są duże i powinno się fajnie prowadzić.
A co do karmienia to ja nie myślałam że wogóle coś będe kupować koleżanka karmi bez poduszek itp i myślałam że ja też tak będe zobaczymy

11 lata 5 miesiąc temu #693369 przez mami_nka
My wlasnie zjecha :unsure: lismy z galowki :-) ja pije herbatke moj m. Piwko weszlismy bo pada a ja bose nogi i niedopieta kurtka bo jak

11 lata 5 miesiąc temu #693410 przez agniesia1604
A ja wstalam... zdrzemnęłam się 2 godzinki
Zauważyłam tak od tygodnia że te drzemki są mi potrzebne

Wcześniej nie miałam takiego zmęczenia...:)

Nic to mąż mnie obudził wraca do domu... ide pomału szykować obiadek a na obiadek frytki i serem smażonym :P mrauuuuu

11 lata 5 miesiąc temu #693430 przez MamaBąbelka
To dziś chyba Niesia się broni, tak? Trzymam kciuki.

Ja na wadzę mam 12 kg, obwód brzucha jak ostatnio mierzyłam (jakiś tydzień temu to było 99 cm), objawów różnorakich i dolegliwości raczej brak, trochę większe wahania nastroju, opuchnięte nogi, no i ciągłe zmęczenie, czekam na skok energii przed porodem, bo teraz nie chce mi się nic, nawet robić zakupów do szpitala ani kombinować z pokoikiem małej.

Witam, też nową mamę, fajnie, że będziesz miała parkę :). I do tabelki wpadła kolejna dziewczynka, widzę że więcej ich w drugiej połowie miesiąca :).

Monix, nie martw się na zapas, może poród nie będzie taki straszny, a może jeszcze zrobią cc :), ale fajnie że masz szanse donosić chłopaków, silna jesteś :).

Ewelina, fajny ten przewijak, ja też mam od szwagierki otulaczek z Motherhood i ona była z niego bardzo zadowolona, ja go chyba nawet do szpitala zabiorę i albo jego albo rożka będę używała do karmienia, łatwiej będzie dziecko przystawić, zwłaszcza, jak nie będzie mogło łapkami machać :).

Joanno, ale zakupów! I oczywiście Hello Kitty ;). Ja mam małą słabość do tego kota i na 25 urodziny mąż mi nawet kupił słuchawki z jej wizerunkiem ;), ale dla Emi nic nie kupiłam, bo wiem, że mąż nie lubi.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka