BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #600147 przez Gro-szek
Ja od samego początku zażywałam Folika, potem przeszłam na Femibion Natal 1, a teraz biorę Femibion Natal 2.
dopiero ostatnie badania wykazały obniżenie hemoglobiny i wtedy lekarz mi przepisał żelazo... wcześniej nie widział takiej potrzeby bo wyniki miałam ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600153 przez EwelinaB87
Z tego co czytalam w natal2 nie ma sładników mineralnych tylko witaminy...

11 lata 9 miesiąc temu #600155 przez klauduska89
co do kopniaczków to dziś po czekoladzie też widziałam jak mój brzuszek po prawej stronie tam gdzie najintensywniej czuje maluszka falował sobie :) Waga...hmmm ja mam narazie tylko 2 kg na plusie, lekarz nic jak narazie nie mówił, według tej tabelki którą zamieszczałyście tu powinnam sporo więcej przytyć, no ale co już tak mam. Zawsze miałam problem z tyciem, a jem szczególnie teraz naprawdę dużo, bo co 2 godziny jestem głodna :) U mnie równiej wykryli lekką anemię i łykam od 2 tygodni żelazo, do tego od 13 tygodnia biorę prenatal.

11 lata 9 miesiąc temu #600160 przez EwelinaB87
w sumie ja morfologii tez nie mialam robionej od bardzo dawna, sie okaze czy moja matruella warta jest swojej ceny :P

11 lata 9 miesiąc temu #600173 przez Gro-szek
Ja Femibion Natal 2 kupuje za 63 zł w aptece pod domem, ale z ciekawości zapytałam o niego w aptece w jakimś Centrum Handlowym i szczęka mi opadła, bo kosztował tam 79 zł... Masakra jakaś! Nieźle się cenią.

11 lata 9 miesiąc temu #600177 przez Monix
Gro-szek napisał:

Ja Femibion Natal 2 kupuje za 63 zł w aptece pod domem, ale z ciekawości zapytałam o niego w aptece w jakimś Centrum Handlowym i szczęka mi opadła, bo kosztował tam 79 zł... Masakra jakaś! Nieźle się cenią.

U mnie w jedenj aptece jest po 49,00 zł :D w tej jednej jedynącej aptece, wszystko jest dużo tańsze i kolejki są zawsze baaaaardzo długie. No i jest na samym końcu miasta, ale warto tam kupować

11 lata 9 miesiąc temu #600178 przez ziii
Cześć dziewczęta,

Jestem uradowana, bo wróciliśmy właśnie z USG. I jest... mały mężczyzna! :lol: Wysłałąm już update do naszej tabelki. Mój M. szaleje ze szczęścia. Ale co najważniejsze - zdrowy, wszystko w porządku. Ufff, po badaniu dosłownie czułam jak wieeeelki kamień spada mi z serca. Najważniejsze, że maluszek prawidłowo się rozwija (i odnośnie naszej wcześniejszej dyskusji - też od początku czułam, że to 'ON', pomimo że kilka osób było święcie przekonanych, że mój brzuszek zamieszkuje mała królewna).

Maluszek sobie smacznie spał zwinięty, pupką w dół i z nóżkami założonymi na siebie w kostkach (ja tak robię, więc jak nic ma trochę moich genów :silly: )

Wynik badania:
Położenie płodu - podłużne miednicowe
Ustawienie: lewe
Czynność serca: 148 uderzeń / min
Ruchy płodu: widoczne

Biometria płodu:
BPD = 43 mm
HC = 162 mm
AC = 148 mm
FL = 29 mm

Przypuszczalna masa płodu: 299,92 g
Średni wiek płodu: 19+2
Anatomia płodu: prawidłowa
Antomia serca: prawidłowa
Lokalizacja łożyska: ściana tylna
Dojrzałość łożyska: 1.0 stopień Grannuma
Ilość płynu owodniowego: prawidłowa

Fotka (widać na niej zgiętą rączkę i profil buzi):
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #600181 przez EwelinaB87
nie kupilam go wszegolnie dlatego ze jest bardzo rozleklamowany i placisz glownie za to bo jesli chodzi o sklad to nic nadzwyczajnego w nim nie ma, moja lekarka polecila mi wlasnie matruelle 60tabletek kosztuje 80-90zl

11 lata 9 miesiąc temu #600188 przez Monix
ziii to świetnie, że wszystko jest dobrze! No i gratulacje! Masz małego mężczyznę. SUPER!!!!

maminka masz bardzo zgrabniutki brzusio :) :kiss:

Ewelina ja już też nie kupuję FEMIBIONU, zmieniłam na PRENATAL i jestem zadowolona :)

11 lata 9 miesiąc temu #600193 przez olivka
Ja zażywam LadeeVit i płacę za niego ok. 35 zł ale cena zależy oczywiście od apteki. Morfologię mam ok. Co do wagi to ja przytyłam 6 kg i od 2 tygodni nic się waga nie zmienia. Jedna znajoma mi powiedziała, że powinnam pójść na jakąś dietkę, bo do końca jeszcze dużo zostało a później tyje się 1 kg na tydzień :dry: Oczywiście nie mam zamiaru iść na dietę, bo to nie pora na odchudzanie. Mi wszystko poszło w biust i brzuszek jak mierzę obw. przedramienia czy ud to cały czas mam tak samo jak na początku ciąży.

11 lata 9 miesiąc temu #600195 przez olivka
Zii śliczny synuś :) Super, że wszystko jest w porządku :)

Oszczędzajmy się dziewczęta, jedzmy zdrowo i wszystko będzie dobrze. Zdrowie naszych maleńkich cudów jest najważniejsze.

11 lata 9 miesiąc temu #600201 przez Niesia
Ja brałam Folik, ale na urodziny dostałam Prenatal Classic. Witaminy ma, kw. foliowy ma, żelazo ma i inne witaminy i minerały też... Nie wiem ile kosztuje bo dostałam go w prezencie ;)

ziii fajnie, że wszystko jest w porządku. Twój mały mężczyzna zaczyna ważyć już małe co nie co :D Pewnie ma dużo siły i daje znaki, że żyje i ma się dobrze ;)

11 lata 9 miesiąc temu #600202 przez agataxii
zii gratuluję synka :laugh: Bardzo fajnie, że z maluszek rośnie zdrowo

Maminka uroczy brzusio :)

Hmm... a z tym podjadaniem, to w 1c szykowałam sobie na noc przekąski, że jak w nocy wstanę, to żeby zjeść od razu :lol: Taki wilczy głód mnie budził, że bez przekąski bieda ponownie było usnąć. I chyba teraz też muszę pomyśleć o takich przekąskach na noc, bo znowu się zaczyna... :silly:

Ja za jakieś 2 godzinki poznam chwile prawdy czy wszystko ok... Podchodzę z dziwnym nastawieniem i sporą rezerwą, żeby być jak najmniej rozczarowaną. Trzymajcie kciuki, bo nie chcę przynosić kolejnych złych wieści :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #600205 przez Monix
Ja mam juz 7 kg na plusie

11 lata 9 miesiąc temu #600208 przez Gro-szek
Monix napisał:

Gro-szek napisał:

U mnie w jedenj aptece jest po 49,00 zł :D w tej jednej jedynącej aptece, wszystko jest dużo tańsze i kolejki są zawsze baaaaardzo długie. No i jest na samym końcu miasta, ale warto tam kupować

No to zobacz jaka różnica...

Ziii - gratulujemy Małego Mężczyzny! Najważniejsze że zdrowy!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka