BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692903 przez agniesia1604
Witam nowe mamusie:)))

Niesiu,
ja też tak miałam przed obroną ... tyle że ja przed obroną wybrałam się z 3 innymi osobami z obrony na imprezkę i troszku się opiliśmy ... wróciliśmy do akademika o 2 w nocy a ja o 8 wchodziłam jako pierwsza się bronić:)

Upita wpadłam w popłoch ze ja nic nie umiem i zaczęłam w drodze powrotnej się uczyć no i w akademiku do 3 w nocy w końcu padłam bo byłam zmęczona...

Ja miałam obronę czesko-polską... broniłam się po czesku w obecności egzaminatorów z Czech i Polski.... komisja składała się z 12 osób:))) Każda z nich wystawiała ocenę i każda mogła zadawać pytania... mnie akurat Czesi tylko pytali.... I niestety poległam na 1 z pytań bo nie rozumiałam no i druga sprawa nie potrafiłam tego przełożyć na język czeski. Moja obrona trwała 45 min ... i miałam z 15 pytań... w tym z pracy może ze 3 :)

Obroniłam się na 4,5:))) W sumie nie mogłam wyżej bo średnia moich ocen na polibudzie to 4,3 :)))

Ogólnie to
z pracy polskiej wystawioną przez promotora miałam 4,5
Z pracy czeskiej wystawioną przez promotora 5,0 (czyli 1,0)
Ocenę wystawioną przez osobę sprawdzającą pracę czeską z BRNA 4,0
Ocenę wystawioną przez osobę sprawdzającą pracę polską z Łodzi 4,5
Obrona 4,5
Średnia Ocen 4,3

Ogólna ocena za studia to 4,0 (niestety zabrakło mi 0,04 do 4,5) - pech:)

Nie martw się obroną ... :) Najważniejsze żeby zdać... sorka ale ja nie znam osoby której by się to nie udało :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #692905 przez agniesia1604
poza tym jeśli sama pisałaś pracę to nikt Cię nie zagnie na pytaniu z pracy :)

jeśli zdawałaś egzaminy to również ta wiedza pozostała w Twojej głowie i na 100% przypomnisz sobie ta wiedzę jeśli będzie potrzebna...:)

Nie wierzę że nic nie umiesz:) ... Umiesz naprawdę SPORO i nawet nie zdajesz sobie sprawy że wiedza jaką posiadasz jest wystarczająca na to by się spokojnie obronić:))))

Trzymam oczywiście kciuki za obronę :)

I nie ucz się już zbyt wiele - bo tylko narobisz sobie galimatiasu ?:P

11 lata 5 miesiąc temu #692919 przez EwelinaB87
mami_nka napisał:

Co to Tantum rosa ja tez mam jakies stare ale nie przeterminowane oczywiscie jak załapałam grzyba we wrzesniu...:/ aaaa wlasnie ostatnio zakupilam sobie bialego jelenia szare mydlo i sie tym podmywałam zamiast ziajka jak wczesniej... uzywalam tez do skory bo mnie bardzo swędziała cala i byla taka sucha z "wytarciami" po chyba 3 dniach stosowania Jadzka to mnie tak swedziala i piekła że szok i wrocilam do Ziajki plynu intymnego.

Maminko szare mydło służy do wygojenia-wysuszenia się rany po cięciu krocza a nie do leczenia szczególnie grzybiczych zapaleń bo tu pomoże tylko prawidłowa flora, ja nie mam żadnej flory, ciagle miała jakies globulki i wszystko wyzarło, dlatego pewnie mam tego paciorkowca, dzisiejsza noc lepiej chociaz zaczelam wstawac do wc jak nigdy, spi mi sie lepiej mam dosc wysoko nogi lozka.

Co do obrony to jakas masakra nie ma co sie przejmowac jesli faktycznie napisalo sie samemu prace, ja na obronie niestety nie mialam pytan tylko zakres -makro mikro, zarządzanie czyli jakies 3knigi:P ale sie wycwanilam znalazlam zakres tematów promotora i dziekana :P poza tym przegadałam ich wszystkich razem wzietych i dostałam komisa na 5 :P bo miałam średnia 4,0 haha

Wiec pewnosc siebie to podstawa :P chyba ze bedą same baby to raczej sie nie sprawdzi:P
Mój mąz był zaraz za mna i sie smiał ze tak ich przegadałam mimo ze uczepiłam sie jednego z 3tematów a on mówiąc wszystko dostał tylko 4 :p
Wiec Niesiu nie ma spiny :P

11 lata 5 miesiąc temu #692923 przez EwelinaB87
Powiedzcie gdzie można kupić serie extrasensitive w rossmannie? bo niby wszedzie sa te testy ale ja w sklepie widziałam tylko niebieską serie ostatecznie zielona :/

11 lata 5 miesiąc temu #692935 przez agniesia1604
heh
Mój mąż też był zaraz za mną na obronie:P:P hehehehehehehehe:))))))

11 lata 5 miesiąc temu #692937 przez Gro-szek
agniesia1604 napisał:

Witam nowe mamusie:)))

Niesiu,
ja też tak miałam przed obroną ... tyle że ja przed obroną wybrałam się z 3 innymi osobami z obrony na imprezkę i troszku się opiliśmy ... wróciliśmy do akademika o 2 w nocy a ja o 8 wchodziłam jako pierwsza się bronić:)

Upita wpadłam w popłoch ze ja nic nie umiem i zaczęłam w drodze powrotnej się uczyć no i w akademiku do 3 w nocy w końcu padłam bo byłam zmęczona...

Ja miałam obronę czesko-polską... broniłam się po czesku w obecności egzaminatorów z Czech i Polski.... komisja składała się z 12 osób:))) Każda z nich wystawiała ocenę i każda mogła zadawać pytania... mnie akurat Czesi tylko pytali.... I niestety poległam na 1 z pytań bo nie rozumiałam no i druga sprawa nie potrafiłam tego przełożyć na język czeski. Moja obrona trwała 45 min ... i miałam z 15 pytań... w tym z pracy może ze 3 :)

Obroniłam się na 4,5:))) W sumie nie mogłam wyżej bo średnia moich ocen na polibudzie to 4,3 :)))

Ogólnie to
z pracy polskiej wystawioną przez promotora miałam 4,5
Z pracy czeskiej wystawioną przez promotora 5,0 (czyli 1,0)
Ocenę wystawioną przez osobę sprawdzającą pracę czeską z BRNA 4,0
Ocenę wystawioną przez osobę sprawdzającą pracę polską z Łodzi 4,5
Obrona 4,5
Średnia Ocen 4,3

Ogólna ocena za studia to 4,0 (niestety zabrakło mi 0,04 do 4,5) - pech:)

Nie martw się obroną ... :) Najważniejsze żeby zdać... sorka ale ja nie znam osoby której by się to nie udało :)

Agnieszka! to jakaś masakra w biały dzień!
Ja na mojej obronie weszłam jako pierwsza, jeden członek komisji spóźnił się i na mojej obronie nie był. Trwało to wszytsko ok. 15 minut i z obrony dostałam 5.

Niesia też uważam, ze bez spiny, jak pisałaś sama pracę to obrona to tylko formalność... Dasz radę, trzymam kciuki :)

Ja właśnie jem śniadanko, świeże bułeczki z dżemem i popijam mleczniem z nesquikiem bananowym. Piękna podoga za oknem, aż chce się żyć :)
Lekko ogarniam mieszkanie i lece z Mamą na szał zakupowy :) Dziś mam nadzieje, ze kupię wszytsko co mi brakuje :)

Monix - super, ze chłopaki główką do dołu :) fajnie że im się nie spieszy na świat, z tego co kojarze, to mogą być pierwsze bliźniaki o których słyszałam, urodzone nie jako wcześniaki :) nie lada wyczyn :) trzymajcie się ciepło :)

Maminka baw się dobrze w Zakopcu... odpoczywaj :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692939 przez agniesia1604
a mialo się dziś ocieplić... nie czuję tego ????:)

brrr zimno mi :P

Jakieś plany na weekend?

