BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #693195 przez agniesia1604
normalnie ach ... napaliłam się na ten ser... trzeba ubrać dupsko i do sklepu ... :)

Mam lenia :(

WEEEKEND!!!!!!!!!

Miłego dzionka :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #693197 przez cukierecek27
Kto ma weekend to ma weekend. :P
Ewelinko fajne te buciczki do sweterka Agi idealne!!
:)

hmm frytki chyba sobie jutro zrobie w piekarniku a co tam ale po kolei wszystko..
dziś egzamin z prawa gospodarczego :( jeszcze i zonk bo prawie nic nie umiem ... chyba że mi się jakoś fartnie... jutro z języka jeszcze i do 14 w pracy i Waaaakacjeee w końcu i od pracy i od uczelni :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #693220 przez EwelinaB87
Dostałam przesyłkę ze smyka, ogromna!
Co ciekawe przewijak ma zagłówek i troszke inny wzór, a otulaczek jest bardzo Cieniutki jak body czy coś, ale włąśnie taki chciałam na upały ma 55cm długości, więc myślę że spokojnie starczy do 3-4miesiąca

11 lata 5 miesiąc temu #693228 przez agniesia1604
super i otulaczek i ten przewijak i torba...

A ja kupiłam Spirytus :P :)

musze zrobic z niego te 70%:P

11 lata 5 miesiąc temu #693242 przez EwelinaB87
Ale osobiscie myslalam ze ten otulaczekbedzie troszke lepszej jakości , ale nie przegrzewa dziecka i jest dosc rozciagliwy, ciekawe czy sie sprawdzi, ale 27zl nie pieniadz, wiec moze sie przydac,

czego bedziecie uzywac do karmienia plaskiej poduszki rozka czy moze pianki?

11 lata 5 miesiąc temu #693244 przez agniesia1604
Ewelino,
zobacz ten otulaczek czy miękki w środku i czy uważasz ze warto go kupić bo widzę 28zł? czy na gołe rączki i nóżki byś go założyła?

11 lata 5 miesiąc temu #693250 przez EwelinaB87
On jest mieciutki ale grubość jak cienkie body, więc raczej ubrałabym skarpetki, ale tyle.
Ma taki miękki rzep z boku i na klatce więc pewnie trzeba mocno spiąć i raczej od razu dziecko do niego przyzwyczaic inaczej sie nie da otulić myślę, ale jak bedzie chłodniej to pajacyk i wystarczy.bo jednak zamyka się pod sama szyjka

11 lata 5 miesiąc temu #693251 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

Ale osobiscie myslalam ze ten otulaczekbedzie troszke lepszej jakości , ale nie przegrzewa dziecka i jest dosc rozciagliwy, ciekawe czy sie sprawdzi, ale 27zl nie pieniadz, wiec moze sie przydac,

czego bedziecie uzywac do karmienia plaskiej poduszki rozka czy moze pianki?

Rogala
a może
rożka...
Nie wiem :(
Nie znam się na karmieniu :) ... ale chyba rożka / becika

Poczytam potem o karmieniu ... bo jeśli będę leżała ... to pewnie musze jakoś dziecko ułożyć do cyca.... nie znam się chlip...

Mówisz warto kupić otulaczek?

11 lata 5 miesiąc temu #693253 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

On jest mieciutki ale grubość jak cienkie body, więc raczej ubrałabym skarpetki, ale tyle.
Ma taki miękki rzep z boku i na klatce więc pewnie trzeba mocno spiąć i raczej od razu dziecko do niego przyzwyczaic inaczej sie nie da otulić myślę, ale jak bedzie chłodniej to pajacyk i wystarczy.bo jednak zamyka się pod sama szyjka

Przyjedzie mąż z prcy to zapytam co on na ten otulaczek.

11 lata 5 miesiąc temu #693255 przez EwelinaB87
Tak bo martwie sie zakreceniem dziecka w kocyk a czyms musisz dziecko okryc, chyba ze bedzie istny skwar, w co watpie, to nie duze pieniadze ale nie oczekuj nie wiadomo jakiej jakości :P

Jak bedziesz leżeć to na leżąco nie potrzebujesz nic, kladziesz dziecko na boku otulasz reka i tyle, ale jak chcesz na siedzaco do becik czy plaska poduszka jest dosc wygodna przy bardzo wiotkim dziecku, a pianka przy karmieniu spod pachy, zastanawiam sie wlasnie, moze wezme ta podusie z kompletu?
Juz sama nie wiem czy kupowac od razu wszytko czy jednak kupic to co konieczne teraz:/
Jezu przez to ze martwie sie wczesniejszym porodem zaczynam podejmowac impulsywne decyzje i trace rozum :S

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693259 przez Joanna89
Mieliśmy wychodzić na zakupy ,a tu PUK,PUK i przyszła paczka dla Alicji :)
Dostaliśmy
- zestaw pościeli z króliczkiem kołderka i podusia
- cherbatki od 7 doby na kolkę z HIPP
- miseczkę z łyżeczką i kubeczek nie kapek
- pościel Hello Kitty
- zabaweczki słoneczka, króliczki itp :)
- 4 pary bodziaków
- 2 pudełka Hello Kitty
- Sterylizator parowy NUK 2 w 1
- Oliwki do masażu krocza i ułatwiającą poród ( podobno)
- Laktator elektroniczny Philips Avent SCF312/13

i foteczki :

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 5 miesiąc temu #693272 przez EwelinaB87

11 lata 5 miesiąc temu #693283 przez MamaBąbelka
Zaraz nadrobię Wasze wpisy, choć widzę, że łatwo nie będzie, bo widzę, że chyba mam ich do nadrobienia już minimum 10 :P.

Ja wczoraj byłam w hurtowni pobliskiej, bo w zasadzie to chcieliśmy tylko obczaić, gdzie się opłaca bardziej kupić to upatrzone Jedo, ale trafił nam się po raz pierwszy kompetentny i zainteresowany naszymi potrzebami i gustami sprzedawca i zainteresował nas mocno wózkami Tako: Acoustic i Dalga. Oba są retro, zupełnie w naszym stylu, a w Daldze, to się wprost zakochałam, niestety dopiero późnym wieczorem uświadomiłam sobie, że ten wózek nie ma przecież skrętnych kół, więc zwłaszcza zimą, zamęczę się z nim :/. Przy moich gabarytach, będę musiała z całej siły naprzeć na rączkę, żeby unieść przednie koła i móc skręcić :/. I choć serce mówi jedno, rozum drugie i zaczęłam szukać wózka, który jednocześnie miałby wygląd retro, ale także ułatwienie w postaci choćby odrobinę skrętnej osi, jak np. znaleziony przeze mnie Navington Carawel. Ale to na razie jedyny wózek, jaki znalazłam :/. Może Wy w swoich poszukiwaniach trafiłyście na coś takiego?

A w tym się właśnie zakochałam:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693288 przez Joanna89
Mamabąbelka- fakt, jeszcze nie widziałam wózka w stylu RETRO ze skrętnymi kołami, ale moja koleżanka ma TAKO Lumi Lum, i w zime śmigała Nim świetnie a koła nie są skrętne.

www.kifik.cz/deploy/img/fck/Image/lumilum.jpg

Fakt wózek jest cieżki jak każdy w takim stylu i biedaczka miała pecha jak winda się zepsuła :D hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka