- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- imbryczkowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mama Zosi.

mami_nka: przepiękny jest ten kącik Lili, a sówki urocze, ja niestety mam dwie lewe ręce

Nasz pokoik jest szaro-różowy, zdjęcia wstawię w sobotę jak ubiorę pościel, ale póki Zosia będzie malutka kołyskę będziemy mieć koło naszego łóżka.
Widziałam też wasze wózeczki, wszystkie śliczne i widzę, że większość z was postawiła jednak na uniwersalne kolory, z myślą o następnym maleństwie

Wczoraj położna mi powiedziała, że warto do szpitala wziąć nakładki na sutki, bo początkowo dziecko może nie umieć ssać, a nasze cycuchy będą strasznie bolały i przez to będziemy musiały zostać dłużej zostać w szpitalu, póki maleństwo nie załapie... Mąż kupił dwie paczki S i L i powiem wam szczerz, że L są ooooooogromne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1

mami_nka piękne sówki, szkoda że ja nie mam talentu plastycznego...
imbryczkowa ja też zastanawiałam się nad kupnem do szpitala tych nakładek na wszelki wypadek. A nie są chyba jakoś specjalnie drogie co? Tez musiała bym pewnie kupić rozmiar S
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- imbryczkowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mama Zosi.

I wyrazy współczucia i kondolencje.
klauduska89: W SuperPharmie, płaciliśmy 31 zł

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected

Czekam na zdjęcia pokoiku

Maminko, słodkie sóweczki

Martazytka, oj dawno Cię nie było

Oj, Cukiereczku, nie zamartwiaj się, na pewno to tylko wina stresu :*.
Zamówione przez nas literki na imię przyszły, ale są większe niż się spodziewałam, jak je ułożyłam obok siebie, to wyszło blisko 90 cm, czyli tyle ile komoda, nad którą mają wisieć, a to imię ma przecież tylko cztery litery

- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3

Cukiereczku trzymaj sie dzielnie! A pielegniara nie warto sobie glowy zawracac! Wazne ze pojawilas sie w szpitalu tam masz opieke i bd ok! Rybka faktycznie moze juz chce byc z wami

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/

mamobabelka na pewno byly opisane wymiary literek:P ten pomysl z rozdzieniem fajny ale lepiej pokazac obie wersje imienia nie 'love'
co do karmienia to ja sie mocno nastawiam na naturalne, chce karmic rok bo to zalecany okres tym bardziej przy rocznym macierzynskim, poza tym po pol roku dojda inne pokarmy to bedzie juz inaczej, nam polozna mowila ze jak naciagniemy otoczke sutka a on bedzie wypukly oznacza ze jest ok i nic nie trzeba z nim robic, a polozna powiedziala ze raczej plaski juz zostanie kuzynka tak miala i ciagle karmila przez nakladki ale to dziecku nie przeszkadzalo.
i raczej nie bede brala pod uwage wlasnych preferencji bo to dziecko ma miec najlepszy pokarm a naturalnego niczym nie zastapisz tej bliskosci tez,co innego jak bede zmuszona karmic sztucznie o co sie modle zeby nie nastapilo...
maminka urocze sówki, ja bym dala wiecej szczegolow i pierwsze co kupila porzadne krawieckie nozyczki

ja wstalam po 9, mialam taka mocna mleczna wydzieline ale to chyba zwykla... maz poszedl o 5 na ryby niech moczy kija poki jeszcze moze:P
ja ciagle leze i musze jeszcze wylezec tydzien potem ida w ruch naturalne sposoby indukowania porodu, mam 3tygodnie chlopa w domu trzeba korzystac
Martus uwazaj z sutami bo po kiego ci skurcze jak maja ciac lepiej na luzaka przyjsc do szpitala niz w bolach...
- Bea111
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

cukierecek27 Najważniejsze że pojechałaś do szpitala, tam będziesz pod fachową kontrolą. Bardzo współczuje Ci ostatnich wydarzeń.
MamaBąbelka Myślę że pomysł jest super

klauduska89 Ja mam nakładki z Aventu, kupowane na allegro i też w rozmiarze S. Przy córeczce sprawdziły się w 100% !!! Zero podrażnień i zaro problemów z karmieniem

- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

MamoBąbelka... Fajna koncepcja z tymi litekami

Cukiereczku trzymam za Was kciuki

Maminka uroczę są te sówki... ja tam nie widzę żeby robiły je dwie lewe ręce... bardzo ładnie wyszły...
Dziewczyny od dwóch dni zauwazyłam że po mam co jakiś czas mokrą bieliznę... oprócz tego nic się nie dzieje... po sposobie agniesi, żeby ruszać miednicą na lewo i na prawo zeby sprawdzić czy się wody nie sączą - nic nie leci... czy Wy tez zauważyliście zwiększoną ilosć śluzu?
Sorki za bezpośredniość, ale zaczynam sie martwić...
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected

Co do karmienia to mi też nie chodzi o to, że nie będę karmić, bo „łatwiej” dać butlę, jak nie będę miała problemów, to będę pewnie karmiła 9-12 miesięcy, zobaczymy, bo potem myślimy wstępnie o drugim, więc trzeba będzie powoli odstawiać. Chodziło mi raczej o to, że różnie bywa, mam koleżankę, która zrezygnowała po miesiącu, przy czym mała ciągle płakała i jej się wydawało, że nadal jest głodna, karmienie bardzo bolało ją za każdym razem, a przecież karmi się kilka/kilkanaście razy na dobę, do tego miała w ciągu tego miesiąca dwa zapalenia piersi i musiała brać antybiotyk, po tym wszystkim stwierdziła, że nie da rady dłużej.
- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jak tylko bede miała taką mozliwośc to na pewno bede karmić piersią, nie zamierzam jednak karmić niewiadomo ile... wydaje mi się ze w granicach 4-6 misiąca zastanowimy się nad jakąś inną alternatywą.
- imbryczkowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mama Zosi.
Gro-szek: ja tez tak mam, a boje się ze nie rozpoznam, że sączą mi się wody, wiec trochę się tym stresuje....
Porobiłam zdjęcia pokoiku, bez zrobionego łóżeczka, ale dają radę... Meble mam z firmy Meblik, kolekcja Minni Mouse www.meblik.pl zdecydowałam się na nie choć póki co mieszkamy u teściów

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja dziś miałam skurcze dość regularne jednakże nienasilające się od 3:10 do 8:40 rana co 10-12 min - chyba wynikały one z wczorajszych porządków.
O 8:40 przeszły jakby ręką odjął ...teraz jak Staś się rusza to mnie strasznie macica boli:((((
Jest strasznie CZUŁA.
Miałam ogromną nadzieje że dziś coś się rozkręci ... niestety nie rozkręciło się

Uciekam na miasto załatwiać parapety...
A właśnie ... pierwszy raz od 6 miesięcy popłakałam się WCZORAJ... mąż mnie zdenerwował

Pozdrawiam:)