Ja mam w planie w sobotę odwiedzić IKEĘ...a kawałek do niej mamy - jakieś 90km:)

11 lata 5 miesiąc temu #692963 przez KingaOc
Witam nowe mamusie :)

Niesia dziewczyny mają rację ja obroniłam się na 5, pytania do pracy dostałam głównie ze statystyki, a pracę pisałam z biologii molekularnej, ale jak się pisze samemu pracę to nie ma możliwości nie zdać.

Ja dziś jadę do rodziców, a do szpitala jakoś nie mogę się spakować cały czas to odkładam, żeby tylko nie było za późno :)

11 lata 5 miesiąc temu #692966 przez cukierecek27
Witam, moja obrona też trwała krótko około 15minut 2 pytania wylosowaane jedno do pracy obrona na 5 ale niestety ze sredniej tylko 4 ale milo wspominam choc stresow bylo co nie miara, teraz przede mna pisanie mgr ... zamierzam sie wziac przez lipiec by troche napisac by miec z głowy chociaż część poki maluszka jeszcze nie ma ale jak wyjdzie zobaczymy ... ;)

a Agnieszko chyba Ty wspominałaś o proszku JELP?? w Lidlu jest za 25zł z groszem :) 1,6kg
ja chyba kupie w Naturze mleczko do prania Dzidziusia cena zachęcajaca :) zobaczymy jak sie sprawdzi :)

11 lata 5 miesiąc temu #692971 przez EwelinaB87
ja sie wczoraj przeziebiłam :( zle sie czuje i leci mi z oka nosa ...
jutro wieczorem jedziemy do tej złej czesci rodziny bo dziadek ma imieniny, auto mi sie sypie ledwo zostalo naprawione a dzien przed sprawdzeniem dziwnie sie naprawilo :/ szlag mnie trafia bo musi byc na blysk jak bede w nocy z bolami do szpitala pedzic..

chyba jednak kupie babydream ale poluje na rozowa serie

11 lata 5 miesiąc temu #692977 przez wunia1984
Hej Brzuchatki :) Witam nowa mamusię. Patka wózeczek jak dla mnie za ciemny i te małe kółeczka z przodu wydają się nieco niexstabilne, ale ważne że Wam sie podoba. Cukiereczku cudny brzuniuś. Monix to chłopakom sierpniowym się nie śpieszy, w sumie to dobrze każdy dzień jest dla nich ważny. I decydujesz sie na sn? Maminka tylko nie szalej tam pod tatrami zbytnio :)

11 lata 5 miesiąc temu #692981 przez cukierecek27
a co kochane myslicie o pampersikach happy?

11 lata 5 miesiąc temu #692988 przez Gro-szek
Pomomo różnych opinie zdecydowałam się na Pampers New Born te zielone :)
Cukiereczku jeśli chodzi o Happy niestety nie słyszałam żadnej opinii, nie pomogę..

11 lata 5 miesiąc temu #692994 przez cukierecek27
ja wlasnie mam 2 probki w sensie 2 sztuki tych happy... ale pewnie najpierw pampers zielone :) a jak te dwie sztuk beda ok i to moz ei happy ..

11 lata 5 miesiąc temu #692999 przez wunia1984
Ja zaczynam od pampersow. Wczoraj dostalam karte libero dzieki ktorej kazda 4 paczkę tych pieluszek dostaję gratis :) Więc później przejdziemy na Libero :) Ewlinko współczuję kuruj się :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka